Ünlü sosyolog Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu

Siyaset sosyoloğu olan Prof. Nur Vergin’in komşuları 80 yaşındaki Vergin’den 2 gündür bilgi alamayınca polise bilgi verdi.

Medyadan edinilen bilgilere göre; alzheimer hastası olduğu belirtilen Vergin’in adresine saat 17.00 sıralarında giden ekipler, kapıyı çaldı. Açan kimse olmayınca çilingir çağrıldı.

İçeriye giren ekipler, Prof. Nur Vergin’in hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekiplerince yapılan ön incelemede sosyolog Vergin’in ölümünde şüpheli bir durum olmadığı belirtildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI

İstanbul Üniversitesi’nin mesajında “Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Nur Vergin hocamızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

NUR VERGİN KİMDİR?

21 Eylül 1941’de İstanbul’da doğdu. Çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçti. Paris Sorbonne Üniversitesi’nde sosyoloji eğitimi aldı.

Türkiye’ye 1973 yılında döndü. 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine çalışmaya başladı.

Sosyoloji doçentliğini 1980’de tamamladı.Bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı.

Buradaki çalışmalarıyla profesör oldu. Marmara ve Bilkent üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Prof. Dr. Nur Vergin için İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cenaze törenine katıldı.

Erdoğan cenaze namazı sonrasında şu ifadeleri kullandı:

Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim taksiratını affetsin. Hocamızın bir özelliği vardı; siyasetle sosyolojiyi çok iyi örtüştüren bir insandı. Şu ifadesini hiç unutamıyorum; Herhalde benden daha beyaz Türk kimse olmazdı derdi ama hiçbir zaman da beyaz Türklüğün savaşını vermezdi. Bir ifadesi daha çok önemliydi; Laikim ama laikçi değilim. 

Rabbim taksiratını affetsin affetsin. İnşallah mekanı cennet olsun diliyorum. Siz değerli kardeşlerimden de Allah razı olsun diyorum. Nur hocamızın iyi komşuları var. Bir tarafta Merkez Efendi diğer tarafta Mehmet Şevki Eygi ağabeyimiz. Dünyada iyi komşu aranması çok çok önemli ama ahirette de iyi komşular büyük önem arzediyor.”

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, Prof. Nur Vergin’in hayatını kaybetmesi ile ilgili Twitter’da yaptığı paylaşımda aşağıdaki ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hocamız sayın Nur VERGİN hanımefendi Akatlar Mah. evinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Allah rahmet eylesin öğrencileri ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”