Beşiktaş Belediyesi’nde neler oluyor? Bölüm 2

Beşiktaş Belediyesinin genç başkanı Rıza Akpolat 2021 yılında yine çalışmalarıyla göz doldurdu. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ta neler oluyor 1 adlı başlıkta aralık ayının gündem yaratan paylaşımlarını kamuoyuna duyurmuştuk. Bu haber oldukça ses getirdi.
Şimdi de 2. bölümde diğer paylaşımlar ile yazı dizimize ve yeni yıla veda ediyoruz.
Yılın son ayında belediyedeki gelişmeleri ve Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın paylaşımlarını ve görselleri editör arkadaşlarımız sizin için derledi.

FARK YARATTI!..

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, öğrencilerin, yaşlıların, can dostlarımızın ve daha temiz bir çevre için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Aralık ayında bu çalışmalar daha da hız kazanırken, neler yapıldığına dair, Başkan Akpolat, Twitter’da kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla şu paylaşımları yaptı.

Ayrıca; yılın son ayı olan Aralık’ta belediye gündemi şöyle idi…

Önce kısa kısa başlıklar…

“Önceki dönem Genel Başkan Yardımcımız, gazeteci Emel Yıldırım’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim.”
“Çırağan Caddemiz çok güzel oldu 🙂 Teşekkürler @ekrem_imamoglu Başkanım.”
– İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çırağan Caddesi’nde yapılan çalışmalar hakkında şunları paylaşmıştı:
– “Altyapıyı tamamen yeniledik
– Kaldırımları yaşlı, engelli ve pusetlilerin de geçebileceği şekilde düzenledik
– Caddenin simgesi ağaçları ızgaralarla koruma altına aldık
Tarihi dokuya uygun doğal malzemelerle caddeye renk kattık”

“13. yüzyıldan günümüze ve hatta geleceğe uzanan hoşgörü felsefesinin temsilcisi Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi saygıyla anıyorum.”

“Günde 5 bin adet yemek kapasiteli Aşevimiz ile Beşiktaş’ta ihtiyacı olan herkesin yanındayız. Şartlar her ne olursa olsun, bu zor günleri umudumuzu asla yitirmeden dayanışmayla atlatacağız. Derinden hissettiğimiz, kara kışın etkilerini azaltmak için, var gücümüzle çalışıyoruz.”

“Yenilediğimiz Karanfil Taksi durağında Aşevimizden çıkan sıcak çorbalarımızı esnafımızla birlikte içtik, sohbet ettik. Kara kış geldi, şartlar zor. Dayanışmayla bu zor günleri birlikte atlatacağız.”

“Prof. Dr. Türkan Saylan Çocuk Bakımevi ve Tarık Akan Gündüz Çocuk Bakımevi’nde öğrenciler ve öğretmenlerimizle bir araya geldim. Enerjileri ile geleceğe karşı umudumuzu diri tutuyoruz.”

“Kuzey Irak’taki Pençe-Yıldırım Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağolsun.”

”’Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar.” İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin 73. yılı kutlu olsun. #DünyaİnsanHaklarıGünü

“Beşiktaşımızda gerçekleşen hain saldırının üzerinden tam 5 yıl geçti. Tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

“Aralık ayı meclis toplantısı 2. birleşimini gerçekleştiriyoruz.”

“Çocuk hakları savunucusu Unicef’in 75. yıl dönümü kutlu olsun.”

“Gülüşü ile içimizi ısıtan, Türk sinemasının unutulmaz ismi Adile Naşit’i aramızdan ayrılışının 34. yılında saygı ve sevgiyle anıyorum.”

#ErdalEren hep 17 yaşında. 41 yıl önce bugün; bu topraklarda faşizm onu hayattan kopardı. Son bakışı kaldı aklımızda. Gençlik önderi Erdal Eren’in anısı eşit ve özgür dünya mücadelemizde yaşıyor.”

“Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk ’nun halası Güllü Özdoğan’ı kaybettik. Merhumeye Allah’tan rahmet, Özdoğan ailesine ve Genel Başkanımıza başsağlığı diliyorum.”

“Genel Başkanımız @kilicdarogluk ve İBB Başkanımız @ekrem_imamoglu ile birlikte mevkidaşım @serdildara ’nın Kadıköy’e kazandırdığı projelerin açılış törenine katıldık. Kadıköy halkına ve tüm İstanbullulara hayırlı olsun.”

“UNESCO 2021 Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli & Ahi Evran Yılı Anma ve Kutlama etkinlikleri kapsamında Anadolu’ya Işık Saçan Erenler ve 7 Ulu Ozan Konseri 24 Aralık saat 19.30’da Mustafa Kemal Merkezimizde gerçekleşecek. Tüm komşularımızı bu özel dinletiye davet ediyorum.”

