Murat Hazinedar ve Merve Öztopaloğlu tarafından bu haber gazete toplattı

“Özgürlükleri kısıtlamayın, BASIN size de lazım olur!..”
Yaklaşık 35 yıl geçti. Hürriyet Milliyet, Sabah Gazeteleri, muhabirlikten köşe yazarlığı… Hep doğru düzgün haber yaptık. 20 haber ödülümüz var!.. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesiyiz. Sarı Basın kartı Sahibiyiz. Bir tek yalanlama almadık!.. Kimseye hakaret etmedik, iftira atmadık, kişilik haklarına saldırmadık. Sadece doğru haberler verdik, kamuoyunu aydınlatma adına yorumda bulunduk, vermeye de devam edeceğiz.
Bir de duyuruda bulunduk: “Doğru haberler insanların içini acıtır ama kamuoyunu aydınlatma adına bunları yapmak zorunda kalıyoruz” dedik. Önemli olan bunların tekrarlamasıdır diye de yorumlarımızda hep söyledik. Söz hakkı verdik, sorularımıza net ve doğru cevap alamadık!..
Beşiktaş Gazetesi son zamanlarda yaptığı doğru haberler nedeniyle ne yazık ki haberde adı geçen kişilerin organizasyonu ve haberde adı geçen ilgili çevrelerce bir dizi sözde sindirme harekatına maruz kalmıştır. Önce, doğru haber yüzünden ikbalden olanlardan ve ikbalden olacaklar tarafından gazetecilere küfür edilmiştir. Hem de ölmüş annelerimize… İnsan cahil olsa, oturur anlatırsın, ama biri yanlış işleri dolayısıyla partiden atılan ve gazetelere haber olan eski Beşiktaş ilçe bşk, biri de muhtar eşi!.. Ve bu haberlerin okunmaması için, kamuya açık yerlerden yasa dışı keyfi bir uygulamayla gazete toplatılmasına adı karışan da, ne yazık ki bir halkın oylarıyla seçilen meclis üyesi!.. Ne o Beşiktaş Gazetesini susturacaklar!.. Peki sonra ne olacak?.. Siyasetin geldiği nokta bu olmamalı!.. Üzücü ve parti ayırımı yapılmadan sorgulanması gereken bir durum!..

İFTİRA, KÜFÜR, GAZETEYİ YASA DIŞI TOPLATMA… AMAÇ SİNDİRMEK!..

Son gelişme ise, basın özgürlüğüne vuralan büyük bir darbe bizce… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi liste tahrifatı nedeniyle önce ilçe başkanlığından aldığı sonradan partiden ihraç ettiği Uğur Gedik’in CHP’li belediyeye danışman yapılması haberi ve eşinin küfür haberleri üzerine Beşiktaş Gazetesi’nin belediye – kamu binası kamuya açık yerden meclis üyesi Uğur Gedik’in Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan eski yönetim kurulu üyesi Merve Öztopaloğlu Küçükel tarafından toplattırıldığı öğrenildi. Aradan geçti 1 hafta, konuyla ilgili bilgi verilmesi bekleniyor!..

