Beşiktaş Belediyesi’nde seçimler bitti, tartışmalar bitmedi!.. Belediye ve Beltaş ta neler oluyor?

Beşiktaş’ta seçimler yapıldı. Yeni bir belediye başkanı seçildi ama bazı tartışmalar bitmedi!.. Rıza Akpolat yepyeni bir sayfa açtı ancak önceden meydana gelen olaylar hep tartışılıyor.

BELTAŞ’LARDA NELER OLUYOR?..

Beşiktaş Belediyesi Beltaş hesaplarının incelenmesinden sonra zarar ve ziyan tespit edildiği müfettişlerin bunun üzerine tüm yönetim kurulunun istifa etmesi gerektiğini yoksa kayyum atanacağını söylediği ortaya çıktı. Birçok üye görevi bıraktı ancak buna rağmen bazı değişikliklerle bazılarının başka yerlerde görevlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Tahir Doğaç’ın Başkan vekili, Rıfat Örnek’in meclis başkanı, Ayça Akpek’in ise Beltaş A.Ş Yönetim kurulu başkanı olarak seçimlere kadar görev yaptığı biliniyor.
Yüksek miktarda bağışların toplandığı ancak buna rağmen buraların borç batağında olduğu da belirtildi.
Murat Hazinedar başkanlıktan alındıktan sonra, başkan vekili Tahir Doğaç kendi ağzından milyonlarca bağış toplandığı halde borcun fazlalığından bahsederken, Rıfat Örnek, Beşiktaş Gazetesi’ne verdiği özel röportaj da yapılan işlerde hepimizin imzası ve rızası var, dosya hazırlanması ve görevden alınmamız normal demişti.

MECLİS ÜYELERİ DE GELİŞMELERİ KABUL EDİYOR

İsmini açıklamak istemeyen bir meclis üyesi birçok konuşulacak konu ve detay var, gerekirse anlatırız, ancak şunu söyleyeyim ki, Beltaş iyi yönetilmemiştir. Müfettiş raporları ortadadır. Herkes görevini bırakmıştır. Ancak yönetim kurulunda olan bazı isimler tepe noktalarda görevlendirilmiş,yetkilendirilmiştir. Bu da dikkat çekmiş, Beşiktaş kamuoyunda çokça konuşulmuştur.

ADAYLIK SÜRECİNDE DE KULLANILDI İDDİASI

Adının verilmesini istemeyen meclis üyesi, ayrıca başkan adaylıkları sırasında da bu kişilerin bu kurumları hoyratça kullandığını da iddia etti. “Okullar kurulmuş, sonra medyada tartışılınca kapatılmıştır. Belediye içinde televizyon kurulmuş, önce kendilerini buralara çıkmıştır. Haber sitesi ve televizyonlarda haber oldukları yöneticiler de bu televizyonda ekranlara çıkartılmıştır. Bu ve benzeri durumlar sosyal medyada sorgulanmış ve doğru bulunmadığı belirtilmiştir. Seçim öncesi yapılan işler de yine medyada konu edilmişti.

ŞİŞİRİLMİŞ FATURALAR

Daha da önemlisi; 5 yıl önce Hakkari’ye yapılan 1 milyonu biraz geçen asfalt tutarı için 5 milyon lira ödendiğini, okul yapımı ve birçok organizasyonun medyada yer aldığını ve gündem olduğunu herkes biliyor. Öğrenci burslarında yaşanan çarpıklıklar bile sorgulandı, müfettişler raporlar yazdı. Tüm bunlara rağmen olaylar durulmadı ve son 1 yıl içinde yapılanlar, yeniden medyada sıkça haber oldu, tartışmalar açıldı. Bu nedenle son dönem ayrıca tekrar ele alınmalı ve araştırılmalıdır” dedi.


YÖNETİM DEĞİŞTİ OLAYLAR BİTMEDİ

Meclis üyesi daha sonra konu hakkında şunları söyledi:
“Devletin birçok raporu, denetim, görevden almalar ve başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifalarına rağmen olaylar durulmadı. Hatta başkan adaylıkları sırasında bile bu işlere devam edildi. Yeni dönemde de bağışların Beltaş’lara geldiği ve buradan harcamalar yapıldığı bilgisi veriliyor. Hatta bu konularda birçok meclis üyesi meclise önerge verdi. Seçim öncesi kaçak yapılardan toplanan bağışlar nereye gidiyor, nelere kimler tarafından harcanıyor diye soruldu. Resmi kanallardan mı yoksa elden mi ödemeler yapıldığı da iddialar arasında yer aldı. Ancak cevap alınamadı. Başkan adaylarının bazılarının ise yapılan işlerde kendilerine çalıştıkları ifade edildi.

