Rıza Akpolat, zurnacıya son noktayı koydu!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Belediye Meclis toplantısında sorulan bir soru üzerine önemli bir konuya cevap verdi ve ‘Zurnacı’ konusuna son noktayı koydu!..

ÖZEL HABER: Meclis toplantısında bir meclis üyesinin şaibe ve usulsüzlük laflarının da içinde geçtiği soruyu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat kesin dille yalanlayarak, açıklayıcı bilgi verdi ve ‘Her yazılana ve söylenene inanmak yerine bunların altını doldurmak ve ispatlamak gerekir. Hiç biri doğru değil. Böyle bir şey yok. Aksi taktirde tüm görevlerimi bırakırım’ diye net konuştu!..

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bir meclis üyesinin sorusu üzerine, uzun süredir bu tür haber ve söylemlerle algı yapıldığını ima ederek,  ‘Bunlar doğru değil, iddiaların ve söylemlerin altını doldurmak gerekir’ diyerek, herkesi aklı selim olmaya ve siyaset üstü hareket etmeye çağırdı!.. 

İNSANLARI AKLI SELİME DAVET ETTİ

Rıza Akpolat şöyle konuştu:
‘Her konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Şaibeli durum derken doğru anlatmak gerekir, bu tip cümleleri kurduğumuzda,  bu kelimeleri kullandığımızda, bunların altını doldurmak gerekir. Araç ihalemiz ile ilgili konu kamuoyuna yansıdığı için  burada konuşmakta bir sakınca duymuyorum. Bazı yazılı basın organlarında bir kişiye bir akrabamız, bir zurna sanatçısına yaklaşık 13  milyon liralık bir ihale verildiği manşet yapılarak haber yapıldı. Ben şunu ifade edeyim eğer böyle bir durum varsa, böyle bir zurna sanatçısı varsa, böyle bir ihale verildiyse Beşiktaş Belediyesinde böyle bir durum söz konusu ise ben Beşiktaş Belediyesindeki bütün görevlerimden  hemen istifa etmeye hazırım. Ama bunu söyleyenler bunu iddia edenlerde  mutlaka bunun altını doldurmalı ve ortaya attıkları  iddiaların altını doldurmak zorundalar. Bunu ispatlamak zorundalar.’

‘YALAN!.. İSPATLASINLAR GÖREVİMİ BIRAKIRIM’

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘Dolayısıyla her yazılana her  inanmak yerine  biraz daha aklı selim  siyaset üstü düşünmek ve  birşey söylediğimiz de gerçekten bunun doğruluğu ile ilgili  bir kanıtımızın olması gerekir. Ben bunun siz söylediniz diye  söylemiş olayım, çünkü bu  kamuoyuna yansıdığı için  zaman zaman arkadaşlar arasında  konuşulabiliyor. Manşet yapıldığı için bu haberler konuşulabiliyor. Ama  tekrar ifade edeyim ne böyle bir kişi ya böyle bir ihale verilmiştir.  Ne de böyle bir akrabalık bağımız vardır. Oradaki her yazılan hiç bir iddia doğru değildir. Eğer bu iddiaların her hangi birisinin doğru olduğu ile ilgili bir şey varsa, bir kanıt bir  şey varsa ben tekrar ifade edeyim, buradaki bütün görevlerimi bırakmaya hazırım. Bu kadar da net olduğumuzu  da ortaya koymak durumundayız.