Beşiktaş, Kuşadası hizmet hattı!..

Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılan Saha Çözüm Hareketi, daha önce Bodrum Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi iş birliği ile Bodrum’da ve Mersinde hayata geçmişti. Hizmette sınır tanımayan Beşiktaş Belediyesi şimdi de Kuşadası Belediyesi ile projenin Aydın Kuşadası’nda da uygulanması için iş birliği protokolü imzaladı.

İlk kez Beşiktaş’ta başlatılan Saha Çözüm Hareketi Aydın Kuşadası’nda da hayata geçiyor. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, konu hakkında aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Halkımızla dayanışmamızı halkın belediyeleri ile büyütmeye devam ediyoruz. İlk kez Beşiktaş’ta başlattığımız Saha Çözüm Hareketimiz Aydın Kuşadası’nda da hayata geçiyor. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel ile Saha Çözüm alanında iş birliği protokolü imzaladık. Hayırlı olsun.”

Beşiktaş Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre; Beşiktaş Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi, ilk defa Beşiktaş’ta hayata geçirilen ‘Saha Çözüm Hareketi’ projesinin Aydın Kuşadası’nda da uygulanması için iş birliği protokolü imzaladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel arasında imzalanan protokol kapsamında ekipler Kuşadası’ndaki esnaf ve vatandaşları bire bir ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit edip çözümler sunacak.

Beşiktaş’ta alanında uzman ve dinamik gençlerden oluşturulan ekipler, ilçede 94 binin üzerinde hane, 10 binin üzerinde iş yerine giderek ilk defa sınırları içinde bulunan bütün ev ve iş yerlerini ziyaret ederek kapsamlı bir envanter çalışması gerçekleştirdi. Beşiktaş Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Saha Çözüm Hareketi’ uygulaması sırasıyla, Kartal Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi’nden sonra Kuşadası Belediyesi’nde de hayata geçiyor.

Beşiktaş Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi arasında dayanışmayı ve dostluğu geliştirmek amacıyla Beşiktaş

Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel arasında imzalanan protokol ile Saha Çözüm Hareketi’nin usul ve esaslarına ilişkin bilgiler Kuşadası Belediyesi ile paylaşılacak ve iki belediye bu konuda iş birliği içerisinde hareket edecek.

‘’SAHA ÇÖZÜM PROJESİYLE FARKINDALIK OLUŞTURARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ’’

Protokol töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat şunları dile getirdi:

“Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla, göreve geldiğimiz andan itibaren bulunduğumuz kentleri katılımcı bir anlayışla yöneteceğimize dair sözler verdik. Bu katılımcı anlayışın gereğini yerine getirmek amacıyla önce halk toplantıları gerçekleştirdik. Sonrasında pandeminin başlamasıyla beraber insanlar evlerine çekildi. Biz de hızlıca bu sorunları nasıl çözeriz, zorda kalmış vatandaşlarımıza nasıl ulaşabiliriz diye projeler ürettik ve hayata geçirmeye başladık.

