Yeni yıl müjdesi!.. Metro Beşiktaş’a uzandı!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘150 Günde 150 Proje’ diyerek canla başla çalışarak gerçekleştirdiği projelerden biri olan Kabataş – Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı’nın Yıldız ve Fulya istasyonları, bugün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın katılımlarıyla açıldı.

Açılışla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Cumhuriyetimizin 100. yılına coşkuyla yürürken İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile Kabataş – Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı’nın Yıldız ve Fulya istasyonlarının açılışını gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

“Halkımız için hayırlı olmasını diliyorum”

Ayrıca Başkan Rıza Akpolat, “Metro yatırımlarıyla geleceğe yönelik kentsel tasarımlar üreten İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ve tüm emekçilere tüm komşularımız adına yürekten teşekkür eder, yeni yılda yeni metrosuna kavuşan halkımız için hayırlı olmasını diliyorum.”

“16 milyon İstanbullu ve halkımız için çalışan İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun tüm projelerinde yanındayız.” ifadelerine de yer verdi.

Açılış töreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şöyle konuştu:

“Çok kıymetli Şişlili ve Beşiktaşlı komşularımız, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Sizlerin ve ailelerinizin yeni yılını kutluyorum. Umarım yeni yıl ülkemize hayır ve bereket getirir. 2022 yılında yaşadığımız olumsuzlukların hiç birini 2023 yılında yaşamayız ve 2023 yılında söz verdiğimiz işleri hayata geçiren bugün olduğu gibi bir çok açılışımıza da ev sahipliği yaparız.

Cumhuriyetimizin 100. yılına coşkuyla yürürken, İstanbul’a yeni bir ulaşım hattı kazandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na onun değerli ekibine, emekçilere, yüklenici firmaya, yöneticilerine ve emekçilerine özellikle Beşiktaş ve Şişli halkı adına teşekkür ediyorum. 

Beşiktaş ve Şişli ilçelerimiz, bu konumda bulunan ilçeler çok merkezi ilçeler. Her gün milyonlarca insanın ziyaret ettiği ilçeler. Çevre ilçelerden, illerden, Avrupa’dan dünyanın dört bir yanından İstanbul’a ayak basmış herkesin bir vesileyle mutlaka geldiği, uğradığı, nefes aldığı yerler buralar. Dolayısıyla, burdaki toplu ulaşıma olan ihtiyaç diğer ilçelere nazaran daha fazla. Bu anlamda bugün burda yapılan proje, hayata geçirilen proje çok önemli. Çünkü Beşiktaş ilçesi 3 tane sarayı, 9 tane üniversitesi, 36 tane başkonsolosluğu, 100’lerce restorantı, oteli, iş merkezi bunlara sahip olmasıyla beraber çok özel bir yerde duruyor ve biz bu yoğunluğu bir şekilde orda yaşayan halka olan zararını engellemeye çalışıyoruz. Bu hatla birlikte hem orda yaşayan Beşiktaşımızda Şişlimizde yaşayan insanlarımız rahat edecekler. Hem turist olarak gelen, öğrencil olarak gelen vatandaşlarımız rahat edecek. Hem de bizim görmediğimiz pek çok vatandaşımız bundan yararlanacak. Dolayısıyla buraya yapılan hizmetler bütün İstanbulluların yaşamını kolaylaştıracak. Bizim ilçelerimiz, uzun yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden mahrum bırakılmış, o siyasi kavganın çekişmelere kurban edilmiş durumdaydı ve biz göreve gelir gelmez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve kıymetli ekibinin öncelemesiyle beraber ki, 39 ilçeye eşit hizmet getireceğine dair söz vermişti İBB Başkanımız. Göreve geldiği andan itibaren de bu anlayışını gösteriyor. 

Biz önce Beşiktaş’ta altyapı sorunlarını çözdük. Su baskınları yaşanıyordu. Çok önemli merkezi lokasyonları sıkıntı yaşıyordu. Hızlıca bu alanları pandemi döneminde bir fırsata çevirerek, bu sorunları giderdik. Normal zamanda kazmaya cesaret edemeyeceğimiz yerler. Barbaros Bulvarı, Çırağan Caddesi, Nispetiye Caddesi, Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy’de ana caddelerimizin tamamında bu altyapı çalışmaları bitirildi.” 

