Beşiktaş Belediyesi kent sorunları çalıştayı düzenledi

Beşiktaş Belediyesi, kent sorunlarına ortak çözüm bulabilmek için İstanbul’da yer alan çeşitli üniversitelerin temsilcileriyle çalıştay düzenledi. Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda Beşiktaş kent sorunları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Beşiktaş Belediyesi İstanbul’da bulunan üniversitelerle farklı alanlarda iş birliği yapmaya devam ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi sayılı üniversitelere bağlı akademisyenler, Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde Beşiktaş Belediyesi kent araştırma personeliyle bir araya gelerek çalıştay düzenlendi.

Beşiktaş’ın kent sorunlarına ve çözümlerine değinilen çalıştayda üniversitelerin temsilcilerine hazırlanan çözüm slaytları anlatıldı. Hazırlanan çözüm slaytları kapsamında çalıştay boyunca üniversite belediye işbirliği ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla kent sorunlarına nasıl çözüm bulunabileceği tartışıldı.
Çalıştay, Beşiktaş Belediyesi tarafından ilçedeki kent sorunlarının verilerinin paylaşılarak, üniversiteler tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde araştırma projesi, tez, gönüllülük dersi ekseninde çözüm aranmasını içermektedir.