Türk ve Rus ressamlardan karma resim sergisi

Beşiktaş Belediyesi ve Rusya Federasyonu İstanbulBaşkonsolosluğunun işbirliği ile ‘’İstanbul- St. Petersburg SuyaYansıyan Tarih’’ isimli karma resim sergisi Kethüda HamamıBeşiktaş Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı.Açılış töreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye BaşkanıRıza Akpolat ve Rusya İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravovbirlik beraberlik mesajları verdi.

Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı, faaliyetleri kapsamındahazırlanan “İstanbul-St. Petersburg, Suya Yansıyan Tarih” adlısergi, bugün düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı. Toplamda100 eserin bulunacağı sergideki çalışmalar, her ikiülkenin de “Kültür ve Sanat Başkenti” olarak kabul görenİstanbul ve St. Petersburg şehirlerinin karakteristikmimarisini ve panoramik görünümlerini yansıtıyor. Açılıştöreninde konuşma yapan Beşiktaş Belediye BaşkanıRıza Akpolat, kültür- sanat alanında önemli adımlarattıklarını ifade ederek şunları ifade etti: ‘’Beşiktaş’takültür sanatın destekçisiyiz. Herkes kültür sanatfaaliyetlerine ulaşabilmelidir. Dün İstanbul’dakibaşkonsoloslarımızla ve diplomatik misyon temsilcileriylebir araya geldik. Birlikte kültür sanat için Beşiktaş içinneler yapabiliriz üzerine konuştuk. Beşiktaş’ınuluslararası camiada başta kültür sanat olmak üzerebirçok alanda tekrar anılması için projelerimizi bir birhayata geçirmeye başladık.’’

Törende konuşan Rusya’nın İstanbul BaşkonsolosuAndrey Buravov katkı ve desteklerinden ötürü BeşiktaşBelediye Başkanı Rıza Akpolat’a teşekkür ederek Kasım ayının başında St. Petersburg aynı serginin devam edeceğinibelirtti. Ayrıca sergiyi ziyaret edenler arasında tarihçi İlberOrtaylı ve Ressam Bedri Baykam da yer aldı. ‘’İstanbul- St.Petersburg Suya Yansıyan Tarih’’ isimli sergi 7 KasımPerşembe gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.