Beşiktaş’ın en önemli markası…


Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ ile sosyal fayda üzerine derin bir sohbet yaptık. Merak edilenleri kendisine sorduk. 20 yıldır birçok ücretsiz çalışma yaptıklarını ve bunun çok bilinmediğini, Korona nedeniyle daha da artacağının altını çizen İsmail Baştuğ önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca tüm sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi. Geçenlerde 450 sayfalık dev eser, Türkiye’nin en önemli tepe yöneticilerinin bulunduğu binlerce kitabını ücretsiz dağıtan Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ ile sosyal fayda üzerine derin bir sohbet yaptık. Dağıtımdan sonra büyük ses getiren bu çalışmayı ve merak edilenleri kendisine sorduk.


Konu hakkında İsmail Baştuğ önemli açıklamalarda bulundu şunları söyledi:
Bu bizim ilk yaptığımız bir şey değil. Kitap çıktıktan yıllar sonra da insanların yararlanabilmesi için yine binlerce kitabı ücretsiz üniversitelere göndermiştik. Şimdi de sahaflarda ve kitapçılarda ikinci elleri satılmaya başlayınca, biz de haber yapınca talep patlaması yaşandı!.. Aynısını yaptık ve 17 yıl sonra yine ücretsiz dağıttık ve anında tükendi… O zamanlar hiç unutmam Işık Üniversitesi ve Beşiktaş Belediyesi ve İBB başta olmak üzere şimdi izin almadan açıklamayayım bir çok dev kuruluş bundan 10 yıl önce gelip bizden kamyon dolusu binlerce kitap alıp, ücretsiz dağıtım yapmıştı. Tabii biz de kitaplar için ücret almadık. Bu beni çok mutlu etmişti, yine aynı duyguları yaşıyorum dedi.


Bu tür başka çalışmalarınız var mı?..

Çok var… Örneğin Gazete Beşiktaş’ı da yıllarca ilçedeki kafelere, kültür merkezlerine, muhtarlara, amatör spor kulüplerine, taksi duraklarına, ilçe protokoluna ücretsiz verdik. Halen de sadece kamu kuruluşlarına ücret talep etmeden veriyoruz…
Ayrıca, Beşiktaş’ın maçlarında Demirören’in başkanlığı döneminde rica ettiler, kapalı tribün, localar, basın tribünlerine yıllarca ücretsiz koyduk. Maç başlamadan Çarşı’nın çocukları ücretsiz dağıtımlar yaptı. Dağıtımların çoğunu da yağmurda çamurda, karda, kışta, stad personeli ile bizim gazeteci arkadaşlar birlikte gerçekleştirmişti. Kulüp yöneticileri ve zaman zaman da ben gider kontrolleri yapardık.

Ücretsiz dağıtımların amacı nedir? Size ne faydası oluyor?..

Beşiktaş’ın tek gazetesiyiz… Talep gelince kaçınılmaz oluyor… En büyük faydası yapılan işi herkesin görmesi, ulaşabilmesi, fikirlerinizin ve haberlerinizin yayılması. İnsanların okuması, mutluluğu… Yoksa bir geri dönüşüm beklemiyoruz. Olsa olsa marka değerimize bir katkı olur o kadar!.. Ayrıca her şey para değil bir yerden sonra… Biz gazeteciliği salt para kazanmak için yapmıyoruz. Ancak sürekli para harcamakta olmaz tabii… İnce bir çizgide yürütmeye çalışıyoruz işimizi… Basın kanununun bize verdiği yasal yetkiyle danışmanlıklar ve yayıncılık işleri ile takviyede bulunuyoruz yıllarca… Yoksa İşgaliyemiz yok, kaçak göçek büfelerimiz, çay bahçelerimiz, otopark işletmeciliğimiz yok. İhale alıp müteahhitlik yapmıyoruz. İş takibi bize uymaz…
Sadece gazetecilik ve yayıncılık yapıyoruz… Beşiktaşın bir gazetesi olarak, daha doğrusu bir medya grubu olarak 20 yıldır çalışıyoruz… Bir ömür gitti!.. Onlarca gazeteci yetişti, çoğu ulusal gazetelerde görev yapıyor ne mutlu bize… Milyonlarca tiraj yaptık, saatler süren yayınlarımız oldu. Keyifli bir iş. Ancak sıkıntılı zamanlarımız da oldu. Siyasetçiyle, spor ve iş dünyası ile ilgili haberler yapıyoruz. Yorumlar yazılıyor. Haliyle iyi insanların yanında hırsızlar ve sahtekarlar da oluyor. Teşekkür eden azdır!.. Ama yüzlerce haber içinde bir tane dokunsa, hoplar ikiyüzlü samimiyetsizler!.. Özetle, bizim meslekte kavgalar da bitmez.

