İBB Meclis’inden tüm siyasi partilerin oy birliği ile gazetelere destek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde siyasi partiler uzlaştı, gazetelere mali destek sağlayacak karar oy birliğiyle komisyonlardan geçti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde alınan kararların özetleri artık halka gazete ilanlarıyla ulaştırılacak. Aydınlık’tan Ercan Küçük’ün haberinden edinilen bilgilere göre; gazeteler de bu uygulamadan aylık gelir elde edecek.

İthal kağıda bağlılık nedeniyle artan döviz kuru, gazetelere zor günler yaşatıyor. Krizi aşmak için çeşitli yollar aranırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden çıkan bir karar, gazetelerin yüzünü güldürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine “halkı yerel yönetim kararlarından gazete ilanlarıyla haberdar etme” teklifi Genel Kurul’da geçen Eylül ayında kabul edilmiş ve ilgili komisyonların onayına sunulmuştu. Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonlarında siyasi partilerin (Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti) uzlaşmasıyla öneri önceki gün kabul edildi. Kararda, “Halkımızın Meclisimizin ve Belediyemizin faaliyetlerinden daha fazla haberdar olmasını ve aleniyeti sağlayacağı gibi, şeffaflık ilkesine de hizmet edeceği kanaatindeyiz.” denildi.

GAZETELERE EK GELİR

Bu uygulama, gazetelere önemli bir düzenli ek gelir sağlayacak. Yerel yönetim kaynaklarının, bir kamu görevi olan basın yayın faaliyetini desteklemek için kullanılması mümkün olacak. Benzer bir uygulama İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilmişti.