Hep böyle kal!..


Yaşlılara, gençlere ve çocuklara kucak açan ve birçok imkanınını seferber eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ilçede yaptığı çalışmalar ve bire bir temaslarla seçildiği günden bu yana beğeni topluyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ‘’Beşiktaş’ta farkındalığı artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. İlçemiz nüfusunun yüzde 16.3’ü 65+ yaşa sahip. Bu noktada biz Beşiktaş Belediyesi olarak çok önemli adımlar attık. 65+ Yaşam Ofisimizi kurduk. Burada belediyemize gelen 65+ yaşa sahip bütün komşularımıza destek oluyoruz. Onların sorunlarını çözmeye çalışarak bu konudaki farkındalıklarını artırmaya çalışıyoruz. Biz aslında bu vatandaşlarımızın bilgisini ve birikimini yönetim süreçlerine aktarmak istiyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz her gün bu konuyu gündeme getiriyor ve farkındalık oluşturuyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün Yaşlı Dostu Kentler Birliği’ne katılmış bir belediyeyiz ve bunun gereksinimlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de ilk gerontoloji ofisini biz açtık. Beşiktaş Belediyesi Türkiye’de Gerontoloji ofisine sahip tek belediye. Bunu başlangıç adımları olarak görebiliriz ve bunun üzerine yeni ve gerekli çalışmaları inşa ediyoruz. Tabi ki bu bir biyolojik süreç. Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hala kesin bir tedavisi olmayan bir hastalık Alzeimer!” dedi.

Öteyandan, Beşiktaş Belediyesi ilçedeki minik komşulara okul hediyelerini teslim etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Öğrencilerimizin her ihtiyacında yanlarındayız.” dedi.
İlçedeki minik komşulara okul ihtiyaçlarını teslim eden Beşiktaş Belediyesi tarafından verilen hediyelerde okul kırtasiye malzemesi ve gıda ihtiyaçları yer alıyor. Konu hakkında açıklamada bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Öğrencilerimizin her ihtiyacında yanlarındayız. Aşevi ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak öğrencilerimize beslenme için gerekli olan gıda ve okul temel ihtiyaçlarını içeren araç gereçleri teslim etti. Tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim öğretim dönemi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, daha öncede kütüphane, kafe ve ilk kez Beşiktaş’ta uygulanan ‘ÖğrenciYE’ projesi ile gündem oluşturmuştu.

Gazete BEŞİKTAŞ