“Hem iklim krizi hem de ekonomik kriz ile tek elden mücadele ettiğimiz akıllı dönüştürülebilir atık toplama sistemi Dönüştür Kazan’ı Beşiktaş’ta hayata geçirdik. Tüm komşularımızı bu uygulamayı kullanarak atıklarını ayrıştırmaya ve kara kış şartlarında dayanışmaya davet ediyorum.”

“FETÖ Kumpası sonrası aramızdan ayrılan, Arnavutköy mahallemizden komşumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını ben ve halkımız Beşiktaş’ta yaşatacağız. Haftaya onun sokağında buluşacağız, ismini mevcut sokak tabelasının yanına bizzat ben asacağım. Utanmıyorlarsa, gelip kaldırsınlar.”

“”Gel, ne olursan ol yine gel…” diyerek, bütün insanlığı kucaklayan; sevginin, barışın, hoşgörünün sembolü büyük alim Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’yi vuslatının 748. yıl dönümünde sevgi ve hürmetle anıyorum.”

“Sayın Genel Başkanımız @kilicdarogluk ‘nun yeni yaşı kutlu olsun. Sağlıklı ve güzel bir ömür dilerim. Bu vesileyle @Alikev_org ’a Başkanımız adına bağışta bulundum. Aydınlık yarınlar bizim Başkanım.”

“Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk liderliğinde belediye başkanlarımızla #Kayseri‘de bir aradayız. Ekonomik krizin derinleştiği kara kışta halkımıza hizmet etmek için çalışmalarımızı değerlendiriyoruz. Bu zor günleri dayanışmayla aşacağız. #GeliyorGelmekteOlan

“Yaralanan işçilerimize acil şifalar diliyorum. Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz. Geçmiş olsun.”

“43 yıl önce bugün birlik ve beraberliğe kara bir leke olan #MaraşKatliamı‘nı unutmadık. Kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

“4. Kez Dünya Şampiyonu olan VakıfBank Kadın Voleybol Takımımızı tebrik ediyorum. Gurur duyduk.”

“Yeşilçam’ın duayen oyuncusu, sinema ve tiyatro dünyasının büyük ustası #HulusiKentmen‘i aramızdan ayrılışının 28. yılında saygı ve özlemle anıyorum.”

“Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterlerini seslendirmesiyle de tanıdığımız seslendirme sanatçısı, değerli oyuncu Sezai Aydın’ı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

“2021’e veda ederken gelin yeni yıl coşkusunu hep beraber yaşayalım. Değerli sanatçılar @edisgorgulu ve @OzanDogulu‘nun eşsiz performansı ile hoş geldin 2022 diyeceğimiz konserimize tüm halkımızı bekliyorum. @getir, @Akmerkez ve @artibir katkılarıyla.”

“Hiçbir kadının sıradan bir gecesi en uzun gece olmasın, İstanbul Sözleşmesi Yaşatsın. Paylaş, sen de ses ol. İstanbul Sözleşmesi yoksa #HerGecemizUzun #enuzungece

“Günaydın Beşiktaş. Soğuk kış günlerinde sığınacak yer arayan can dostlarımızı korumak için, araçlarımızın kaputlarını ve altını kontrol etmeyi unutmayalım. Beşiktaş’ta #Birlikte varız.”

“Acil sağlık ve hasta nakil hizmetlerinin sağlanmasında büyük özveriyle çalışan paramedik sağlık emekçilerimize teşekkür ederiz. #DünyaParamediklerGünü kutlu olsun.”

#Sarıkamış Harekatı’nın 107. yıl dönümünde şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

“Vişnezade Mahallemizden komşumuz, Klasik Türk Müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca’yı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

“LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. @ustunezer ’in değerli annesi Mualla Ezer’in vefat ettiğini öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.”

“Beraber il yöneticiliği yaptığım canım ablam Yeter Büyükdurmuş ve eşi değerli abim Eyüp Büyükdurmuş’u geçirdikleri trafik kazası sonucu kaybettik. Şoktayız. Yerin asla dolmayacak ablam.”

“Hristiyan komşularımızın Noel Yortusunu kutluyor, bayramlarını tebrik ediyorum.”

“Milli mücadele kahramanı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’yü vefatının 48. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyorum.”

“Bugün ilçemizde bulunan Rum Ortodoks kiliselerini ziyaret ederek Noel Yortusu kutlamalarına katıldım. Tüm Hristiyan komşularımıza sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim.”

“Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nde düzenlenen Noel ayini ve etkinliklerine katıldım. Koronavirüse yakalanan Sayın Fener Rum Patriği Bartholomeos’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.”

“CHP Genel Başkan Yardımcımız @yukseltaskinn,CHP Rize İl Başkanı @saltukdeniz,Fındıklı Belediye Başkanı @ecervatoglu,CHP Beşiktaş İlçe Bşk. @GozdeFil,İYİ Parti İlçe Bşk. @Tuncay_Burusuk ve Meclis Üyelerimizle bir araya gelerek, İstanbul Rize Masası buluşmasına ev sahipliği yaptık.”