Yayın dediniz de bu konuyu biraz açar mısınız?

Radyo Tv yayınlarımız var. Türkiye’de canlı yayını internet üzerinden ilk yapan Radyo Beşiktaş ve Beşiktaş Web Tv’dir. Günün 24 saati 2’şer saat arayla konuklu canlı yayın yaptık. Spor adamları, siyasetçiler, iş dünyasına fırsat verdik. Genel başkanlardan en tepe yöneticilere kadar yayına almışızdır. Spor yazarlarının tümü biz de yayın yaptı. Örneğin çok kişi bilmez Çarşı’nın ForzaTV’si bizim stüdyolarda kuruldu. Ulusal kanallarda haber olduk. On binler yayına kitlendi. Geçenlerde çArşı’dan genç bir Beşiktaşlı bana bir tanıtım atmış. Beşiktaş Medya Grup Başkanı Gazeteci İsmail Baştuğ’a, Forza Tv’nin kuruluşunda gösterdiği katkı nedeniyle teşekkür ederiz yazıyor. Bu bana yeter. Aklıma para pul hiç gelmez böyle projelerde, işin heyecanı yeter!.. Zaten söz konusu Beşiktaş ise, geri çevirme gibi bir karakterim ve lüksüm de yok!..

Ulusal çapta mı yayınlar?..

Uluslararası… Artık tek adresle dünyanın her yerindeyiz… Özellikle müzik ortak kültür!.. Onun için son zamanlarda radyo yayınları ağırlıklı olarak müzik… Amerika ve Avrupa dışında uzak doğu müzikleri de çalıyor çocuklar… Tam 99 ülkeden on binlerce giriş yapıldı. Bu tüm radyolar arasında rekordur… Müthiş Google verileri geldiğinde inceledik. Server ve bant artışı sağlayarak ortak yayınlar yapmaya karar verdik. Tabii bu da bize ücretli ama dinleyicilere ücretsiz!.. Müthiş hit alıyoruz. En azından Beşiktaş adını uzak doğu da duyuruyoruz…
Bir diğeri de bağımsız müzisyenler videolarını gönderiyor Beşiktaş Web TV’de ücretsiz yayınlıyoruz. Binlerce giriş yapılıyor siteye ve videolar sürekli izleniyor… Bu da genç insanlara katkı ve kültür ve sanat adına güzel bir çalışma… Bizim haber sitesi de neşeleniyor!.. Bu alanı genişleteceğiz… Röportaj ve söyleşilerle destekliyoruz… Dünyaca ünlü operacılar, müzik devleri, sanatçılar beğeni yapıyor, paylaşıyor. Bu durum parayla ölçülmez.
Başka türden ücretsiz yaptığınız proje var mı?..
Örneğin her sezon yılın futbolcusunu seçiyoruz. On binlerce taraftar katılıyor. Beşiktaşlı futbolcuya kupa veriyoruz. Ulusal basının tüm spor sayfalarında geniş yer buluyor. Tüm spor yazarlarından her hafta görüşler alınıyor, anketlar yapılıyor. 1 yıllık zahmetli çalışma ama Beşiktaş’ın en prestijli ödülü budur!.. Beşiktaş Kulübüne katkı, sporcuları teşvik etmek amaç… Tüm organizasyonu bile biz kendi ekibimizle yapıyoruz… 11 yıldır sürüyor ve tek kuruş para talep etmiyoruz kimseden… Ancak çok büyüdü bu iş ve bu nedenle bu dev organizasyonun daha çok fayda sağlayacağına inandığımız kuruluşlara teklif ettik. Cevap geldiği an yine biz yaparız, uğraşırız ve yine tek kuruş para talep etmeyiz. Yeter ki Beşiktaş’a hep birlikte katkı sağlayalım.

