Beşiktaş’ta olay! 3 kişiyi peş peşe bıçaklayan şahıs yakalandı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde kağıt toplayıcısı yolda yürüyen 2’si kadın 3 kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan yakalandı. Medyadan edinilen bilgilere göre; olayın tanıklarından Merve Yalçın, ”Evdeydim, çığlık seslerine cama çıktım. O sırada kadının yere yığıldığını gördüm. 3 kişilerdi. Rus turistlerdi.” dedi. Apartman görevlisi Ercan Çinkioğlu ise “Hiçbir şey demeden oradakine tek bir bıçak darbesi vurdu. O kaçtı. Bir kişi kaçamadı. Ona 7 tane bıçak darbesi vurdu. Diğer erkeğin de koluna vurdu. 3 kişiyi de yaraladı.” ifadelerini kullandı.

Kağıt toplayıcısı olduğu öğrenilen  Hasan Hüseyin Y., Beşiktaş’ta yolda yürüyen Aleksandra V., Aleksandra R. ile Maxim M.’yı bıçakla saldırarak yaraladı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olay, Vişnezade Mahallesi Süleyman Seba Caddesi’nde dün akşam saatlerinde meydana geldi.

Saldırgan, 3 kişiyi çeşitli yerlerinden bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Olay yerinde inceleme yapan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaçan saldırgan Hasan Hüseyin Y.’yi yakaladı. Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği ekipleri, akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri devam eden zanlının adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

“ÇIĞLIK SESLERİNE CAMA ÇIKTIM”

Derya Apartmanı önünde gerçekleşen olayın ardından ambulansa haber veren apartman sakinlerinden Merve Yalçın, “Akşam 20.20 gibi oldu. Evdeydim, çığlık seslerine cama çıktım. O sırada kadının yere yığıldığını gördüm. 3 kişilerdi. Rus turistlerdi. Kızın yığıldığını görünce polise ve ambulansa haber verdik. Müdahale ettiler ama kızın durumu iyi değildi. Kızı 7 kere bıçaklıyor diğerlerine de 3-4 bıçak darbesi geliyor. Apartmandakiler hemen pansuman yaptılar ama kanaması çoktu” dedi.

Apartman görevlisi Ercan Çinkioğlu ise “Hiçbir şey demeden oradakine tek bir bıçak darbesi vurdu. O kaçtı. Bir kişi kaçamadı. Ona 7 tane bıçak darbesi vurdu. Diğer erkeğin de koluna vurdu. 3 kişiyi de yaraladı. Kadının durumu bayağı ağırdı. Ekmek bıçağı gibi büyük bir bıçakla vurdu” dedi. Hırsızlık kastının olmadığını söyleyen Çinkioğlu, “Hiçbir şey almaya çalışmadı, direkt saldırdı. 50 metre yukarıda para istemiş, daha sonra turistleri takip etmiş” diye konuştu.

“ADALETE TESLİM ETTİK”

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, yaşanan bıçaklı saldırı ile ilgili Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı:

“Keşke hiç olmasaydı ve böyle bir açıklamada yapmasaydık..En azından aynı gün yakalayıp adalete teslim ettik. Tebrikler emniyet personelimize”

Beşiktaş Kaymakamlığı da, olayla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Süleyman Seba Caddesi üzerinde gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucunda üç Rus uyruklu turist yaralanmıştır. Yaralı turistlerden ikisinin sağlık durumu ciddiyetini korurken, bir diğeri saldırıyı hafif bir şekilde atlatmıştır.

Olay yerindeki kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda şüpheli kağıt toplayıcı H.H.Y, Cihangir konumunda yakalanarak göz altına alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”

Beşiktaş İlçe EMniyet Müdürü Ercan Çamırcı, bıçaklı saldırı hakkında Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı:

“Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Olarak; Dün Akşam 2 Kadın 1 Erkek 3 Rus Turisti Bıçaklayan Şüpheliyi Ekiplerimiz Beyoğlu Cihangir’de Yakaladı.”