Beşiktaş’ta yoğun hafta!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın, her hafta olduğu gibi geçtiğimiz hafta da yoğun bir programı vardı. Başkan Akpolat’ın gerçekleştirdiği son bir haftadaki hizmetleri ilçedeki vatandaşlar için derledik…

Beşiktaş’ın hem insanlar hem de sokak hayvanları için daha güzel yaşanılabilir bir ilçe haline gelmesi, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak, yaşlı vatandaşların da huzurlu bir şekilde yaşayabilmesini ağlamak için 7/24 görev başında olan ve pek çok ilki gerçekleştiren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın son haftadaki etkinliklerini sizler için derledik:

6 Haziran Pazartesi

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Twitter hesabında “Günaydın Beşiktaş. Tüm komşularıma mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum.” ifadeleriyle, her zamanki gibi komşularını selamlayarak yeni haftaya başladı.

Ardından, “Kişiliğiyle Türk siyasetinde iz bırakmış, bilim ve devlet insanı, partimizin Onursal Genel Başkanı  #Erdalİnönü’yü 96. yaşında saygı, sevgi ve özlemle anıyorum.” ifadeleriyle Erdal İnönü’yü doğum gününde andı.

Başkan Akpolat, Levent Hizmet Binası’nda, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde ve Dikilitaş Semt Ev’inde vatandaşların ücretsiz diyetisyenlik hizmetlerinden faydalanabileceğini şu sözlerle duyurdu: “Yaşam kalitemizi artırmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmemiz için emek veren tüm diyetisyenlerin #DünyaDiyetisyenlerGünü kutlu olsun. Levent Hizmet Binamızda, Sağlıklı Yaşam Merkezinde ve Dikilitaş Semt Ev’inde ücretsiz diyetisyenlik hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.”

7 Haziran Salı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Sevgi ve dayanışmayla iletişimin önünde hiçbir engel olmadığını biliyoruz. İşaret dili kullanan tüm komşularımızın  7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı kutlu olsun.” ifadeleriyle 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı’nı kutladı.

“Bu gurur hepimizin”

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’taki ilk maçında Faroe Adaları’nı 4-0’la geçen A Milli Takım, deplasmanda Litvanya ile tarihinde ilk kez karşılaştı. Gruptaki ilk maçında Lüksemburg’a 2-0 mağlup olan Litvanya’yı, Ay-Yıldızlılar; Doğukan Sinik (2), Serdar Dursun (2), Yunus Akgün ve Halil Dervişoğlu’nun golleriyle 6-0 mağlup etti. Böylece A Milliler ilk 2 maçında 10 gol atıp, hiç gol yemedi ve 6 puanla zirveye yerleşti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu gurur hepimizin, tebrikler #BizimÇocuklar” ifadeleriyle A Milli Takım’ı tebrik etti.

8 Haziran Çarşamba

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Öğrenme Kursları” hakkında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Kursiyerlerimiz, yıl boyunca düzenlediğimiz “Yaşam Boyu Öğrenme Kurslarımızda” farklı alanlarda el emeğini değerlendirme, mesleki-teknik, yabancı dil ve hobi eğitimleriyle hem kendilerini geliştiriyorlar hem de birlikte keyifli vakit geçiriyorlar.” bilgilendirmesinde bulundu.

Başkan Akpolat, “Konaklar Mahalle Muhtarımız Aslı Akyüz’ün kıymetli babası, Önceki Dönem Meclis Üyemiz ve Önceki Dönem Konaklar Mahalle Muhtarımız Mehmet Rıfat Akyüz’ü kaybettik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” ve “Partimizin Genel Sekreterliğini ve Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapmış, Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu Tarhan Erdem’i kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” şeklindeki paylaşımlarıyla başsağlığı dileklerinde bulundu.

9 Haziran Perşembe

Yeni güne güzel bir enerjiyle başlayan Rıza Akpolat, “Günaydın Beşiktaş. Tüm komşularıma güzel bir gün diliyorum.” dedi.

Ardından, “TURYİD ve Beşiktaş Esnafları Dayanışma Derneği iş birliğimiz ile hayata geçirdiğimiz Öğrenci’Ye uygulamamızla Beşiktaş’taki öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz.  Öğrenci dostu Beşiktaş’ta okuyan ve ikamet eden tüm öğrencilere ücretsiz yeme-içme imkanı sunuyoruz.” paylaşımında bulundu.

Öte yandan, “Destek Hizmetleri Müdürümüz Gülal Erdovan Anıl’ın kıymetli annesi Yeter Erdovan’ı kaybettik. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.” paylaşımıyla mesai arkadaşına başsağlığı dileklerinde bulundu.

10 Haziran Cuma

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Türkiye Çevre Haftası kapsamında temiz bir gelecek için #MarmaraHepimizin dedik ve Let’s Do It Türkiye ile Cemil Topuzlu Parkı’ndan Bebek Parkı’na kadar sahil kıyı temizliği gerçekleştirdik. Marmara Denizi hepimizin, geleceğimize sahip çıkalım.” ifadeleriyle “Türkiye Çevre Haftası” kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

“Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun”

Öte yandan, Erzincan’da doluyla karışık sağanak sele dönüştü. Sel sularının derelerden taşması üzerine kent merkezi dahil cadde ve sokaklar sular altında kaldı, iş makineleri gelen ihbarlara yetişemez duruma geldi. Akyazı, Başpınar, Işıkpınar, Kurutirek mevkilerinde selin zararı büyük oldu. Çok sayıda ev, işyeri, hayvan barınakları sel sularıyla doldu. Mezarlıklar sel molozlarıyla kapandı. Kentte öncelikle can kaybı yaşanmaması için mahsur kalan vatandaşların yardımına AFAD ve güvenlik güçleri sevk edildi. Valilik ve belediyeye bağlı iş makineleri yetersiz kalırken komando birlikleri de yardıma koşmak için seferber edildi. 

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yaşanan bu felaketle ilgili üzüntüsünü şu ifadelerle paylaştı:

“Memleketim Erzincan’da yaşanan sel felaketinden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Başkan Akpolat, genç çiftin nikahını kıydı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, genç çiftin mutlu gününde nikah memuru olarak, nikahlarını kıydı. Akpolat,  “Sena ve Sabri Can çiftinin nikah törenini gerçekleştirdik. Gençlere bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.” ifadeleriyle bu mutlu anları Twitter hesabından paylaştı.

11 Haziran Cumartesi

Güne komşularına “Günaydın Beşiktaş. Tüm komşularıma mutlu ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum.” şeklinde seslenerek başlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, hafta sonunun güzel geçmesini diledi.