Beşiktaş’ta 23 Nisan’ı kutladılar!

Beşiktaş’ta 23 Nisan törenlerle kutlandı. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu yaptıkları konuşmada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Beşiktaş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, ilçe protokolünün katılımıyla Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen resmi tören ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiir okumaları, folklor dansı gösterileri ile devam etti. Ardından, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Haklarımla Çocuğum” konulu ilkokul öğrencilerine yönelik resim, ortaokul öğrencilerine yönelik şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilçe düzeyinde dereceye giren öğrencilerin ödül töreni yapıldı. Öğrenciler teker teker çağırılarak ödülleri verildi.

Beşiktaş’ta 23 Nisan Çocuk Şenliği

Beşiktaş Belediyesi23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda iki gün boyunca sürecek çocuk şenliği düzenledi. Beşiktaş Belediyesi tarafından İsmet İnönü Spor Tesisleri’nde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başladı. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da çocuk şenliğine katılarak çocuklarla beraber bayramı kutladı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, “Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler, basınımızın müstesna temsilcileri konuşmama başlamadan önce, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Milli Mücadele’yi yöneten, kutsal vatan topraklarını düşman işgalinden kurtaran yüca Meclisimiz 23 Nisa 1920’de kurulmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çodukları başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği, egemenliğin ulusa ait olduğunun teminatı kabul edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 

Çocuklara hediye edilmiş olan ve bağımsız doğru ile büyüyen çocuklarımızın sevinçle kutlayacağı bu bayramda egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilmesinde imzası olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz. 

Tüm gayemiz, milletimizin geleceğine yön verecek çocuklarımızın doğayı, insanı, canlıyı seven, insanlık için çalışıp üreten, bilime ve gelişen teknolojiye açık, okuyan, sorgulayan, araştıran, dürüst, çalışkan, kendine güvenen, donanımlı ve girişimci gençler olarak yetiştirmektir. Milli egemenliğimizin 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile taahhüt altına alındığı bugünde çocuklarımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armapan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sizlerin ise bu güzel anlara tanıklığını kutlarım. 

Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız, gününüz kutlu olsun.

Teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“Vatanı korumak çocukları korumakla başlar”

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Sayın Kaymakamım, çok saygıdeğer konuklar, sevgili çocuklar;

Öncelikle hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Ulusal egemenlik kayıtsız ve şartsız millete verildiği, ortaya çıkan kıvancın, coşkunun bir büyük bayram olarak çocuklara verildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, büyük Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

23 Nisan, pek çok anlamı içinde barındırır. Fakat her şeyden önce, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Milli Bayramıdır. 23 Nisan, halkımızın kurtuluş yolunda destansı mücadelesinde önemli bir adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açıldığı, Türk halkının egemenliğini ilan ettiği gündür, tarihtir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “23 Nisan Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.” demiştir.

23 Nisan milli egemenliğimizin ilanıdır. Ancak, önemi bunun burada kalmaz. Bu önemli günü Ata’mız, egemenliğin kayıtsız şartsız devam ettirecek olan genç nesillere, çocuklara armağan etmiştir. Çok büyük fedakarlıklarla verilen kurtuluş mücadelesinin meyvesi olan bu güzel vatanı ve yüksel ideallerini gerçekleştirme vazifesini Ata’mız genç nesillere miras bırakmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü, çağdaş ve mutlu yarınlara taşıyabilmek için çocuklarımızı sağlıklı, donanımlı, özgür bireyler olarak yetiştirmek de bizim vazifemizdir.

Ata’mızın “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar.” sözünü şiar edinerek, genç nesillere bugünden çok daha iyi ve aydınlık bir Türkiye bırakmakla yükümlüyüz. Bu görevi een iyi şekilde yerine getirebilmek için yılmadani engel tanımadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygularla, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Tekrar hepiniz hoş geldiniz.”

“Çocuklar bu milletin geleceğine yön ve şekil verecek”

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, davet edildiği kürsüde yaptığı konuşmasında şu sözleri kullandı:

“Sevgili çocuklar, eğlenmeden önce bizleri dinleme durumunda kalıyorsunuz ama, biraz gayret edin. Çok az kaldı. Ondan sonra öğretmenlerinizle, ailelerinizle birlikte eğleneceksiniz inşallah.

Sevgili öğrencilerimiz, sizleri geleceğe hazırlayan sevgili aileleriniz, öğretmenlerimiz ve çok kıymetli Beşiktaşlılar; 

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için her zaman olduğu gibi yine büyük bir heycan, coşku ile toplanmış bulunmaktayız. Egemenliğin, kayıtsız şartsız millete ait olduğunun ifade edildiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olması, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın kabul edilmesinin temel sebebidir. Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıl dönümü ilk günkü heyecan ile kutlamak için bir araya geldik. Bayramınız kutlu olsun sevgili çocuklar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin yıldızları olan siz çocuklarımıza bu en güzel ve en özel bayramı hediye etmiştir. Sizler, bu milletin geleceğine yön ve şekil vereceksiniz. Bu kapsamda bir kaç başlığı hiç unutmamanız gerektiğini sizlere ifade etmek isterim.

Vatan sevgisine, bayrak sevgisine, millet sevgisine, barış ve kardeşliği, bir ve beraber olmayı ve birlikte yaşamayı, adaletli olmayı, çalışkan ve sorumlu olmayı hiç bir zaman unutmamanızı öneririm. 

Yine, aynı şekilde, Kurtuluş Savaşı’nı, Çanakkale’yi, Kût’ül-Amâre’yi, Büyük Taarruz’u, Sakarya’yı, 19 Mayıs’ı, Samsun’u, Amasya’yı, Erzurum’u, Sivas’ı ve 29 Ekim’i unutmamalısınız. Ve sizler, bu milletin çocukları olarak, yıldızlı başarılarınızla uygarlığın zirvesine bayrağımızı dikeceksiniz. Bizler, sizlerin gözlerinde bu inancı ve ışığı görüyoruz. Sizlere inanıyoruz. 

Sevgili çocuklar, hepinizi bu inanç ile bakan gözlerinizden öperek, bayramınızı kutluyorum. Kalın sağlıcakla.”

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akolat ve Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan’ın konuşmasının ardından, 23 Nisan Çocuk Şenliği öğrencilerin şiir okumalarıyla başlayarak, folklor ve çeşitli dans gösterileri, müzik korosu dinletisi ve yarışmalarla devam etti.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akolat ve Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan birlikte sahneye davet edilerek, bisiklet çekilişi gerçekleştirildi. Çekilen numaraların sahibi olan çocuklar hediye bisikletlerini kazandı.