Otomobillerin ön konsol ekranı ve teyplerini çalan şüpheli yakalandı

Beşiktaş ve Şişli’de otomobillerden hırsızlık yapan şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüphelinin kıskıvrak yakalandığı ve hırsızlık yaptığı anlar kameralara yansıdı. Edinilen bilgilere göre; Beşiktaş ve Şişli’de polis ekipleri, 9 Eylül ve 26 Ağustos tarihlerinde meydana gelen otomobillerim ön konsol ekranı ve teyplerinin çalınması ihbarları üzerine çalışma başlattı.

OTOPARKTA SOYGUN

Şüphelilerin 26 Ağustos tarihinde Şişli Fulya Mahallesi Sakızağacı Sokak’ta gerçekleştirdikleri hırsızlık olayında, kendilerine bir sitenin otoparkında bulunan otomobili hedef olarak seçtikleri ve bu aracın içerisinden ön konsol ve teyp kısmını çaldıkları öğrenildi. 2 Ağustos günü Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Hakkı Şehit Han Sokak’ta meydana gelen olayda ise bir binanın park alanında bulunan otomobilin içinden önceki olaydaki gibi ön konsol ve teyp çalındığı belirlendi.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler 4 Ağustos günü bölgedeki çalışmalarını sürdürürken bir kişinin bir aracın içerisinden bir şeyler aldığını yanında da motosikletli birinin olduğunu fark etti. Ekipler, bu şahıslara yaklaşınca önceden eşkalleri belirlenen kişiler olduğunu anladı ve harekete geçti. Polisi fark eden şüphelilerden motosikletli olan kişi kaçmayı başarırken, diğer şüpheli kıskıvrak yakalandı. İsminin Hüseyin A. (48) olduğu öğrenilen şahıs, sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Emniyette sorgulanan Hüseyin A.’nın 17’si otodan hırsızlık olmak üzere toplam 20 adet suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Buradaki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. Hüseyin A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görüntülere yansıyan diğer şüphelinin arama çalışmaları devam ediyor.

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Öte yandan iki şüphelinin olay yerine motosiklet ile gelerek şüphelilerden birinin otomobil kapısını açtığı ve hırsızlık olayının ardından motosikletle olay yerinden kaçtığı anlar kameralara yansıdı.