CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘Siz halk belediyeciliği yapın, gerisi boş!..’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakkında çıkan algı oluşturucu haberlerle ilgili destek vererek, “Siz halk belediyeciliği yapmaya devam edin; gerisi boş, Saray kadar bomboş!” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek bir mesaj paylaştı. Edinilen bilgilere göre; mesajında iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:

“Devlet imkanlarını belediye başkanlarımızı karalamak için kullananlar, sanayiye 3 gün elektrik veremiyor. Ülke 10 milyarlarca dolar zararda. Çünkü öncelikleri karalama! Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, siz halk belediyeciliği yapmaya devam edin; gerisi boş, Saray kadar bomboş!”

Akpolat, algıcılara mesaj verdi, İmamoğlu’na teşekkür etti

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tüm algı oyunlarına rağmen son 48 saattir İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte sahada karla mücadele ettiklerini söyledi.

İstanbul’u bir kaç gündür etkisi altına alan karlı hava Beşiktaş’ta da her yeri beyaza bürüdü. Vatandaşların ve sokak hayvanlarının mağdur olmaması için kar küreme, tuzlama, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve can dostlarına da mama dağıtımı yapan Beşiktaş Belediyesi ekipleri, İBB ekipleriyle beraber 7/24 sahada mücadele etti.

Sosyal medyadaki bir takım paylaşımlarla algı oyunları yapılmak istendiğini ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Tüm algı oyunlarına rağmen son 48 saattir @ekrem_imamoglu  Başkanımız ve @istanbulbld ekipleriyle sahada hep birlikle afetle mücadele ediyoruz; 16 milyon İstanbulluya eşit hizmet götüren bu anlayışla gurur duyuyoruz.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘yemek’ tartışmasıyla ilgili konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kentteki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Yaklaşık 20-25 gün önce buluşma gününü ve mekanı belirledik. Gizli bir yemek değil, kamuya açık bir alan zaten. Benim 23 yıldır gittiğim bir mekan.

Tabii ki orada yaşanan bazı hususlar beni üzmüştür, neticede şeffaf bir yemekti. Sayın Büyükelçi verdiği söz gereği bir gün önce İstanbul’a gelmişti. Bir vakit dilimi ayırıp bu resmi buluşmayı ayarlayıp, tabii ki hususi yanı var, eşlerimiz de vardı. Ülkemizi konuştuk, İngiltere ile ülkemizin ilişkisini konuştuk. Böyle isimlerle kurulan ilişkiler de görev ve sorumluluğumuz, layıkıyla yerine getiriyoruz.

Dış ilişkiler konusunda ilgi gören bir İstanbul var. Bunun hakkını vermek zorundayım. Sürecin sonrasındaki kısmı beni çok ilgilendiriyor. Bu konunun devletin imkanları kullanılarak, bir mobese kamerasının görüntüsünün servis edilmesinin sağlanması karşısında düşüncemi valiyle paylaştım. Çünkü İstanbul’un mülki amiri olarak benim tereddütlerimi gidermekle görevli olduğunu söyledim. Kimse bu görüntüleri hiçbir yere servis edemez, bunun kuralları var.

Genel Başkanımız da dile getirdi bazı takip, dinlenme iddialarını. Mobese gibi hususlar, ne için kullanılacağı yazıyor. Bu çok önemli bir mesele, bunun talimatını veren kimse, buna müsade eden hangi sistemse önemini bir insan gözlerime bakarak önemini anlayabilir.”

Ne olmuştu?

Edinilen bilgilere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sarıyer’de bir balıkçıda yemek yerken çekilen görüntüleri tartışma konusu oldu. Görüntülere ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İmamoğlu, aşağıdaki paylaşımlarda bulundu:

“Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.”

“3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.”

“Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir.”

Editör: Haber Merkezi