Hızlıca 120 kişilik bir ekip oluşturduk. Beşiktaş’ta 65 iş günü içerisinde 93.54 hane 10 bin üzeri iş yerini ziyaret ettik. Semtimizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, taksi duraklarını, sivil toplum kuruluşlarını, 9 tane üniversitemizi ziyaret ettik. Taleplerini önerilerini eleştirilerini dinledik. Ortaya çıkan verileri analiz ettik. Bunu bir fırsata dönüştürdük. Göreve geldiğimizde belli başlı veriler belediyenin envanterinde vardı. Bu envanterde 118 tane ihtiyaç sahibi aile vardı. Ancak saha çözüm ekiplerimizin yaptığı çalışma neticesinde bu sayının 1228 olduğunu tespit ettik ve onun üzerine ‘Halk Market’, ‘Halk Mağaza’, ‘Aşevi’ gibi, seçimde göreve gelirken vaat etmediğimiz, Beşiktaş için öncelemediğimiz uygulamaları hayata geçirdik. Beşiktaş’ta bile bu hane sayısının 1228’li hanelere ulaştığı; tabii bu rakam bunu ifade edebilen vatandaş sayısı bir de bunu söyleyemeyenlerin bir bu kadar olduğunu söylersek çok vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı ve vatandaşlarımız için hızlıca çözüm üretmemiz gerektiğini düşündük. Açtığımız aşevinde günlük 8 bin haneye sıcak yemek veriyoruz. Tabi Beşiktaş’taki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla farklı ilçelerdeki ihtiyaç sahipleri bir değil. Çünkü ilçemizdeki birçok insanımız pandemi sürecinde farklı nedenlerle işlerini kaybedip iflas ettiler. Sosyal yardım alabilen vatandaşın üzerine kayıtlı evinin olmaması gerekiyor ancak Beşiktaş’ta tapulu evi olmasına rağmen işini kaybedip iflas etmiş buzdolabında yemeği olmayan vatandaşlarımız var. Bunları da artık biz ihtiyaç sahibi aile olarak değerlendiriyoruz. Bunların hepsine Saha Çözüm Hareketi kapsamında bir farkındalık oluşturarak çözümler bulduk.

Saha çözüm hareketini bir konsept haline getirdik. Elde etmek istediğimiz bütün verilere bu çalışma neticesinde kavuştuk. Şimdi mahalle mahalle, sokak sokak problemleri biliyor ve oradan gelen sorunlara 48 saat içinde cevap veriyoruz. Bu bir sistem aslında. Bu sisteme ilişkin, Kartal Belediyemiz, Beylikdüzü Belediyemiz, Bodrum Belediyemiz ve Yenişehir Belediyemiz ile protokolümüzü imzaladık. Şimdi de Kuşadası Belediyemizle protokol imzalayarak hayata geçiriyoruz. Niyetimiz, Saha Çözüm Hareketi’ni bir Türkiye projesi haline getirip CHP’li bütün belediyelerde uygulanabilir hale getirmektir.”

‘’SAHA ÇÖZÜM TÜRKİYE’NİN BİRÇOK YERİNDE UYGULANIYOR. BİZ DE KUŞADASI BELEDİYESİ OLARAK BU SÜRECE DÂHİL OLMAKTAN OLDUKÇA MUTLUYUZ’’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise yaptığı açıklamada;

“Rıza Başkanım çok güzel ifade etti. Sorunlar her yerde aynı. Ama sorunlara çözüm için hangi perspektiften yaklaşılması gerektiğini bilmek önemli. Burada belediyeciliği kıymetli kılan şey, bir belediye başkanının liderliğinde organize edilmiş ekiplerin o sorunlara nasıl yaklaştığı, nasıl çözdüğü. Başkanım bunu Saha Çözüm Hareketi’yle başardı biz de Güvercin Masa projesiyle yapmaya çalıştık. Burada kıymetli olan Saha Çözüm Hareketi’nin organize, planlı, dijital dünyayı doğru kullanan çok güzel örgütlenmiş bir yapı olması. Güvercin Masa’da da biz benzer bir yol almış olsak da eksik olan hususlar var ve başkanımla bunları tamamlayacağız.

Kültür sanat alanında Beşiktaş en ileri ilçelerden birisi ve aynı zamanda bu konuda da birbirimizi destekleme sözü verdik.

Sosyal belediyeciliğin her geçen gün öneminin arttığı günleri yaşıyoruz. Dün muhtaç olmayan kişilerin pandemi döneminde ihtiyaç sahibi olduğunu gördük. Dolayısıyla da bu pandemi bize birçok şey öğretti. Bu bilgilerin sürekli sokakta güncellenmesi lazım. Saha Çözüm Hareketi bunun için doğru bir yöntem. Saha Çözüm Türkiye’nin birçok yerinde uygulanıyor. Biz de bu sürece dâhil olmaktan Kuşadası Belediyesi olarak oldukça mutluyuz’’ ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediyesi’nin Saha Çözüm Hareketi’ni hayata geçirdiği diğer iş birlikleri ise şu şekilde:

Beşiktaş Bodrum hizmet hattı!

