Beşiktaş’taki sekiz okul binasına yıkım ve güçlendirme kararı

İstanbul Valiliği tarafından Beşiktaş’taki toplam sekiz okul binasıyla ilgili yıkım ve güçlendirme kararı alındı. 2006 yılında başlatılan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul Valiliği’nden alınan karara göre; Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Hamiyet Gerçek İlkokulu, Hüseyin Aycibin İlkokulu, Natuk Birkan Halk Eğitim Merkezi ve Mahmut Erseven İlkokulu hakkında yıkım kararı alınırken, Büyük Esma Sultan Ortaokulu ve Ek Binası (Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi), Levent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 50. Yıl Süheyla Artam İlkokulu hakkında da güçlendirme kararı verildi.

Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Eylül’de yapılan duyuruda olası bir depreme karşı can ve mal kaybını önlemek amacıyla söz konusu okulların acil olarak yıkımına ve tehlike arz etmemesi için acil olarak boşaltılıp güçlendirilmesine karar verildiği belirtildi. Müdürlük, bu okullardaki öğrencilerin bölgeye en yakın okullara nakledileceğini kaydederken, yıkılacak ve güçlendirilecek dört okulda öğrenim gören öğrenciler için ücretsiz servis sağlanacağını aktardı.

Medyada yer alan habere göre, ev sahipliği yapacak okullardaki öğretim de bu karar nedeniyle ikili öğretime çevrildi. Bu uygulama nedeniyle etüt uygulaması da rafa kalktı. Öte yandan kış saati uygulamasına geçildiğinde ikili öğretimde öğleden önce okula giden öğrenciler gün henüz aydınlanmamışken yollara düşecek. Veliler, güçlendirme işleminin üç aylık yaz tatili sırasında yapılmaması nedeniyle tepkili. Ayrıca çalışan veliler, etüt uygulamasının kalkmasının kendilerini zor durumda bıraktığını da ekliyor.