TARTIŞMALI OLAYLAR BİR HAYLİ FAZLA

Öte yandan, özellikle belediyenin reklam pano ihalesinin Beltaş’a kaydırılması da medyada konu edildi. Daha önceki yaklaşık 5-6 milyon liranın ödenmediği, ihalenin daha aşağı bir miktara Beltaş’a verildiği iddia edilen konular arasındaydı. Panoların kaybolması, yenilerinin takılması da anlaşılmaz bir gündem oluşturmuştu. Hatta bu durum Ankara’ya kadar uzanmıştı!.. Mecliste reklam panolarının belediyeden Beltaş’a verilmesi için kimlerin nasıl ısrarlı bir yol izlediği ortadadır. Canlı Meclis kayıtlarının izlenmesi ile bu net bir biçimde ortaya çıkacaktır. Ayrıca bazı siyasi isimlerin harcamalar dışında yıllarca hem meclis, hem de Beltaş’lardan maaşlar alarak, beslenmişlerdir.”

KAMU ZARARA MI UĞRATILDI ?..

Diğer tartışma konusu da Leventteki Benzin istasyonu ve çok uzun süreli sözleşme… Belediye mülklerinin de kiralarının indirilmesi de kamu zarara mı uğratıldı diye sosyal medyada tartışılan başka konulardan sadece bir kaçı!..

RIZA AKPOLAT BELTAŞ’LARA DA ACİL EL ATMALI

Diğer yandan; Beşiktaşlılar, mecliste temizlik yapan ve yeni bir sayfa açmak için adım atan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Beltaş’larda da bu konuların üzerine giderek, yepyeni pırıl bir kadro kurması ve eskinin pasını kirini tozunu silerek, tertemiz bir sayfa açmasını bekliyor.

***

BELTAŞ KAZANÇ KAPISI OLDU
Öte yandan Tahir doğaç’ın göreve gelmesiyle birlikte Beşiktaş’ta olayla bitmedi. Her gün gazetelerde atama başkanın yaptığı şehitler varken konserler düzenlemesi ve bu yolla paralar harcaması gibi yanlış icraatlar başta olmak üzere, kaçak yapılar ve müdürlüklerde olanlar yer aldı. Özel kalemine Yaşeriye Özhan isimli bir yakınını istisna kadro ile ataması da Beşiktaş kamuoyuna yansıdı ve eleştirildi.
En önemlisi de müfettiş raporlarına rağmen, Beltaşlar bir süre Beşiktaş’tan uzak kalan meclis üyesi Ayça Akpek’e yeniden teslim edildi. Belediye ile ortak çalışan vakıf ve şirket tekrar medyanın hedefine oturdu. Buradan maaşlar bağlandığı, yardımlar toplandığı ve tartışmalı bir çok yere harcandığı ortaya çıktı. Bu atamada bazı milletvekillerinin etkili olduğu da öne sürüldü. Akpek, yanına meclis üyeleri Mustafa Kantar ve Mustafa Mercan’ı alarak, ilçenin de verdiği isimleri de katarak yine yoluna aynen devam etti. Bu sırada da medyaya yine bir çok tartışmalı iş yansıdı.

AYÇA AKPEK, MUSTAFA KANTAR VE MUSTAFA MERCAN ORTAK MI HAREKET EDİYORLAR

Öteyandan Meclis üyesi Mustafa Kantar’ın yakınları ile hazine arazisine büfe yaptığı ve belediyece yıkıldığı tespit edildi. Diğer taraftan para istendiği de belediye meclisinde başka bir meclis üyesi tarafınndan gündeme getirildi ve cevaplanmak üzere meclise sunuldu. Mustafa Kantar yalanlamadı ancak ihtiyacı olanlara dağıtacaktım dedi. Bu meclis videosunun belediye tarafından silindiği ancak tutanaklarda olması gerektiği de siyasilerce belirtiliyor.

HEPSİ RIZA AKPOLAT’A KARŞIYDILAR

Diğer yandan Rıza Akpolat’la ilgili haberler için Beşiktaş Medya Grup’a noterden ihtarname göndererek, Akpolat güzellemesi yapmayın diyen Mustafa Kantar ve Mustafa Mercan’ın, Rıza Akpolatın adaylaşma sürecinde aleyhte çalışarak, Mehmet Aslan’ı destekledikleri ve her fırsatta tekrar meclise girmek için çaba gösterdikleri belirtiliyor. Ayça Akpek’te Başkan adaylığı nedeniyle Akpolat’a karşı idi.

AĞABABALARI DA ORTAK MI?..

Öte yandan bu kişilerin Ankarada CHP içinde ortak ağababaları(!) olduğu ve bu CHP’li milletvekilinin bir zamanlar Beşiktaş Belediyesinden çıkmadığı, meclis listesi oluşumunda ve de bazı etkinliklerde baş rol oynadığı siyasilerce ve Beşiktaş kamuoyunca biliniyor ve belirtiliyor.

İlgili haberler

GÖREVDEN ALIN KAYYUM ATARIZ

FATURA ŞİŞİRİLMİŞ GÖREVDEN UZAKLAŞIN