Metro City AVM’de yangın!

Levent’te bulunan Metrocity AVM’de yangın çıktı. Yaşanan korku dolu anlarda AVM’deki vatandaşlar ve çalışanlar tahliye edildi. Dumandan etkilenenlerin olduğu olayda yaralı veya can kaybının olmadığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na saat 12.45’te yangın haberi geldi. Levent Büyükdere Caddesi üzerindeki Metro City AVM’nin ek binasının çatısından dumanlar yükseldi. Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Levent Esentepe Mahallesi Büyükdere Caddesi’ndeki iki katlı alışveriş merkezinin çatısında yangın çıktığı ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Metronun AVM girişi polis tarafından kapatıldı. İBB’den yapılan açıklamada AVM’nin altında olan metronun seferlerine sorunsuz şekilde devam ettiği öğrenildi. Yoğun dumanın oluştuğu yangın nedeniyle ekipler Bakırköy’den tüp aracı ve diğer ilçelerden de takım desteği istedi. Yangına, Beşiktaş, Seyrantepe, Şişli, Beyoğlu, Bakırköy ve Sultangazi’den de itfaiye desteği sağlandı. 

AVM’deki yurttaşlar ve çalışanlar da tahliye edildi.

Yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan yoğun duman, çevre ilçelerden ve Anadolu Yakası’ndan da görüldü. Ekipler, yangına 34 araç ve 106 personelle müdahale etti.

Yangın, merdivenli itfaiye aracı ve AVM’nin ana giriş kapısından yapılan müdahale sonucu yaklaşık 1,5 saatlik çalışmayla kontrol altına alındı.

AVM’de itfaiyenin soğutma ve duman tahliyesi çalışmaları devam ediyor.

AVM’NİN ÖNÜNDEKİ METRO GİRİŞİ KAPATILDI

AVM’nin etrafını güvenlik şeridi çekilerek, yurttaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Ayrıca AVM’nin önündeki metro girişini de kapatıldı..

Dumandan etkilenenlerin olduğu yangında yaralı veya can kaybının olmadığı öğrenildi.

AVM’nin yanındaki bir ofiste çalışan Can Ersan, siyah duman yükseldiğini ve çatının yandığını görmeleri üzerine dışarı çıktıklarını belirtti. Çalışanlardan Gani Sağlar da yangın alarmının çalması üzerine binayı tahliye ettiklerini dile getirdi.

Edinilen bilgilere göre; içeride kimsenin bulunmadığı ancak soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından son kontrolün yapılacağı öğrenildi. Olayda yaralı ve can kaybı olmadığı belirtilirken; ana binaya geçişin engellendiği, çatıda da hızlı şekilde söndürme çalışmasının yapıldığı aktarıldı. 

Ayrıca, yangının mühürlü bir işletmenin çatısında çıktığı, detaylı bilgiye itfaiyenin raporu sonucunda ulaşılacağı aktarıldı.

Kaynaklar:

İstanbul Metro City AVM’de yangın (SÖZCÜ)

Levent’te bir AVM’de yangın çıktı (BİRGÜN)

İstanbul’da Metrocity AVM’de yangın! (CUMHURİYET)

Son dakika… İstanbul’da Metro City AVM’de yangın (CNN TÜRK)

İstanbul Levent’te bulunan AVM’de yangın çıktı! (HABER TÜRK)

İstanbul’da AVM’de yangın (GAZETE DUVAR)

Son dakika… İstanbul’da Levent’te AVM yangını! İşte son durum (MİLLİYET)