BU KİŞİLERİN HALEN GÖREV YAPMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Keyfi gazete toplattırmaya giden olaya ilişkin haber bundan yaklaşık 1/2 ay önce şöyle gelişmişti: Belediye danışmanı Uğur Gedik’in eşi Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik eşiyle ilgili çıkan görev yapan gazetecilere müdahalede bulunmuş, ardından da konuyu öğrenmek isteyen gazetecilerin annelerine yönelik küfür olayı vardı. Küfürün, bırakın bir kadına bir anneye bir muhtara, bir insana yakışmayacağıını söylemiştik bizde… Bu konuda da gazeteciler olarak savcılığa haberlerin doğruluğunu teyit eden ve hakaret edilen kişi hakkında suç duyurunda bulunmuştuk. Telefonda kendine söz hakkı verdiğimiz Kadriye Gedik “Size hesap mı vereceğim?” diye tüm çalışma arkadaşlarımızın şahit olduğu küfürü edip, telefonu kapattıktan sonra olayları doğru biçimde kamuoyuna aktaran gazetemize olayın vehametini anlamış olacak ki; gazetede çıkan haberlerle ilgili bir yazı yollamış. Ancak yazı da, eşinin para alış verişiyle ilgili haberlere, CHP’de kara leke! diyor, atıldığına… Kendisinin küfür edip etmediğine yönelik haberlere doğru veya yanlış net cevaplar vererek bir açıklama getirmediği görüşmüştür. Direkt haberlerle ilgili cevap verilmesi durumun da yayınlamayı da defalarca kez duyurduk. Ancak yazı haberlerimiz belgeli olmasına rağmen “gerçek dışıdır” şeklinde afaki söylemden öteye gidemiyor. Tekrar soruyoruz. Boşuna yorulmayın; Herkese Beşiktaş Gazetesi’nde söz hakkı vardır… Doğru yanıt, doğru haber!.. Bunu siz de biliyorsunuz, kamuoyuna ispatlayaçağız da; elinizi vicdanınıza koyun bırakın bize kendinize cevap verin; hangi haber yalan?.. Küfür etmediniz mi?.. Hem de iki kez… Ettim deseniz belki o dar çevrenizde; kahraman olurdunuz?!.. Önceleri öyleydi zira!.. Şimdi etmedim diyorsunuz değil mi? Kafa karıştırıyorsunuz, algı operasyonu mu? İnandırıcı değil, yakışmıyor diye işte bunu söylüyoruz. İnsan olan küfür eder mi? Peki, CHP hakkında yazılan ne yanlış?.. Kara leke değil mi?

SİYASİ ÇEKİŞMEYİ YAZDIK!.. 15 YILDIR YALANLAMA ALMADIK!..

35 yıldır gazeteciyiz. Hürriyet, Milliyet, Sabah gazetelerinde çalıştık. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesiyiz. bugüne kadar Tüm haberlerimizde kaynak gösteririz, belgeler vardır. Kaldı ki sizin bu haberleriniz tüm ulusal basında çıktı, bir tek yalanlama olmadı!.. Beşiktaş Gazetesi’nde 1 tek yalan yanlış haber çıkmamıştır. Bir tek tekzip yememişizdir. Haber yanlış, maksatlı araştırılmamış denmez… Gazeteciye hakarettir!.. Yap açıklamanı, basın kanunu gereği yayınlayalım. Tekrar ediyoruz: Net cevap!.. Söz yayınlayacağız, daha ne yapalım!.. Küfür etmedim denirse onu da yayınlayacağız, tamam mı? Biz küfür etti, CHP’de olanlar şunlar diyoruz… Adımızla fotoğrafımızla haber yapıyoruz, karşı taraf ne diyor, belli değil!.. Biraz cesaret!.. İnsan bir kere rezil olur!..

HABERDEKİ KONULARA NET CEVAP VERMİYORSUNUZ!..

Haber de geçen şu sorulara yanıt verin hemen yarın yayınlayalım… Eşim’in seçim öncesi listede tahrifat yaptığını yazmışsınız, yapmadı dememişsiniz. Eşim CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı’ndan atıldı diye haber yepmışsınız, atılmamıştır dememişsiniz. Eşim partiden ihraç edildi. Partiden atılmış, haber yeptınız doğru değil dememişsiniz. Arkadaşlarınıza, ben gazetecilere küfür etmedim dememişsiniz. Doğruysa bizi de bir şekilde bir açıklama gönderin. “Etmedim veya ettim özür dilerim” bu kadar basit!.. Lafı eveleyip gevelemenin bir anlamı yok. Daha ne kadar yazacağız. Beşiktaş’ın sorunları yok mu Allah aşkına!.. İşimizle güçümüzle uğraşamıyoruz!..
Son kez söylüyoruz: Söz hakkı kullanmak istiyorsunuz: Bunlara evet veya hayır diye net cevap istiyoruz, yayın için… Yanıt verin!.. Yorum yapmayın!.. Kamuoyu takdirine bırakalım!.. Aylardır sorduğumuz sorulara yanıt vermiyorsunuz, gazeteciye küfür, gazeteciye engel, gazeteciye sansür şimdi de iftira gibi geldi bu durum bize!.. Susturmak istiyorsunuz galiba!..

