Beşiktaş Belediyesinde eskiler gitti uzantılar geldi!..

Yeni Akit Yazarı Zekeriya Say ve A Haber çeşitli iddialar ortaya attı. Beşiktaş Belediyesi hakkında, önce yazılı basında, ardından televizyon ana haberlerinde gündeme getirilen yayınlar Beşiktaş’ta tartışmalara neden oldu.

Özellikle CHP’den atılan eski Beşiktaş İlçe Başkanı Uğur Gedik’in hiç bir şey olmamış gibi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun üzerinde devamlı durduğu liyakat ve adam kayırmama gibi vasıfları hiçe sayarak, en yakın aile fertlerini belediyeye yeniden sokması şaşkınlığa yol açtı.

Akit Gazetesi ve A haberin gündeme getirdiği habere göre; Uğur Gedik, kızı Özge Gedik’i belediyede işe sokmuş. Yine haberde, kardeşi Önder Gedik’in de meclis üyesi, aynı zamanda komisyonlar ve bağlı şirketlerin yönetiminde bulunduğu belirtildi.

YİNE O İSİM!… YİNE O AİLE!..

TARTIŞMANIN ODAĞINDALAR!..

Haberin ardından konu hakkında siyasiler ve Beşiktaşlılar şu bilgiler verdi;
Uğur Gedik yıllar önce CHP Beşiktaş ilçe başkanı iken bir iş insanından para isterken polis dinlemesine takılmış ve bu rüşvet olarak nitelendirilen olay gazetelerde haber olmuştu. Ayrıca Gedik bir önceki dönem belediye başkanlık seçimlerinde başkanlık ve meclis üye listelerde değişiklik yaptığı gerekçesiyle görevden alınmıştı. Bu konuda birçok gazetede haber olmuş bir çok yazar konuyu köşesine taşımıştı. Ancak Murat Hazinedar, belediye başkanı seçilince, Kılıçdaroğlu’nun karşı çıkmasına rağmen Gedik’i kendine baş danışman yapmıştı. Gedik daha sonra İçişleri Bakanlığınca görevden el çektirilen danışmanı olduğu Murat Hazinedar hakkında kitap yazmış ve tüm yaptıklarını adeta ihbar ve deşifre etmişti. Hatta Belediyenin kayıp tabloları Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinde diyerek genel başkanı yazdığı kitapta adeta hırsızlıkla suçlamıştı.

Yeni Akit yazarı Zekeriya Say ve A Haber’in yayınında diğer adı geçenler ve yazılanlar ise şöyle; Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Fahrettin Çırak’ın kızı Bahar Yağmur Çırak, belediyede psikolog olarak çalışmaya başladı. Belediyenin CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Kartal’ın oğlu Mehmet Kartal, Veteriner İşleri Müdürlüğü’n de görevlendirdi. Daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne kaydırıldı. Mehmet Kartal’ın kız kardeşi Merve Kartal da belediyede çalıştığı haberleştirildi. CHP’li İBB’ye bağlı Spor İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Cem Müslüm Cebeci’nin kardeşi Mürsel Cebeci’nin de adı haberde geçiyor.
Öte yandan; Murat Hazinedar döneminin meclis üyesi ve Hazinedar ile Hazinedar görevden alınınca yerine atanan ve bir dönem bakanlık yapan Tahir Doğaç’ın yakın çalışma arkadaşı Yüksel Biçil’in oğulları Serhat Biçil ile Serdar Biçil de belediye personeli arasında bulunduğu da yazıldı.

AKPOLAT’A GÜVEN VE DESTEK VAR!..

Siyasi çevreler ve Beşiktaşlılar haber ve tartışmanın odağındakilere;
Belediye ve siyasileri kullanmamalarını, Rıza Akpolat’tan uzak durmaları gerektiğini hatırlattılar ve ‘Başkanı yıpratmayın’ dediler.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat göreve gelmeden önce, daha önceki dönemlerde de sürekli yazdığımız gibi istisnai kadrolar dahil hısım akrabalar işlere yerleştirilmiş olduğuna ve çifter çifter maaşlar alındığına vurgu yaparak, ‘Beşiktaşta kiri tozu pasını temizleyeceğiz’ demişti. Görüşlerine baş vurduğumuz taraflı tarafsız tüm Beşiktaşlılar, Akpolat’a güveniyor ve genç başkanın konuya hakim oldukça daha kesin adımlar atacağına inanıyor.