Devam edecek misiniz peki bu çalışmalara?.. Bir de merak edilen bir konu var. Beşiktaş Medya Grup ile Gazete Beşiktaş arasında fark nedir?..

Bu soruyu sormanız iyi oldu. Biraz açmak lazım… Sosyal fayda çalışmalarımıza işimizi aksatmayacak şekilde devam edeceğiz. Profesyonel bir grup bununla ilgileniyor. Ayırıma gelince… Beşiktaş Medya Grup ayrı bir marka, Gazete Beşiktaş yazılı basın ve haber sitesi ayrı bir marka bazen karıştırılıyor. Birbirlerini destekliyor tüm yayınlarımız ama yönetimleri ve misyonları çok farklıdır.
Beşiktaş Medya Grup içindeki işler çok çeşitlidir… Haber sitesi, radyo, tv, sosyal medya… Sosyal fayda sağlayan çalışmalar vb… Bu işlerle daha çok Beşiktaş Medya Grup ilgileniyor ve sosyal fayda anlamında akçeli işlere girmiyor. 250.000 takipçiye ulaşmış uluslararası bir resmi hesap…
Gazete Beşiktaş yazılı basıdır. Daha çok kente dönük yayın yapıyor. Bağımsız yasal izinlerle yayınlanan bünyesinde basın kartlı gazetecilerin çalıştığı siyasi bir gazetedir. İçinde kent ve spor gazeteleri vardır. Yazılı basın zor ve masraflı bir alan, bir konudur… Dijital yayıncılık gibi masa başı bir iş değildir… Emek ister, bütçe ister… Editörlük faaliyet, muhabirlik hizmeti, art direktörlük dışında, kağıt, baskı matbaa maliyetleri var. Basın kanunu gereği ücretli satmamız lazım gazeteyi… Basın kartlı gazeteciler çalışıyor, emekleri çok… Onun için Gazete Beşiktaş’ı bu işlerden ayrı tuttuk… Zaten bizim matbaamız ve kağıt stokumuz da yok. Sonuçta dışarıya para ödüyoruz. Ancak bunun önemi ve ciddiyeti de bazen anlaşılmıyor ve anlamak istenmiyor nedense… O da bizi insanlara faydalı olmak için bu kadar uğraş vermişken, ister istemez düşündürüyor.

Kırgınlıklar kızgınlıklar küskünlükler oluyor mu?