BU HABERLER OKUNMASIN DİYE HER YOLA BAŞVURUYORLAR

Diğer taraftan bir zamanlar ilçede görev yaptığınız meçlis üyesi arkadaşınız da ne yazık ki CHP’ye hiç yakışmayacak bir şekilde gazete toplattırmıştır. Yine soruyoruz bu olayın iç yüzünü yine cevap yok!.. Yazınca da, inkar!.. Şahitler ne güne duruyor peki!.. CHP ve Beşiktaş Belediyesi için ve basın özgürlüğü adına kara bir leke değil mi bu olanlar?… Sürekli soruyoruz: Beşiktaş Gazetesi’ni kaldırın toplayan buralardan dediniz mi. Bu gazete sallıyor dediniz mi? Buna bir hakkınız ve yetkiniz var mı? Haberlerini okunmasını istemediğiniz kişi ilçe yönetimde birlikte miydiniz? Seçim öncesi ikinci listeyi hazırlarken ve bu nedenle partiden atılan Uğur Gedik’in listesine sonradan mı girdiniz? Ulusal basında bu haberler çıktı yalanladınız mı? Kamuoyunun doğruları öğrenme adına; gazeteci olarak bu haberleri de yayınlama kararı aldık, önce size söz hakkı vermek istedik!..

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!.. KINAMA İSTEDİK!..

Basın özgürlüğüne vurulan bu darbe ve Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü izniyle yayınlanan Beşiktaş Gazetesi engelleme, haber alma hakkının gasp edilmesi yönünden sorduğumuz sorulara yine herzamanki gibi kimseden bir yanıt gelmemiştir. Biz de verilen söz haklarının kullanılmaması üzerine kamuoyunu aydınlatmak amacıyla gazetenin gerçek toplatılma sebebini toplatan kişiyi haber amaçlı açıklamak zorunda kaldık. Beşiktaş Gazetesi’nin hiç bir siyasi ilişkisi yoktur. Basın yayın kanunu çercevesince gazetecilik faaliyetleri dışında da bir iş yapmıyoruz. Bizler emekçi fikir işçileriyiz. Onun içinde hep “Ya Ticaret Ya Siyaset” diyoruz!.. Gazetecilik ve Siyaset düzgün yapılırsa, inanın ülkemiz hak ettiği yere daha çabuk gelir!.. Ama ilişkiler yumağı içinde bir yere varamayız!..
Konuyla ilgili başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreteri Gürsel Tekin olmak üzere İstanbul CHP milletvekilleri genel merkezi il ve ilçe teşkilatlarının tamamı bilgilendirilmiştir. CHP gibi Atatürk’ün kurduğu bir partinin özgürlüklere karşı dikkat olmasına ve bu tür hareketlere bir daha girmemesini arzu etmekteyiz.
Öte yandan; TGC, TSYD, AIPS üyesi Sarı Basın kartlı gazetecilerin uğradığı davranışlar sebebiyle basına uygulanan sansür ve engelleme girişimin ise kınanmasını istedik. Konuyla ilgili hukuken ve ayrıca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti nezdinde girişim başlatılmıştır.

HABER/YORUM:
( Yazar: Muzaffer Topal )

Gazete sayfasının üzerine tıklayın orjinal boyutunda haberleri okuyun.

besiktasgazetesi_ugur_kadriyegedikhaberleri1

Gazeteyi toplattıran Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi 

Merve Öztopaloğlu Küçükel

merveokucukel

Beşiktaş Belediye Başkanı murat Hazinedar’ın meclis üyesi Merve Öztopaloğlu, görevden alınan ve liste sahtekarlığı yapan Uğur Gedik ile gazetecilere küfür eden Ulus Mahallesi muhtarı eşi Kadriye Gedik ilgili haberler yaptığı için Gazete Beşiktaşı belediyeye sokmak istemedi.

İLGİLİ HABERLER, DELİLLER, BELGELER…

MERVE ÖZTOPALOĞLU KÜÇÜKEL 10 ARALIKÇILARIN ADAYI MI?

MURAT HAZİNEDAR VE YARDIMCISI MERVE ÖZTOPALOĞLUNA SORUŞTURMA VE ZİMMET ÇIKTI!..

BUNUDA YAPTILAR… RÜŞVET HABERLERİ OKUNMASIN DİYE GAZETE TOPLATMAYA KALKTILAR

OĞUZ KAAN SALICI CANAN KAFTANCIOĞLU VE MUSTAFA SARIGÜL EKİBİNDE!..

SAHTEKARLIK VE RÜŞVET İDDİALARI NEDEİYLE PARTİDEN ATILMIŞ İLÇE BAŞKANININ KORUDU HABERLERİ ENGELLEMEYE KALKTI