Beşiktaş Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, ilk defa Beşiktaş’ta hayata geçirilen ‘Saha Çözüm Hareketi’nin Bodrum’da da uygulanması için iş birliği protokolü imzaladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında imzalanan protokol kapsamında ekipler Bodrumlu esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit edip çözümler sunacak.

Törende konuşan Başkan Akpolat, ‘’Yerel yönetimlerin temel özelliği yurttaşlarla doğrudan temas kurması, iletişim içinde olması ve birlikte karar alabilmeleridir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Merkezi’miz dayanışmayı büyütme anlayışıyla çalışıyor, belediyelerimiz birbirleriyle sürekli iletişim halinde. Bu anlamda ilk defa Beşiktaş’ta başlattığımız Saha Çözüm Hareketimiz bugün Bodrum’da da hayata geçiyor. Bundan dolayı çok gururluyuz.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı konuşmada; “İletişim ve dayanışma bence birçok sorunun çözümünde ilk adım olacaktır. Bildiğiniz gibi Genel Merkezimizin yaklaşımlarıyla ‘Belediye Başkanları Toplantıları’ gerçekleştirmekteyiz. Bu toplantılarda belediyelerimizin gerçekleştirdiği başarılı uygulamaları paylaşma fırsatı buluyoruz. Bu toplantılar vesilesiyle Beşiktaş Belediyesi’nin başlattığı ‘Saha Çözüm Hareketi’ni öğrendim. Hemen arkadaşlarıma talimat verip bu uygulamayı yerinde görmelerini ve bilgi toplamalarını istedim.

Bu uygulama Bodrum için çok önemli. Bodrum çok göç alan ve alt yapı sorunları olan bir kent. Saha Çözüm Hareketi uygulamasıyla tek tek haneler gezilerek sorunlar belirlenecek ve çözümler sunulacak. Bu uygulamayı hayata geçiren ve bu anlamıyla bize rehber olan Beşiktaş Belediyesi’ni Başkan Rıza Akpolat’ın şahsında kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş-Mersin hizmet hattı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında imzalanan protokol kapsamında ekipler Yenişehir’deki esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit edip çözümler sunacak. Öğrenci’Ye uygulamasıyla da öğrenciler belirlenen restoranlarda ücretsiz yemek yiyebilecek.

Beşiktaş Belediyesi ve Mersin Yenişehir Belediyesi arasında dayanışmaya ve dostluğu geliştirmek amacıyla Mersin Yenişehir Belediyesi’nde, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile “Saha Çözüm Hareketi’nin usul ve esaslarına ilişkin bilgiler Yenişehir Belediyesi ile paylaşılacak ve iki belediye bu konuda iş birliği içerisinde hareket edecek. Saha Çözüm Hareketi ile birlikte üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek imkânı sağlayan Öğrenci’Ye projesi de Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek.

Protokol töreninde konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat:

“Zor zamanlardan geçiyoruz, zor zamanları atlatmanın en iyi yönteminin dayanışmadan geçtiğini düşünüyoruz. Ekonomik kriz, ekonomik krizin vatandaş üzerindeki etkileri, pandemi; bunların hepsi yerel yönetim bütçelerini oldukça zorladı. Tabii vatandaşlarımızın da bütçeleri zorlandı. Biz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla, göreve geldiğimiz andan itibaren bulunduğumuz kentleri katılımcı bir anlayışla yöneteceğimize dair sözler verdik. Bu katılımcı anlayışın gereğini yerine getirmek amacıyla önce halk toplantıları gerçekleştirdik. Sonrasında pandeminin başlamasıyla beraber insanlar evlerine çekildi. Biz de hızlıca bu sorunları nasıl çözeriz, zorda kalmış vatandaşlarımıza nasıl ulaşabiliriz diye projeler ürettik ve hayata geçirmeye başladık.