İnsanız olmaz mı?.. Gerekeni yaparız, hiç kimsenin tereddütü ve kuşkusu olmasın!.. Biz bu markaları sokakta bulmadık. Milyonlarca liralık yatırım ve harcama yaptık… Hayatımızı ortaya koyduk!.. Güç ve saygınlık kazandırdık… Bazen pire için yorgan yakmak lazım olur, çok yaktık, gerekirse yine yakarız!.. Bu bizlerin kırmızı çizgisidir!.. Ama gerçek dostlarımıza ve inandıklarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Destekleriz. Bu kadar hizmet, bu kadar iyilik ve de sosyal fayda dışında arkamızdan konuşan da çok… Biliyorum… Çünkü bizi kötü tanıtıp nemalanacak bazıları kerameti kendinden menkul soytarılar…
Bir kaç saçma sapan örnek vereyim;
İsimleri bende saklıdır…
Haber yaptığım bir siyasi bir gün geldi. Bana sizi yaşlı huysuz cahil diye tanıttılar. İyi ki tanışmışız, o yalancılarla ilgimi kestim dedi.
Yine bir siyasi geldi, siz falanca kişiyle hemşeriymişsiniz dedi. 5 kuşak Beşiktaşlıyım deyince suratı kızardı!..
Geçmiş zaman, bir spor adamı Başkanın yakınmısınız dedi?.. Kulüp üyesi bile değilim dedim… Gidişini unutmam!..
Bir aralar bizim gazete ağlama duvarına bile döndü!..
Çiçeklerle gelenler, çikolata ile gelenler, kafa önde gidenler… Atanlar, tutanlar, günah çıkartanlar…
Böyle saçmalıklarla da uğraşıyoruz anlayacağınız…
Çok yazdım bunları… Haber sitelerimizde var, arşivlerde var… Okuma rekorları kırıyor… Şaka bir yana, Google’da en çok okunanlara bile girdik bunların sayesinde!..
Bir de şöyle bir huyum vardır. Gazetecilikte kırgınlık olur ama küslük olmaz… Hürriyette polis muhabiri olarak başladım, 1982 yılında işe… İlk söylenen arayacaksın bulacaksın soracaksın öğreneceksin oldu… Bu habere saygıdır, okuyucuya saygıdır. Onun için halen haber için ve benimle ilgili konuşanı düşmanım olsa arar bulur konuşurum, sorarım. Bulmak için de ne gerekiyorsa yaparım. Doğru bilgiye ulaşmak lazım çünkü… Ancak konuşmak istemezse telefonuma çıkmazsa kaçıyor ve kabulleniyor demektir ki, bu da onun karakterini ortaya koyar. Kendi aramazsa artık aynı düşüncede değiliz demektir, noktayı koyarım.
Benzer bir durumda 3-4 kişiyi aramıştım zamanında şaşırdılar…
Çünkü atıp tuttuklarını öğrendim. Gizli gizli iş çevirmişler… Sordum!.. Yaptıklarını inkar ettiler… Ve belgeleriyle yazdım… Sonrası onların sorunu!.. Bu da dip not olsun… Neler neler?.. Dönmeyelim şimdi konu çok uzar…
Onun için lütfen karşılıklı gelelim doğruları konuşalım derim hep… Aracı sevmem!..

Sizin halkla ilişkiler ve basın danışmanlığı konusunda Türkiye’nin ilklerinden olduğunuzu tün camia ve sektör biliyor. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?..

