Beşiktaş Belediyesi’nde neler oluyor? Bölüm 1

Yılın son ayı olan Aralık’ta Beşiktaş Belediyesi’nde pek çok gelişme yaşandı. Sizler için, son bir ayda Belediye’de olanları derledik… İşte, “Beşiktaş Belediyesi’nde Neler Oluyor? Birinci Bölüm!..”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, her zamanki gibi, Aralık ayında da arı gibi çalışarak, vatandaşlar, çevremiz ve can dostlarımız için yararlı işlere imza attı…

İşte Başkan Akpolat’ın Twitter hesabından derlediğimiz bazı paylaşımlar:

Aralık ayına “Günaydın Beşiktaş. Sağlıklı ve huzurlu bir gün diliyorum.” ifadeleriyle başlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, sağlıklı ve huzurlu bir Beşiktaş için gece gündüz çalıştı.

“Bu sabah Çetin Emeç Gündüz Çocuk Bakımevi’ndeki minik öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ziyaret ettim.”

“Yaratıcılığın ustası 36 sanatçının eserleriyle katkı sunduğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs alan öğrencilere destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Hayat Seninle Güzel’ sergimizi 2 Aralık’a kadar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’mizde ziyaret edebilirsiniz.”

İnsanın görevi büyük olunca, işi de zor olur… Daha güzel bir Beşiktaş için, iyi günde kötü günde çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkan Akpolat, kaybettiği sevdikleri için de son görevini yerine getirdi. Aralık ayının ilk günündeki paylaşımlarında, “Kalbi güzel abim, İmranlı Belediye Başkanımız Murat Açıl’ı son yolculuğuna uğurladık. Çok üzgünüm. Işıklar içinde uyusun…” ifadelerine yer verdi.

Başkan Akpolat, 2 Aralık’ta kara kışla omuz omuza mücadele edeceklerini şu ifadelerle duyurdu: “Günaydın Beşiktaş. Aşevi’mizdeki emekçilerimizin üretim sürecine katılarak güne başladım. Yemekler ihtiyaç sahibi aileler, kreşler, öğrenci yurtları, Gençlik Merkezi, kadın koordinasyon merkezi, engelli koordinasyon merkezi için yola çıktı. #Karakış’ta yanında #BeşiktaşVar.”

“Aşevimizde üretimi tamamlanan sıcak çorbalarımızla bugün Öğrenci’YE Mobil aracımız Boğaziçi Üniversitesi Metro İstasyonu çıkışında sınav dönemindeki öğrencilerimizin yanında olacak. Ücretsiz wi-fi’mizden de faydalabilirsiniz. #KaraKış’ta birlikteyiz.”

“Engelli bireylerin hayata etkin ve eşit katılımını sağlamak üzere faaliyet gösteren Engelli Koordinasyon Merkezimizdeki ögrenci ve velilerinin birlikte hazırladıkları el emeği ürünler 3 Aralık’a kadar Levent Hizmet Binamızda sizleri bekliyor. Tüm komşularımı davet ediyorum.”

Akpolat, 3 Aralık’ta Dünya Engelliler Günü’nü “Engelli komşularımızı, hayatın her alanına katılım göstermeleri için destekliyor, engelleri birlikte aşıyoruz. Engellere rağmen yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız. #DünyaEngellilerGünü” ifadeleriyle kutladı.

Ayrıca Rıza Akpolat, “Sadece 3 Aralık’ta değil, her gün yanınızdayız. Engelli Koordinasyon Merkezimizde düzenlediğimiz seramik, dans, bilgisayar gibi kurslarla üyelerimizin mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken; ekonomik ve sosyal hayata tam katılımlarını amaçlıyoruz.” ifadelerine de yer verdi.

Öte yandan Başkan Akpolat, “”Dost Eller Taksi” ile ulaşımda engel yok! Engelli komşularımızın başta sağlık hizmetlerine olmak üzere eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ulaşımına destek oluyoruz.” açıklamasında bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Genç sanatçımız Cem Doğan‘nın güzel sesi ve yüreğe dokunan parçalarıyla Mustafa Kemal Kültür Merkezi’mizde keyifli bir akşam geçirdik. Nice senelerin olsun Cem…” paylaşımını yaptı.

Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin Twitter’daki paylaşımını paylaştı: “#ÖğrencininBeşiktaşı’nda “Mobil Öğrenci’Ye” aracımızla Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine çorba ikramında bulunduk. Ücretsiz Wi-Fi ile öğrencilerimize destek olmaya devam ediyoruz.”

4 Aralık’ta Başkan Akpolat, “Türkiye Nereye Gidiyor” konuşu porgrama ev sahipliğini yaptıklarını şu sözlerle duyurdu: “Akatlar Kültür Merkezimizde CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz @eczozgurozel, Yazar @MetinUca, Gazeteci @ecapa_aklinizi ‘nın konuk olduğu, Gazeteci @ugurdundarsozcu’ın moderatörlüğünde “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu Demokrasi Arenası programına ev sahipliği yaptık.”

Ve Akpolat, “Günaydın Beşiktaş. Tüm komşularıma sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.” dilekleriyle yeni günü karşıladı.

Akpolat, “Dünya Madenciler Günü’nde Soma’da ve diğer madenlerde hayatını kaybeden tüm emekçilerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği mitinge katıldı ve şu ifadeleri paylaştı: “#MilletinSesiMersinde’n yayılıyor. Genel Başkanımız Sn. @kilicdarogluk’nun Mersin’de gerçekleştirdiği mitinge katıldık. Milletin sesi olmaya daima devam edeceğiz. #GeliyorGelmekteOlan”

Başkan Akpolat, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü, “Türkiye’de kadınlar siyasi haklarına, dünyanın birçok ülkesindeki kadınlardan önce kavuştular. Atatürk Devrimleri kapsamında kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yılı kutlu olsun. #5AralıkDünyaKadınHaklarıGünü” ifadeleriyle kutladı.

LÖSEV’den Akpolat’a anlamlı ödül

LÖSEV; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a, “Yerel Yönetimler Gönüllüsü” ödülünü verdi. Akpolat, Twitter’da şu sözlerle teşekkür etti: “Bu ödülü LÖSEV Annelerine adıyorum. Çocuklarınız için verdiğiniz emeğin ancak duacısı ve destekçisi olabiliriz. Tüm @losev1998 ailesine “Yerel Yönetimler Gönüllüsü” ödülü için teşekkür ederim. Onur duydum.”

Öte yandan Başkan Akpolat, “Belediyemiz, Avrupa Dayanışma Programı(ESC) akredite kuruluşu olarak gerçekleştirdiği projeler ile gençlerin yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları için fırsatlar sunuyor. #DünyaGönüllülerGünü kutlu olsun!” duyurusunu yaptı.

Rıza Akpolat, Erinç Sağkan’ı şu ifadelerle tebrik etti: “Türkiye @barolar Birliği Başkanı seçilen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ı ve yönetimini tebrik eder, yeni görevinde başarılar dilerim.”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Aralık ayının ilk haftası, 7/24 çalışarak, halkın yanında olarak, pek çok farklı etkinliğe katılarak ve LÖSEV tarafından verilen “Yerel Yönetimler Gönüllüsü” ödülünü alarak geçti.