Söz sırası CHP’de!..Kılıçdaroğluna Hazinedar, Gedik ve Öztopaloğlu’nu sorduk!..

Yaklaşık 7 aydır yapılanlarla ilgili detaylara girerek soracağımız, “Beşiktaş Belediyesi’nin uygulamalarından memnun musunuz?” sorusunu daha sonraya bırakarak;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’e sadece Basın özgürlüğü konusunda bir kaç soru soruyoruz…
İlkin: Partiden atılan Uğur Gedik’e, önceki gün; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a, ardından Beşiktaş Gazetelerini yasal olmayan bir şekilde toplatan meclis üyesi Merve Öztopaloğlu Küçükel’e, dün de; Sarıgül ve Salıcı’ya sormuştuk.
***
İşte Kılıçdaroğlu ve Tekin’e yüzde 77 oy alan CHP’liler ve de Beşiktaşlılar adına sorularımız…
1) Seçim öncesi listeleri değiştirip sahte bir liste sunduğu ortaya çıktığından partiden ihraç ettiğiniz eski ilçe başkanı Uğur Gedik’in Belediye Başkanı tarafından baş danışman yapıldığını ve bu görevi hala sürdürdüğünü biliyor musunuz? Ayrıca, makam, araba verildiği, maaşa bağlandığından haberiniz var mı? Bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
***
2) Partiden attığınız Gedik tarafından kendi hazırladığı ikinci listeye konulan kişilerin yapılan gerçek ve doğru haberler nedeniyle 250 bin kişiye hitap eden internette de hem gazete hem de radyo ile dünyanın her yerinden milyonlarca Beşiktaşlı’ya ulaşan Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlı’ların ilk ve tek medya grubu Beşiktaş Gazetesi’ne, eski belediyeler ile ilgisi varmış ve bunun için bu tür haberler yapılıyormuş şeklinde algı oluşturmak için verilen önergeden bilginiz var mı? Yapılan haberlerin doğruluğunu kabul edeceklerine, yanıt vereceklerine veya yanlışsa yalanlayacaklarına, tam tersine bu tür AKP türünden algı operasyonuna ve sonuçta da yasa dışı gazete toplattırma operasyonuna karşın olaya sebep verenler hakkında bir inceleme başlatacak mısınız? (Bizden bilgi, belge, isim, haber küpürleri, orjinal gazeteleri isterseniz verebiliriz. Olayları ve gelişmeleri detayları ile anlatırız!..)
***
3) Beşiktaş Gazetesi’nin belediye içinde dağıtımı belediyenin işlettiği kafe ve kültür merkezlerinde bulunması ve mahalle temsilciliklerinde halkın ücretsiz olarak yararlanması hakkına tecavüz edilmesi ve de engellenmesi hakkında ne gibi yaptırımlar yapılacak?
***
4) CHP’li belediyelerde sosyal demokratlara yakışmayan basına sansür, sindirme ve halkın haber alma hürriyetini kısıtlayıcı hareketler ile yasa dışı gazete toplama gibi olaylara yaklaşımınızı ve yayıncılık anlayışınızın yerel yöneticileriniz tarafından sorgulanıp, haber seçme gibi tasarruflarda bulunması hakkındaki CHP’nin görüşlerini bir yazı ile yeni seçilen belediyeye basın yayın kurallarını öğrenmeleri açısından bildirmeyi düşünüyor musunuz?
***
5) Beşiktaş’ta son zamanlarda yaşanan bu tür çirkin olaylar nedeniyle kamuoyu çalkalanmaktadır. Medya Grubumuza günde yüzlerce mesaj gelmektedir. Her gün Beşiktaş Belediyesi hakkında açıklama ve duyuru yayınlamak zorunda kalmaktayız. Gereğini yapıp, kamuoyuna duyurmak amaçlı bir açıklama yayınlamayı düşünür müsünüz?
***
BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP NOTU:
Bu sorular ve cevaplar bizce biliniyor, ancak kamuoyuyla paylaşmak istedik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı iken elinde Beşiktaş Gazetesi Çarşı içinde birlikte gezdiğimiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Radyo Beşiktaş’ta AKP politikalarını eleştiren ve bizim de her türlü riski göze alarak canlı yayında noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınladığımız Gürsel Tekin tabii ki özgürlüklerden yana tavır koyacaklardır. Sosyal Demokrat kişiliklerin ve haktan hukuktan taviz vermediklerine, CHP politikaları gereği doğruların savunucusu olduklarına inanıyoruz. Sadece bu soruların yanıtlarını ve yaptırımlarını görmek istiyoruz!.. (Ayrıca; konuya tam olarak hakim olmaları adına; Basın özgürlüğüne vurulan darbe ile ilgili bu ve benzeri konular hakkında Sn.Kılıçdaroğlu başta olmak üzere kendilerine kalın bir dosya hazırlanarak gönderilmiş, gerekli görüşmeler yapılmıştır.)

DUYURU:
Önümüzdeki günlerde uzun süredir yapılan dezenformasyonun ve oluşturulmak istenen algı operasyonunun gerçek yüzünü, rezillikleri ve gelişmeleri de kamuoyuyla paylaşacağız…

************

İLGİLİ HABERLER, DELİLLER, BELGELER…

MERVE ÖZTOPALOĞLU KÜÇÜKEL 10 ARALIKÇILARIN ADAYI MI?

MURAT HAZİNEDAR VE YARDIMCISI MERVE ÖZTOPALOĞLUNA SORUŞTURMA VE ZİMMET ÇIKTI!..

BUNUDA YAPTILAR… RÜŞVET HABERLERİ OKUNMASIN DİYE GAZETE TOPLATMAYA KALKTILAR

OĞUZ KAAN SALICI CANAN KAFTANCIOĞLU VE MUSTAFA SARIGÜL EKİBİNDE!..

SAHTEKARLIK VE RÜŞVET İDDİALARI NEDEİYLE PARTİDEN ATILMIŞ İLÇE BAŞKANININ KORUDU HABERLERİ ENGELLEMEYE KALKTI