“İki güzel insanı, Yeter ablamı ve Eyüp abimi son yolculuklarına uğurladık. Çok üzgünüm. Şimdi sımsıcak gülümsemesi hafızamızda. Evlatlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

“İstanbul’un tüm ilçelerine eşit hizmet götüren ve Beşiktaş’ın yıllarca yok sayılan sorunlarını çözen İBB Başkanımız @ekrem_imamoglu ’nun daima yanındayız. 16 milyon İstanbullu için birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz.”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ne demişti: ““Hak yemem hakkımı da yedirmem” dedim. Bugün de diyorum ki; “İstanbul’a hizmet eden 86 bin yol arkadaşımın yanındayım, ezdirmem” Suçu olanla sonuna kadar birlikte mücadele edelim. Ama şu bilinsin ki; İBB ailesine saldıranlar karşısında beklenmedik bir birliktelik ve güç görecek.”

“Beşiktaş’ta her an hayatı paylaştığımız can dostlarımızla günaydın değerli komşularım.”

“82. yılında büyük Erzincan Depremi’nde kaybettiğimiz canları saygıyla anıyorum.”

“Milli Mücadelemizin simgesi olan İstiklâl Marşı’mızın yazarı #MehmetAkifErsoy’u vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.”

“Veteriner İşleri Müdürlüğümüz personeli ve Mobivet sokak hayvanları ambulansı ekiplerimiz ile 7 gün 24 saat can dostlarımızın yanındayız. Daima korumaya, yanlarında olmaya devam edeceğiz. #SokakHayvanlarıSahipsizDeğil, onlar bize emanet.”

“Yeni yıl öncesinde Beşiktaş’taki kreşlerimizi ziyaret ettim. Çocukların gözlerindeki ışık bana umut verdi. Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması için azimle çalışmaya devam edeceğiz.”

“Temizlik İşleri, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüğümüzün dış birimlerini ziyaret ederek, emekçilerimizin yeni yılını kutladım. Yeni yılda da #birlikte var gücümüzle Beşiktaşımız için çalışacağız.”

“50 metre kurbağalama Dünya Kısa Kulvar kategorisinde 24.95’lik derecesiyle dünya rekoru kıran milli yüzücümüz Emre Şakçı’yı tebrik ediyorum.”

“Fen işleri bakım onarım atölyemizden can dostumuz Badem ile günaydın Beşiktaş.”

“Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi, Vektörle Mücadele Birimi, Rehabilitasyon ve Kısırlaştırma Merkezimizde, Beşiktaş’ımızdaki can dostlarımızın refahı için çalışan ekiplerimizin yeni yılını kutladım.

Neler mi yaptık;

İlçemizde 150’den fazla noktaya uyarı tabelası yerleştirdik.
30 bin ihbarı değerlendirdik.
6 MOBİVET acil hayvan ambulansı ile can dostlarımızın yanındayız.
18 bin sokak hayvanının hayatına dokunduk; 20 ton mama dağıttık.
Engelli Kedi Ünitesi’ni açtık.

Çalışma saatlerini 7 gün 24 saate çıkardık, personel sayımızı artırdık.
Kısırlaştırma seferberliği başlattık.

Yeni yılda da 7/24 can dostlarımızın yanında olacağız.”

“66 araç ve iş makinesi ile karla mücadele ekibimiz kışa hazır. Şartlar her ne olursa olsun, Beşiktaş Belediyesi olarak ihtiyacı olan tüm komşularımızın yanındayız ve kara kışla mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“Kreşlerimizden sevgi ve umut dolu günaydın Beşiktaş.”

“Beşiktaş’ta ihtiyaç sahibi herkesin yanında olan Aşevi ekibimizle bir araya geldim. Derinden hissettiğimiz kara kışın etkilerini azaltmak, zor günleri umudumuzu yitirmeden, dayanışmayla atlatmak için yeni yılda da var gücümüzle çalışacağız.”

“Fen İşleri Merkez Garajımızda DİSK/GENEL-İŞ Sendikası İş Yeri Baş Temsilciliği için çalışma alanı oluşturduk. İstanbul 1 No’lu Şube Bşk. Mehmet Pehlivan ve şube yönetimi ile bir araya geldik,çalışmalarımızı değerlendirdik. Emekçilerimizin şartlarını iyileştirmeye devam ediyoruz.”

“Beşiktaş Kent Konseyimiz ve muhtarlarımız ile 2021 yılı son toplantımızı gerçekleştirdik. İş birliği içindeki çalışmalarımızdan dolayı kendilerine teşekkür ettim. Yeni yılda da Beşiktaşımız için #birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

“Kreşlerimizde yeni yıl heyecanı her zamanki gibi çok güzel. Ben de çocukluğuma döndüm ve çocuklarla vakit geçirirken içim umut doldu.”