Doğrudur. 1980’li yılların başından bu yana sektörün içindeyim. Basın Danışmanlığı basın kanunu gereği yapmamız gereken işlerin arasında sayılmaktadır. Bu işe başladığımda daha kimsenin haberi yoktu. Halkla ilişkiler kavramı daha yaygındı. Halkla ilişkiler şirketleri de bizimle çalışırdı. İş dünyasının yanısıra bir çok siyasetçi, merkezi ve yerel başkanlarla çalıştık. Özel ve kamu şirketleri referanslarımızda yazılıdır. Her zaman şeffaf ve saydam bir model izledik. Tek tek isimlere girersek çıkamayız. Ancak şunu söyleyeyim 1980’li yılların başında Türkiye’de merkezi idare ile yerel yönetimlerin birbirinden ilk ayrıldığında ben tam işin ortasındaydım!.. O kadar söyleyeyim!.. Halen de bu türden çalışmalarımız devam etmektedir.
Ancak her zaman önceliğim gazetecilik ve yayıncılık olmuştur… Sürekli basın (Şeref) kartı sahibiyim. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Dünya Spor Yazarları ile Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesiyim. En genç haber ve fotoğraf haberi ödülü alan gazeteciyim. Geçenlerde de bir kaç haber ve köşe yazım Google’da en çok okunanlara girdi. Bunlar mesleki açıdan güvenilir referanslardır. Gazetecinin dostu azdır!.. Aleyhine haber yaptığımız cahil cühela takımı ve işbirlikçiler her zaman düşmanımız olmuştur, onlar algı oluşturmaya iftiralara devam edecek, hırsızlıklara zemin hazırlayacak, bizler ise mücadele edeceğiz, kirli yüzlerini kamuoyuna duyuracağız. Bunu yapmazsak gazeteci olamayız!..
Konuyu açtınız madem, bir çok kez yazdım, yayınladım ama bilmeyenler için son kez tekrar edeyim… Ben bugüne kadar meslek yaşantımda gazetecilik ve yayıncılık paralelinde yaklaşık 150 adet kişi ve kuruma iletişim anlamında danışmanlık yaptım. Mesleğim gereği bize gelen giden siyasetçi, genel başkan, tepe yönetici, spor ve iş adamı çoktur. Tanımadığım kalmamıştır. Sayısız teklif aldım. İsteseydim inanın bugün bir çok gazeteci arkadaşım gibi değil belediyede ve kulüpte, mecliste idim. Benim kafam böyle çalışmaz…Tek işim var gazetecilik, yayınlarımızın yaşaması için de ne gerekirse yaparım. Bu yolda da babamı tanımam!.. Benim meslekte 40 yılım… Saygınlık kolay elde edinmiyor. Ortak çalıştıklarımız dahil nezaket ve değer ölçüsünü kaçıran algılayamayanlarla işim olmaz. Gazete Beşiktaş 21 yıldır aralıksız yayınlanıyor. Dünyada Türkiye de İlçede bir çok yönetici geldi geçti. Biz hep buradayız. Beşiktaş var oldukça da bağımsız bir şekilde olmaya da devam edeceğiz!.. Bizde inanan inanır, inanmayan inanmaz… Çalışan çalışır çalışmayan çalışmaz!.. Herkesin kararı kendini bağlar ve sonuçları vardır!..
Unutmayalım ki, basın sadece bir gün değil, her gün ve her zaman lazımdır!.. Bu düşünceyi ne kadar çabuk anlar ve özümsersek basın özgürlüğü ve fikir hürriyetini o kadar çabuk yerleştirmiş oluruz… Onun için sözde değil özde doğru olmalıyız… Samimiyetten dürüstlükten ödün verirsek ne destek kalır ne de katkı!.. Yapılan çalışmalardan da tam anlamıyla verim alamayız. Hiç bir şey de güzel olmaz…

Sert yazılarınız ile de biliniyorsunuz bunun nedeni nedir?

Esasında eğlenceli insanımdır. Ama Hürriyet Gazetesinde genç yaşta polis muhabirliği ile başladım mesleğe. Hırsız, tecavüzcü, katil ne ararsanız karşılaştım. Finansal forum, Milliyet ve Sabah Gazetelerinde Ekonomi yazarlığı, Günaydın, Tercüman ve Referans Gazetelerinde spor yazarlığı yaptım. Radyo Sporda programlar yaptım. Yaş kemale erdi… Halen bu tür insanlar ve olaylarla karşılaşıyorum. Hatta daha beterleriyle… Siyasi yazarlık beni daha da gerdi. Bazı olaylara inanamıyorum. Sahtekarları gördükçe ister istemez geriliyorum. Bu benim duygularımı törpülemiş olabilir. Fakat eğlenceli yazılarımda çoktur. Sevdiğim inandığım insanlara güzel yazılarda yazmışımdır. Ama haklısınız galiba, biraz sert yazıyorum. Onun içinde geçenlerde aldığım bir kararı açıklamıştım. az yazacağım öz yazacağım diye… Bizim amiral gemimiz Gazete Beşiktaş… Hiç ara vermedik bu güne kadar… Ama çıktığından bu yana da ilk kez iki sayı yazmadım köşemde… Haber sitesine ağırlık vereceğim biraz… Çünkü Beşiktaş Medya Grup günlük ve yüzbinlerin her gün takip ettiği bir mecra…
Yıllardır yaşadıklarımı tecrübelerimi ve benzeri konuları gençlere her fırsatta anlatmaya çalışıyorum, yanlış bulduklarımı söylüyorum, yazılarımla ve sosyal medya hesaplarımla ikaz ediyorum. Bu söylemler bazen sıkıcı gelebilir hatta bıkkınlık bile yaratabilir ama ben doğruları söylemekten usanmam, zamanla anlaşılacaktır. Çünkü hep böyle olmuştur. Hep haklı çıkmışımdır!..


