ÖZEL HABER: Sahilleri temizlediler!..

Türkiye Çevre Haftası kapsamında Beşiktaş Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte Beşiktaş’ta sahil temizliği yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı; bu yılki temasını “Sıfır Atık” olarak belirledi. Türkiye Çevre Haftası 81 ilde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, İstanbul Beşiktaş’ta #MarmaraHepimizin sloganıyla Beşiktaş Belediyesi ve Let’s Do It Türkiye Cemil Topuzlu Parkı’ndan Bebek Parkı’na kadar sahil kıyı temizliği gerçekleştirildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bu etkinliği Twitter hesabında aşağıdaki ifadelerle paylaştı:

“Türkiye Çevre Haftası kapsamında temiz bir gelecek için #MarmaraHepimizin dedik ve Let’s Do It Türkiye ile Cemil Topuzlu Parkı’ndan Bebek Parkı’na kadar sahil kıyı temizliği gerçekleştirdik. Marmara Denizi hepimizin, geleceğimize sahip çıkalım”

Etkinliğe katılankar şu açıklamalarda bulundu:

Özlem Ülker: “Çevre temizliği üzerine aslında bir etkinlik için buradayız.”

Eda Tavus: “Sağlığın hem insanlar hem de tüm toplum ve çevre nezdinde olması gerektiğine, herkesin hak ettiğine inanıyoruz.”

Görsev Aydın: “Bugünde Beşiktaş Belediyesi’nin etkinliğinde bir aradayız. Yapacak çok şey var ama başlamak güzel diyelim.”

Dr. Kübra Kuruoğlu: “Elimizi taşın altına koymak gerektiği noktasında bazen eksiklikler yaşayabiliyoruz ama bunu birlik oluşturarak ortaya koyarsak daha fazla olacağına inandığımız için de bizler de burada varız.”

Cengiz Kasak: “Cemil Topuzlu Parkı’ndan başlayarak bu Bebek sahiline kadar gerekli alanlarda bir kıyı temizliği gerkeleştirdik. Toplarken aslında çok fazla atıklarla karşılaştık özellikle sigara izmaritleri en çok karşılaştığımız atıklardı. Bu hareketi düzenleyen Beşiktaş Belediyesi’ne ve Beşiktaş Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü’ne de ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.”