Hızlıca 120 kişilik bir ekip oluşturduk. Beşiktaş’ta 65 iş günü içerisinde 93.5 hane 11.7 iş yerini ziyaret ettik. Beşiktaş’ta bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, taksi duraklarını, sivil toplum kuruluşlarını, 9 tane üniversitemizi ziyaret ettik. Taleplerini önerilerini eleştirilerini dinledik. Ortaya çıkan verileri analiz ettik. Bunu bir fırsata dönüştürdük. Göreve geldiğimizde belli başlı veriler belediyenin envanterinde vardı. Ama biz gördük ki Beşiktaş Belediyesi’nin envanterinde 118 tane ihtiyaç sahibi aile var. Ancak saha çözüm ekiplerimizin yaptığı çalışma neticesinde bu sayının 1228 olduğunu tespit ettik ve onun üzerine Halk Market, Halk Mağaza, Aşevi gibi seçimde göreve gelirken vaat etmediğimiz, Beşiktaş için öncelemediğimiz uygulamaları hayata geçirdik. Beşiktaş’ta bile bu hane sayısının 1228’li hanelere ulaştığı; tabii bu rakam bunu ifade edebilen vatandaş sayısı bir de bunu söyleyemeyenlerin bir bu kadar olduğunu söylersek çok vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı ve vatandaşlarımız için hızlıca çözüm üretmemiz gerektiğini düşündük. Saha çözüm hareketini bir konsept haline getirdik. Elde etmek istediğimiz bütün verilere çalışma neticesinde kavuştuk. Şimdi mahalle mahalle, sokak sokak problemleri biliyor ve oradan gelen sorunlara 48 saat içinde cevap veriyoruz. 

İkinci markamız Öğrenci’YE. Pandemi dönemi başlamadan hemen önce yemek ücretlerine yapılan zamlardan dolayı kötü haberler duymaya başladık. TURYİD ve esnaf dernekleri ile bir araya geldik bu sorunu nasıl çözebiliriz diye bir çalıştay yaptık. Anlaşmalı restoranların kontenjanları çerçevesinde ücretsiz yemek paylaşımı yapabilmesi için hemen bir aplikasyon hazırladık. Öğrencilerimiz, öğrenci numaralarıyla aplikasyona girip kendisine en yakın konumdaki anlaşmalı restoranta gidip ücretsiz olarak yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra çarşıda bir Yemekhane yaptık. Öğrenciler burada da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 9 tane üniversitemiz var, Mobil Öğrenci’YE araçlarımızı oluşturduk üniversitelerimizin önlerinde bu öğrenci araçlarımız bulunuyor. Öğrencilerimiz eğer restoranlardan hizmet alamadıysa orada çorba hizmeti veriyoruz. Ücretsiz internet hizmetini de bu araçlardan veriyoruz. Öğrenci’YE uygulamamızı bir konsept haline getirdik. Bu proje yaygınlaştıkça marka değeri oluşuyor. Öğrencilerin karnı doyuyor. Bunu da bir Türkiye projesi olarak hayata geçirmek istiyoruz.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yaptığı konuşmada imzalanan iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Beşiktaş ve Yenişehir birbirine çok benzeyen iki ilçe. Beşiktaş’ta 9 üniversite var Mersin’de de iki üniversite var ve bu üniversiteler de Yenişehir’de. Bu Öğrenci’YE projesini biz çok beğendik ve Mersin’de de hayata geçireceğiz. Beşiktaş Belediyemiz bütün bu çalışmalarını bizimle paylaştığı için onlara teşekkür ediyoruz. Bizim işimiz zaten paylaşmak.’’ dedi.