Beşiktaş Kaymakamı’ndan sert tepki!..

İstanbul’da bir özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki konuşma cep telefonu kamerasına yansıdı. Türkiye’yi ayağa kaldıran skandala Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da tepki gösterdi. Bakan, “Alçaktan öte, çukursunuz!..” dedi.

İstanbul Ataşehir’deki bir özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki konuşma ve ‘böbreğini alacağız’ diyerek kadının yüzüne para saçmaları, cep telefonu kamerasına yansıdı. Türkiye’yi ayağa kaldıran skandalın ardından Bakan Koca, hastane faaliyetlerinin durdurulduğunu ve suçu işleyenlerin cezalandırılacaklarını açıkladı. Ayrıca mahkeme tarafından olaya ilişkin yayın yasağı da getirildi.

“ALÇAKTAN ÖTE ÇUKURSUNUZ”

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, skandal olaya tepkisini Twitter hesabında dile getirdi. Önder Bakan, “İşe girmek için elli kişiyi devreye sokun, sonrada biçare insanlarla işinizi yapmanız gerekirken dalga geçip aşağılık egonuzu tatmin edin.. ALÇAKTAN ÖTE ÇUKURSUNUZ” ifadelerini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

hürriyet’ten edinilen bilgilere göre; olay, geçen yıl İstanbul’da özel bir hastanede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir kadını Hastane personelleri korkutarak üzerine para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki diyalog da pes dedirtti.

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, “2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar” diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü.

Öte yandan hastaneden alınan ilk bilgilerde, olaya karışan 2 personelin iş akdine son verildiği, adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

DERHAL BAKANLIK MÜFETTİŞLERİNİ GÖREVLENDİRDİM”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek” mesajını paylaştı.

HASTANENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin Faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.” ifadelerini kullandı.

TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLERE SORUŞTURMA

Görüntüler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “İçerenköy’de yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı Haber sitelerinde gündeme geldiği görülmekle, bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğin başlatılması amacıyla soruşturma başlatılmıştır” denildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ HASTANEDE İNCELEME YAPTI

Olayın yaşandığı hastaneye gelen Sağlık Bakanlığı’na bağlı müfettişler hastanede inceleme yaptı. Görevliler yaptıkları çalışmanın ardından hastaneden ayrıldı.

GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI KARARI

ATAŞEHİR’de hastane personelinin tedavi gören kadın hastayla alay ederek yüzüne para attıkları görüntülere ilişkin soruşturmada yayın yasağı kararı verildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebini yerinde bulan İstanbul Anadolu 2.Sulh Ceza Hakimliği; kamu düzeni ve kamu sağlığını dikkate alarak, dosya kapsamı hakkında, yazılı, görsel, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verdi.