ÖZEL HABER: Beşiktaş’ta kültür atağı!

Tarihi Beşiktaş İskelesi’nde kütüphane ve vapur kafe açıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu güzel mekanlar artık size ait.” diyerek açılışı duyurdu. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, “Gençler yanınızda olmaya hep devam edeceğiz.” dedi.

Gün içerisinde birçok İstanbullunun yolunun düştüğü, İstanbul’un en işlek noktalarından biri olan Beşiktaş İskelesi, yeni yaşam alanına kavuştu. “Yaşayan İstanbul” vizyonunu yansıtan projelerden biri de Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi oldu.

“Bu güzel mekanlar artık size ait”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi’nin hizmete açıldığını, “Bu güzel mekanlar artık size ait. Boğaza nazır bu yerler tüm İstanbulluların rahatlıkla faydalanabileceği çok güzel kütüphaneler oldu. Beşiktaş ve Kadıköy’deki tarihi iskelelerdeki kütüphane ve Vapur Kafeleri mutlaka ziyaret edin.” ifadeleriyle duyurdu.

“Gençler yanınızda olmaya hep devam edeceğiz”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi hakkında, “Türkiye’nin öğrenci kenti olan Beşiktaş’ta hayata geçirdiğimiz Sosyal Tesislerimiz, Kitap Kafemiz ve Kütüphanelerimize İBB Vapur Kafe ve bir yeni kütüphane daha kardeş geldi. Gençler yanınızda olmaya hep devam edeceğiz.” dedi.

Kitap ve kafe konseptiyle hizmet veriyor

Gün içerisinde birçok İstanbullunun yolunun düştüğü, İstanbul’un en işlek noktalarından biri olan Beşiktaş İskelesi, yeni yaşam alanına kavuştu. Beşiktaş’a nefes aldıracak olan kitap-kafe 26 Nisan 2023 tarihinde açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Yaşayan İstanbul’ vizyonumuzu yansıtan projelerimizden biri de Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi oldu. 

Deniz ve vapur seslerinin arasında kitap okumak, çalışmak ya da vakit geçirmek isteyen tüm İstanbulluların uğrak yeri olan mekân, kitap&kafe konseptiyle hizmet veriyor. Çeşitli yayınevlerinin güncel seçkilerine yer verilen kitap & kafenin 5 bin eserlik dermesinde farklı disiplinlerden eserler yer alıyor. Mekân çeşitli söyleşilere, yazar-okur buluşmalarına ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yaparak İstanbul’a yeni bir soluk katıyor.

Bölge sakini tüm vatandaşlar Beşiktaş İskelesi Kütüphanesi başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı tüm kütüphanelerin ödünç hizmetlerinden faydalanabilir.

Üye olmak isteyen okuyucular T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi resmi geçerliliği bulunan bir kimlik belgesiyle kütüphanelere başvurabileceği gibi e-devlet uygulaması üzerinden de üyelik işlemlerini gerçekleştirebilir.

Üyelik için tıklayınız!