Beşiktaş’ta berber ve kuaför salonları dezenfekte edildi

Beşiktaş Belediyesi ekipleri, 11 Mayıs’ta açılacak olan berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da çalışmaları yerinde inceleyerek esnafa bu süreçte gerekli desteğin verileceğini belirtti ve kendilerine hijyen seti dağıttı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında bir süredir kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile 11 Mayıs’ta açılacak. Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçedeki Berberler Odası’na kayıtlı tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte ederek hijyen kiti dağıttı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek esnafa sosyal mesafe konusunda dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu. Beşiktaş Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür eden ilçe esnafı sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyarak hizmet vereceklerini belirtti.

Esnafımızın yanında olacağız

Başkan Rıza Akpolat Ortaköy ve Bebek’te birçok kuaför salonunu inceledikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Akpolat: ‘’Covid-19 sürecinin aslında biraz hızını düşürdüğü günlerdeyiz ancak tedbiri elden bırakmadan birtakım kısıtlamalarla beraber kuaförlerimiz berberlerimiz yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Ancak vatandaşlarımızın evde kalma kısıtlamalarına uymaya devam etmesi gerekiyor bu bizim için çok önemli. Beşiktaş Belediyesi olarak ilçemizde bulunan bütün berber, kuaför güzellik salonlarının dezenfekte işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Hem de hijyen setlerimizi dağıtıyoruz. Ayrıca bu sürecin devamıyla ilgili neler yapmamız gerektiğiyle ilgili de farkındalık çalışmaları yaptık, hazırlanan broşür ve afişlerimizi teslim ediyoruz. Toplumun değişik kesimleri bu süreçten çok büyük zarar gördü. Küçük esnafımız olan berberlerimiz, kuaförlerimiz yaklaşık 2 aydır kapalı bu arkadaşlarımız hem ev geçindiriyorlar hem de istihdam sağlıyorlar. Beşiktaş Belediyesi olarak kısıtlamalar sonrasında bu zararın ortadan kalkması için biz de esnaflarımızın yanında olacağız. Dezenfekte işlemlerimiz şu anda olduğu gibi 11 Mayıs’tan sonra da düzenli bir şekilde devam edecek. Bu süreçte hem muhtarlarımız, hem bizim yerel yönetimlerdeki çalışanlarımız hem de sağlık çalışanlarımız önemli işler yürüttüler. Hepsine teşekkür ediyoruz’’ dedi.