Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu’nun ‘Basına Sansür’ hareketi CHP’ye yakıştı mı?

ÖZGÜRLÜKÇÜ CHP’YE YAKIŞTI MI?
CHP’de bugüne kadar hiç görülmemiş bir girişim Beşiktaş’ın ilk ve tek gazetesine karşı Beşiktaş Belediyesinde yaşandı. Küfürbaz muhtar ile eski ilçe başkanının para ilişkilerini yazan Gazete Beşiktaş, Beşiktaş Belediyesi tarafından toplattırıldı. Beşiktaş Belediyesi’nde Basına sansür olarak nitelendirilen bu hareket kınanırken, konu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul ve CHP Genel Merkezi’ne bildirildi. Kınanması istendi.

BASINA SANSÜR!.. YASAK!.. BU NASIL ADALET!..

Avukatlık yapan kadın Meclis üyesi ve başkan yardımcısı olduğu öne sürülen Merve Öztopaloğlu Küçükel bu olayı gerçekleştirmesi nedeniyle tüm mesaj ve söz hakkı taleplerine karşın cevap vermedi.
Başkan, meclis üyeleri, hatta başkan yardımcılarını defalarca aramamıza ve söz haklarını kullanmalarını istememize rağmen olayın başlangıç saati olan 11.00’dan saat: 17.00’a kadar bekledik. Bir ses çıkmadı!..
Biz de olayı özet olarak sunuyor ve sorularımızı genel olarak ilgililere kamuoyu önünde soruyoruz.
1- Bu yazılı bir emir mi? Veya sözlü bir yaptırım mı?
2- Bu konudan Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın haberi var mı? Veya emir ondan mı geldi yoksa münferit bir hareket mi?
3- Beşiktaş’a hizmet için oy verilen ve Meclis üyelerinden sadece biri olan Merve Hanımın böyle bir yetkisi var mı?
4- Yasal olmadan mı başkan yardımcılığı görevini yürütüyor, yetkiyi böyle mi kullandı?
5- Belediye içinde bağırarak, toplanmasını istediği, Gazete Beşiktaş hakkında neler söyledi?
6- Sarı basın kartlı TGC üyesi gazetecileri de içine alan bir konuşmayla belediyeyi özel mülkiyetiymiş gibi “Elini kolunu sallayan buraya giremez” dedi mi?
7- Merve Hanımın Gazete Beşiktaş’a küfür eden ve yargıya taşıdığımız Ulus Mahallesi Muhtarı Kadriye Gedik ile yakınlık derecesi nedir? Şimdi inkar edilse de küfür edilmiştir. Bir hukukçu olarak; Küfürü mü savunuyor, yargı karar verince ne yapacak?..
8- Merve Hanımın Gazete Beşiktaş’ta liste sahtekarlığı, para trafiği, polis dinlemesine takılan konuşmalar, partiden ihraç gibi haberleri çıkan eski ilçe başkanı Uğur Gedik ile yakınlık derecesi nedir, kaç yıl birlikte çalıştılar, listeye girişinde etkisi var mı?
9- Merve Hanımın İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile yakınlık derecesi nedir, birlikte çalıştılar mı? Listelere girişinde etkili oldu mu?
10- Liste sahtekarlığı olarak tüm basına düşen haberlerde Merve Hanımın adı geçiyor mu?
11- Toplanmasını istediği Gazete Beşiktaş için haberleri kastederek, tüm belediye çalışanları ve koridorlarda “Sallıyorlar” diyerek bir hitapta bulundu mu?
12- Merve Hanımın beğenmediği ve gazetede görmek istemediği haberler; yolsuzluk, rüşvet, küfür, ihraç mı? Yoksa geziler mi? Veya seçim öncesi haberlerin fikri takip durumu mu?
13- Haberlerden hangisi yanlıştır?
14- Seçim öncesi on binlerce ücretsiz gazete dağıtılırken, radyoda canlı yayınlara çıkarlarken memnun mutlu, bizi alkışlayanlar ve sesi çıkmayanlar bugün niye Gazete Beşiktaş’ın önünü kesmeye çalışıyorlar?..

(Sorularımıza verilecek net yanıtlar yayınlanacaktır. İlerleyen günlerde bizim de; bu ve benzeri konularda ilgili kişi ve kişilerle bağlantılı yukarıdaki sorulara ve gelişmelere ışık tutacak paylaşacağımız fotoğraflar, yazılar, haberler yorumlar ve belgeler olacaktır.)

SON SÖZ: Kendini bilmez bir çok kişi, bu işe girişiyor. Onları bugüne kadar muhattap bile kabul etmedik. Ama CHP’li, özgürlükçü ve sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir partinin mensuplarına böylesine çağdışı hareketleri yakıştıramadık. “Basına sansür, haberlerin kitlelere ulaşmasını önlemek ve Başbakanlık tarafından verilen izinlere rağmen kamu görevi yapan sarı basın kartlı gazetecilerin görevlerini engellemeye yönelik bu tür itibarsızlaştırma hareketleri” nedeniyle buna sebep olanları kınıyor, bu işin de takipçisi olacağımızı ve gerekenlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

NOT:
Beşiktaş Belediye Başkanı murat Hazinedar’ın meclis üyesi Merve Öztopaloğlu, kendi hakkında, görevden alınan ve liste sahtekarlığı yapan Uğur Gedik ile gazetecilere küfür eden Ulus Mahallesi muhtarı eşi Kadriye Gedik ilgili haberler ve kendisinin de dahil olduğu belediye meclis üyeleri ile muhtarların yurt dışı gezilerini kamuoyuna duyurduğu için Gazete Beşiktaşı belediyeye sokmak istemedi.

HABERİ ENGELLEYEMEZSİNİZ!.. YOLSUZLUKLARI AHLAKSIZLIKLARI HIRSIZLIKLARI ENGELLEYİN!..

İLGİLİ HABERLER, DELİLLER, BELGELER…

MERVE ÖZTOPALOĞLU KÜÇÜKEL 10 ARALIKÇILARIN ADAYI MI?

MURAT HAZİNEDAR VE YARDIMCISI MERVE ÖZTOPALOĞLUNA SORUŞTURMA VE ZİMMET ÇIKTI!..

BUNUDA YAPTILAR… RÜŞVET HABERLERİ OKUNMASIN DİYE GAZETE TOPLATMAYA KALKTILAR

OĞUZ KAAN SALICI CANAN KAFTANCIOĞLU VE MUSTAFA SARIGÜL EKİBİNDE!..

SAHTEKARLIK VE RÜŞVET İDDİALARI NEDEİYLE PARTİDEN ATILMIŞ İLÇE BAŞKANININ KORUDU HABERLERİ ENGELLEMEYE KALKTI

5 comments
  1. CHP gazete toplattırmaz kılıçdaroğlu işitsin AKP’yi eleştirmesinler

  2. Beşiktaş Belediyesi bunu damı yaptı işçilere dayak basına sansür yazık CHP ye başkan ne yapıyor

  3. Beşiktaş Gazetesi’nden neden korkuyorlar /çarşı

  4. Kılıçdaroğluna kadar şikayet edin bu işin peşini bırakmayın. CHP basına sansür uygularmı AKP mi bu oylar haram olsun

  5. Hangi çağdayız . Belediye babalarının çiftliğimi kim yaptıysa bilgi verin gazete toplanmak iğrenç olay bunlara oy verdik

Comments are closed.