Vaka artış ortalaması en yüksek ilçeler ve mahalleler açıklandı! Beşiktaş o listede

İstanbul Aile Hekimleri Derneği, 4700 aile hekiminden aldığı veriler ile HES uygulamasındaki renk skalasını özel algoritmayla sayısal veriye döktü ve bazı bölgelerde Kovid-19 röntgenini çekti. 10 Mart-4 Nisan aralığında özellikle bu bölgelerde vaka patlaması yaşanıyor. Medyadan edinilen bilgilere göre; işte korkutucu rakamlardan detaylar…

Vaka artış ortalaması en yüksek 7 ilçe şöyle:

– Adalar: yüzde 211.5
– Silivri: yüzde 115.4
– Arnavutköy: yüzde 77.5
– Beykoz: yüzde 68.2
– Sultanbeyli: yüzde 59.3
– Beşiktaş: yüzde 50
– Tuzla: yüzde 51.3

MAHALLE MAHALLE TESPİT EDİLDİ 

Vaka artış oranının en çok görüldüğü bazı mahalleler ise şöyle sıralandı:

– Bakırköy: Kartaltepe
– Bağcılar: İnönü ve Kemalpaşa
– Bahçelievler: Yenibosna, Soğanlı, Çobançeşme, Şirinevler

– Gaziosmanpaşa: Barbaros ve Sarıgöl
– Şişli: Halide Edip Adıvar, Eskişehir, Ayazağa, Maslak
Beşiktaş: Gayrettepe, Akatlar, Ulus, Türkali, Bebek
– Esenler: Kazım Karabekir, Oruçreis, Namık Kemal

– Esenyurt: Örnek, Selahaddin Eyyubi, Mevlana
– Kadıköy: Göztepe, Hasanpaşa, Kozyatağı, 19 Mayıs
– Sultanbeyli: Mehmet Akif, Yavuz Selim, Turgut Reis
– Ümraniye: Ihlamurkuyu, Atatürk, Dumlupınar

SON BİR HAFTADA YÜZDE 25.7 ARTTI

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Bilim Komisyonu üyeleri, “Hayat Eve Sığar (HES)” uygulamasındaki renk skalasını, piksel bazlı olarak özel bir algoritma ile sayısal veriye dökerek, kent genelindeki 4700 aile hekimindeki verilerle bir araya getirdi. Doğruluk payının yüzde 99 olarak saptandığı verilere göre İstanbul’daki kırmızı ve sarı alan yoğunluğu son bir haftada yüzde 25.7 arttı.

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, hem elde edilen verileri hem de İstanbul’un Kovid-19 karnesi için şunları söyledi:

BULAŞMAYAN KALMAYACAK 

PCR testi negatif olup akciğer tomografisi ve tetkiklerde Kovid-19 teşhisi konulan bazı hastalar kayıt sisteminde yaşanan bir takım sorunlardan ötürü karantina listesine düşmemiş olabiliyor. Alt gelir grubu sürekli işe gidip geldiğinden hareket halindeler. Bu şekilde devam edilmesi durumunda virüsün bulaşmadığı kimse kalmayacak. Hiç olmadığı kadar yüksek vaka artış oranları söz konusu.”

100 BİNE YAKIN AKTİF VAKA 

İstanbul Aile Hekimleri Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Tamur, İstanbul’da 4000 aile hekimi bulunduğunu, bir aile hekimine ortalama 3600 hasta düştüğünü belirterek, son verilere göre test pozitif oranı yüzde 20’yi bulduğunu söyledi.