Beşiktaş depreme hazır mı?!..

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Arama kurtarma ekiplerimiz olası bir afet durumunu hazır ve tam donanımlı olarak karşılamak için afet eğitimlerini ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyor!” dedi.

ÖZEL HABER: Beşiktaş depreme hazır!

İstanbul Beşiktaş’ta arama kurtarma ekipleri, olası bir afet durumunu hazır ve tam donanımlı olarak karşılamak için afet eğitimlerine ve hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da, yaptığı açıklamada “Arama kurtarma ekiplerimiz olası bir afet durumunu hazır ve tam donanımlı olarak karşılamak için afet eğitimlerini ve hazırlık çalışmalarını sürdürüyor! ” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ta Depremin Afete Dönüşmesini Önleyebiliriz paneli

Geçen sene, Beşiktaş Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası (TMMOB) olası İstanbul depremine karşı farkındalık yaratmak için ‘’Depremin Afete Dönüşmesini Önleyebiliriz’’ paneli gerçekleştirmişti. Cüneyt Arkın Sanatçılar Parkı’nda gerçekleştirilen panelde uzmanlar yaptıkları çalışmaları anlatarak sahada elde ettikleri bilgileri katılımcılarla paylaşmıştı. Aafete hazırlık kültürünün oluşturulması ve farkındalık yaratmanın önemini vurgulayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Yakın tarihimizde yaşanan depremlerin neden olduğu yıkımların, kayıpların ve acıların bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenler bellidir. Beşiktaş Belediyesi olarak, depreme hazırlıkta bir yandan halkımızı bilinçlendirme çalışmalarını yürütürken diğer yandan da ilçemizdeki riskli yapıların dönüşümü için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş’ta olası İstanbul depremine karşı tatbikat

Beşiktaş Belediyesi, olası İstanbul depremine hazırlanmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla geçtiğimiz sene 13 ve 14 Ağustos’ta deprem tatbikatı düzenlemişti. Beşiktaş Belediyesi’nin koordinasyonunda tatbikat AFAD, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, İBB AKOM, İMOB, İZEV, TAP, Dağ Arama Kurtarma ekibi ve Köpekli Arama Kurtarma Derneği gibi STK’lar iş birliğiyle gerçekleştirilmişti.