Temizle temizle yine aynı!..

Beşiktaş Ortaköy’de başlatılan deniz temizliği taktir topladı. Öte yandan sahillerin işgaline de değinen vatandaşlar bazı bölgelerde deniz ile irtibatlarının neredeyse tamamen kesildiğine, bu konuda da köklü bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle lokanta kafe ve restorantların denize kadar yer işgal ettiğini kaydeden semt sakinleri ‘en çok kirliliği de bu makanlar ve baraya bağlanan tekneler yapıyor’ dedi.

DENİZİ İŞGAL EDENLER DE YIKILSIN
Denizi işgal eden mekanların çoğunun kaçak olduğunu söyleyen Beşiktaşlılar buralara ruhsat verilemesini ve yıkılmasını istediler.
Diğer yandan;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de deniz temizliğinde farkındalığı artırmak için Boğaz’da temizlik etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında Ortaköy’den denize giren dalgıçlar temizlik yaptı. Denizden çıkarılan cam bardak, şişe, kemik parçası ve kovalar daha önce çıkarılan malzemeler ile sahilde sergilendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ayşen Erdinçler “Her gün 46 ekip ve 385 kişiyle kıyılarda ve plajlarda temizlik işlemi yürütüyoruz” dedi.