Murat Hazinedar Tutuklandı

Beşiktaş Belediyesi’ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın aralarında bulunduğu 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve 2 kişi tutuklandı
Beşiktaş Belediyesine yönelik “çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet ve irtikap” suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye getirilen 17 şüpheliden, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da bulunduğu 7 zanlı tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Beşiktaş Belediyesine yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 17 şüphelinin emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.
Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen 17 şüphelinin ifadesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 9 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Soruşturma savcılığı, ifadeleri alınan 17 şüpheliden eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi, Çetin Kırışgil, Ekrem Eray Arda, Mehmet Uğur Şahin, Bediz Güvenkaya ve Mürvet Günay’ı, “irtikap” ile “rüşvet” suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.
Diğer şüphelilerden 8’i, adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Şüphelilerden birinin emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Bir şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı. Ekrem Eray Arda’nın şu anda Demokrat Parti İstanbul İl Başkanlığı yaptığı ve Sipahinin yeğeni olduğu belirtildi.
Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet ve irtikap suçlarına ilişkin soruşturma kapsamında aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın da olduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.