Korona nedeniyle özel bir çalışma ve uygulamanız var mı?

Başından beri süreçin içindeyiz!.. Dediğim gibi Beşiktaş’ın ilk ve tek mecrası biziz. Çok talep var. Tüm yayınlarımızı zorda kalan esnafımıza ve iş dünyamıza yardımcı olabilmek için açtık. Ücretsiz advertorial yayın yapıyoruz. Destek olabilirsek ne mutlu bize… Kamu kuruluşlarınının da haber ve duyurularını da aynı şekilde yayınlayarak pandemi tedbirleri öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza ulaştırmak için 7/24 gazeteci kardeşlerimiz aralıksız çalışıyor. Gazete, haber sitelerimiz, radyo, web tv ve sosyal medya hesaplarımızın tamamını bu işe kanalize ettik. Sadece Beşiktaş’ta değil dünyanın her yerinde yüz binlerce kişiye ulaşım sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Çünkü bugünün en önemli konusu bu…
Geçtiğimiz günlerde 20 yılı geride bırakan Beşiktaş Medya Grup bünyesindeki Gazete Beşiktaş, Radyo Beşiktaş ve Beşiktaş WebTV gelişimi İstatistikler ve serüveni göz kamaştırıyor. Öncelikle rakamlar sizin için ne ifade ediyor?
İstatistik anlamda önemli ama benim için etkileşim dışında güvenilirlik saygınlık ve yaptırım güçü daha önemlidir basının… Bunun için yayınlarımızın tümünde basın kartı sahibi gazeteciler çalışmaktadır. Ayrıca, konunun uzmanları hariç gazeteciler dışındakilere de köşe yazma imkanı tanımıyoruz. Böylelikle bağımsızlığımızı korumuş oluyor ve fikirlerimizi özgürce paylaşıyoruz.
Zannedersem bu 21 yılda yaptığımız çalışmalar bizi ilk ve tek yaptı. Bir de benim 39 yılı aşkın ulusal basında gazetecilik geçmişim var. Bu işi yapmak ve dayanmak çok zordur. Sevmek lazım, mücadele güçü lazım!..
15 yılın istatistiklerine bakınca 131.400 saat aralıksız yayın yapan bir Radyo Beşiktaş ile karşılaşıyoruz. Bu güne kadar 2.748 konuk ağırlamış. Bu konuda neler söylersiniz?..
15 yıl önce Radyo, Web ve canlı yayın deyince yapamazsın demişlerdi. O zamanlar Radyo Spor’da program yapıyordum. Bu işi internet üzerinden yapacağız dedim ve Radyo Beşiktaş’ı kurdum. Sağolsun teknik olarak arkadaşlar da yardımcı oldu. Aynen frekans sahibi radyolar gibi profesyonel mikserler, mikrofonlar ve ekipman aldık. Özel stüdyolar kurduk. Kültür Bakanlığı ile bile temasa geçtik. Fikir hakları, yayın hakları işini hallettik. Spor, siyaset ve bir çok konuda aralıksız canlı yayına başladık. O zamanlar canlı olarak sadece bant kayıt yapılıyor ve bu internet üzerinden yayınlanıyordu, ancak biz direk stüdyodan canlı yayınlar verdik. Hatta bu stüdyolarda ForzaTv kuruldu. Ulusal kanallar ana haber bültenlerine haber yaptı. Bugün Uzakdoğuya bile ortak müzik yayınları yapar hale geldik. Hatta 99 ülkeden aynı anda yayınlanan ilk radyo olmanın şerefini tattık. Rekorumuz Google’da bile yer aldı. Şu aralar gece yayın yapılıyor. Günün 24 saati Web Tv’ye ağırlık verdik. Web Tv istatislikleri de müthiş. Kısa sürede Beşiktaş WebTV’ye binlerce video yüklendi. Büyük emek ve saatler harcanıyor bu işe…

Yüzbinlerce izlenme var. Bu nasıl bir aşama oldu?

