Dünya Tiyatro Günü’ne özel canlı yayınla oyun gösterimi

Beşiktaş Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi tiyatro etkinlikleri ile kutluyor. Yetişkin ve çocuk oyunlarının yer aldığı gösterimler Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak ve iki gün boyunca sürecek.

Sanatın her alanını olumsuz etkileyen pandemi nedeniyle bu yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü buruk bir şekilde kutlanıyor. Her zaman sanatçıların yanında olan Beşiktaş Belediyesi de 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde uzun süredir buluşamayan tiyatro sanatçılarını ve tiyatroseverleri Youtube kanalı üzerinden çevrim içi olarak yayınlanacak oyunlar ile bir araya getiriyor. Çocuk ve yetişkin oyunlarının sergileneceği tiyatrolar iki gün boyunca sürecek.

27 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de Çocuk Oyunu ‘’Mikrop ve Köpük’’ ile sahne açılacak. Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ise yetişkinler için ‘’Şaşkın Aşıklar’’ oyunu sahnelenecek. Tiyatro gösterimi Pazar günü de kaldığı yerden devam edecek. 28Mart Pazar Günü saat 14.00’de Ağustos Böceği ve Karıncanın eğlenceli ve farklı hikayelerini anlatan çocuk oyunu ‘’Bir Yaz Günü Şarkısı’’ gösterime sunulacak. Saat20.00’de de yetişkin oyunu ‘’Shirley’’ ile perde kapanacak.

“TİYATRO EMEKÇİLERİNİN BİR AN EVVEL İZLEYİCİLERİYLE BULUŞMASINI DİLİYORUM”

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bu zor günlerde sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Pandemi sürecinde, ‘’insanı, insana anlatma sanatı’’ olan tiyatronun hayatlarımızdaki doldurulamaz yerini bir kere daha anladık. Tüm tiyatro emekçilerinin Dünya Tiyatro Günü’nü kutluyor, bir an evvel izleyicilerine kavuşmalarını diliyorum. Dünya Tiyatro Günü’nü, 27 Mart Cumartesi ve 28 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan birbirinden güzel tiyatro gösterileriyle kutluyoruz. Tüm komşularımızı YouTube kanalımız üzerinden canlı yayınlanacak olan oyunlarımızı izlemeye davet ediyorum.”