Beşiktaş belediye Başkanı Rıza Akpolat, konuşmasının sonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerini sunarak,”Tekrar Beşiktaş halkı adına teşekkür ediyoruz. İstanbul geleceğe güvenle ve umutla yürüyor. Sizin çalışma azminiz hepimize örnek oluyor. Dolayısıyla her türlü engellemeye rağmen, her türlü baskıya rağmen, her türlü adaletsizliğe rağmen, haksızlığa rağmen, hukuksuzluğa rağmen sizin çalışma azminiz yolumuzu aydınlatıyor. Her koşulda her şartta Beşiktaş halkıyla birlikte yanınızda olacağımı burdan tekrar ifade ediyorum ve herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Şişli’den Beşiktaş’a gitmek artık çok kolay

İBB, ‘150 Günde 150 Proje’ maratonu kapsamında, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız kesimini hizmete açtı. TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Onursal Adıgüzel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen açılışta konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’u, İBB’yi kendi şahsi mülkleri gibi gördükleri, bu şehre ne yazık ki aynı o şekilde davrandıkları için, kaybetmeyi kabullenemediler ve kabullenemiyorlar. Karşılarında engel olarak, İBB’nin gerçekten tarihi başarısını görüyorlar. Ama bir şeyi unutuyorlar ve yanılıyorlar: Her ne kadar işin odağına beni otursalar da aslında şu an karşılarına aldıkları, İstanbul’un 16 milyon insanıdır. Hatta, güzel ülkemizin demokrasiye inanmış 85 milyon insanıdır. Milli iradenin gasp edilmesini asla kabullenmeyen vatandaşlarımızdır karşısında olanlar” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, yeni yıla 1 Ocak’ta açtıkları Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, bugün hizmete aldıkları Mecidiyeköy-Fulya-Yıldız metro hattı ve 6 Ocak’ta vatandaşların kullanımına sunulacak Dudullu-Bostancı metro hattı ile “Merhaba” dediklerini aktardı. 3 hizmetin toplam yatırım bedelinin 20 milyar lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Sağlıklı bir yöntemle yatırım yapmayan ve İstanbulluların parasını sağlıklı bir biçimde harcamayan, İstanbulluların gönlünü kazanamaz. Bizden önceki süreçte, 25 yıllık zaman diliminde yılda 5 değil, 15 kilometre üretme kapasitesine sahip olsalardı -ki dünyada 25 yılda 25 beş kilometreyi başaran şehirler oldu- bugün İstanbul, bambaşka bir konumda olurdu. Ama neyi öncelediğinize bakılıyor işte. O bakımdan, ne yazık ki sağlıklı adımlar atılmadı. Bir anda değişik bir metotla, geç kaldıklarını hissettiler. Özellikle 2015-16 ekseninde birçok ihale yapıldı. Ama ne yazık ki bu ihalelerin birçoğu, kağıt üzerinde kaldı. Projesi tamamlanmamıştı, finansmanı hiç düşünülmemişti. İşte onun için biz duran, yapılmayan, unutulmuş 10 tane metro hattını devraldık, diye anlatıyoruz. İsraf düzeni nedeniyle, açıkçası icraatı unutup, sadece siyasi kavgaları, sadece partizanlık duygularını besledikleri bir dönem var ettikleri için, işlerini ihmal ettiler. Onun için yapabileceklerinin çok altında metro ürettikleri, işleri sürekli uzattıkları ve ne yazık ki kağıt üstünde kalan yarım yamalak metro projeleriyle, İstanbul’u tabiri caizse yüz üstü bıraktılar” dedi.

İBB içerisindeki “tükenmişlik sendromuna” son verdik

Göreve geldikleri an itibariyle, İBB içerisindeki “tükenmişlik sendromuna” son verdiklerini vurgulayan İmamoğlu, “İsraftan arınmış bütçemizle, kesinlikle partizanlıktan uzak, liyakate dayalı bir yönetim anlayışıyla, enerjimizle, İstanbullunun parasını yönettiğimizin farkında olan bir ahlaklı, erdemli tutumla, doğru ve özenli iş yapma becerimizle, İstanbul’da metro üretimine hem hız kattık hem de kalite kattık. Planı, projesi, finansmanı tamamlanmadan başlatılmış bu işleri, kaderine terk edilmiş metro inşaatlarını devraldığımız andan itibaren 10 metro inşaatını aynı anda harekete geçirerek, dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora da İstanbul halkı adına imza attık. Bizden önceki 25 yıl boyunca yıllık metro imalatının bugün itibariyle 2,5 katının da üstüne çıktık, 3 katına doğru gidiyoruz” bilgilerini paylaştı. Kendilerinin ulaştığı seviyenin de İstanbul’un kaybettiği yılları telafi edemeyeceğine dikkat çeken İmamoğlu, iktidar kanadından gelen engellemelerin bir an önce son bulması gerektiğinin altını çizdi.