Doğru zor iş… İnsanlara oturdukları yerden kolay geliyor. Radyo işitsel bir mecra olduğundan zaman içinde görüntülü yayınla bunu çeşitlendirmek gerekti. Radyo yayınlarını stüdyodan görüntülü olarak canlı vermeye başladık. Bunu 10 yıl öncesinden yine ilk kez biz yaptık. Son yıllarda ise müzik grupları ve bağımsız sanatçılar destek çok istiyor. Biz de onlara katkı olsun diye videolarını yayınlıyoruz. Bu arada Avrupa ve Uzakdoğu’dan da ortak yayınlar yapıyoruz. WebTV bu müzik anlamda daha yeni ama çok beğeni alıyor. İzlenme rakamları da memnun edici… Devam edeceğiz…

Beşiktaş Medya Grup’un bir de gazetesi ve haber siteleri var. Bu rakamlarda oldukça önemli. Örneğin 20 yıl geride kalmış 21 yılında Gazete Beşiktaş bu kadar zaman içinde 395 sayı hiç ara vermeden tam 1 milyon 975 bin adet basılmış bu konuyu açıklarmısınız?

Gazete Beşiktaş yazılı basındır. Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlı’nının ilk ve tek gazetesidir. Üç gazete içiçe yayınlanır. Siyaset, spor ve kent gazetesi… Bizim amiral gemimizdir. Yazılı basın meşakkatli bir iştir. Büyük bir kadro ve ekipman ile ciddi bilgi gerektirir. Onun için yapan da yok, rakibimiz de yok!.. Çıktığımız ilk gün tükenmektedir. Çok iyi bir dağıtım sistemimiz var. Pandemi öncesi özel ve kamu kuruluşları, kafeler, kültür merkezleri, okullar, maçlarda stada dahi koyuyorduk. Daha geniş kitlelere ulaştırmak için son zamanlarda internet üzerinden de yayınlıyoruz, eski arşivleri de açtık. Böylelikle dünyanın her yerine ulaşıyoruz. Bu 7/24 alın teri döken emekçi gazeteci arkadaşların kardeşlerimizin çocuklarımızın ve bize inanların destanıdır!..

Son olarak, haber siteleriniz hakkında da bilgi alabilirmiyiz?..

Beşiktaş Medya Grup ulusal anlamda, Gazete Beşiktaş ise bağımszı siyasi yazılı basın dışında, haber sitesi olarakta daha ziyade yerel anlamda yayın yapmaktadır. Her ikisi de haber kategorisinde olup Google üzerinde haberlerimiz en üst sıralarda çıkmaktadır. Bir haberimiz 10 ile 50 bin arasında hit almaktadır. 500 bini geçen uluslararası sayfalarımız bulunmaktadır. Bunun yanısıra sosyal medyayı da unutmamak gerekir. Facebook, Twitter, İnstagram, Linkedin gibi mecralarda varız ve toplamda 250.000 tirajı yakalamış durumdayız. Sosyal medyayı haberleri duyuruları için kullanıyoruz. Önemli olan haber sitelerimiz ve onların hitidir bizim için. Özel bir adımız var. ‘beşiktaş.com.tr’ marka oldu… Değeri paha biçilmez. Bunun bilincinde ve sorumluluğundayız. Bu nedenle ulusal basındaki gazeteci arkadaşlarımız, önemli haber siteleri, spor yazarları ile de ortak çalışmalarımız var. Örneğin en çok okunanlara sayısız defa girdik. Verdiğimiz destek ve katkılar ortada… Bu çalışmalarımızı ve mecralarımızı her geçen gün daha da geliştirmekteyiz. Dünyanın her yerine ulaşmaktayız.
Son olarak şunu söyleyeyim; Beşiktaş Medya Grup dev bir markadır, bir güçtür. Beşiktaş’ın en büyük değeridir. Topyekün sahip çıkmalı üzerine titremeliyiz…