Son seçim anketine göre Ankara ve İstanbul’da durum ne?


31 Mart mahalli seçimlerine 3 haftadan az bir süre kala seçim anketler peşe peşe gelmeye devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde merak edilen illerin başında gelen İstanbul ve Ankara. Nüfus yoğunluğu nedeniyle en yoğun şehri İstanbul’da Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında önde olan kim? Ankara’da da Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki ile Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş arasındaki seçim yarışında avantajlı taraf kim?

AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin birlikteliğinden doğan Millet İttifakı 31 Mart yerel seçimlerinde mücadele edecek. Vatandaşlar yoğun bir şekilde son seçim anketi konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Ada araştırma şirketi ile ORC araştırma şirketinin yayınladığı son seçim anketine göre İstanbul’da Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, Ankara’da da yine Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki önde.


20 bin denekle Ada araştırma şirketi tarafından yapılan ve 11 Mart’ta sonuçlanan seçim anketine göre Ankara’da Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki %43.7 oranıyla seçim yarışını önde götürüyor. Anket şirketi yetkilileri kararsızların oranının azalmasıyla Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki’nin oylarının daha da artacağı ve farkın açılacağı yönünde görüş bildiriyor.


ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerini kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Seçimde sonucu en çok merak edilen kentlerin başında hiç kuşkusuz ki İstanbul geliyor. Yapılan araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı İstanbul’da, aradaki fark 4 puanın üzerinde. Ankete katılanların yüzde 50,9’u tercihini Binali Yıldırım’dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu’nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46,6 olarak belirlendi.


Eskişehir’de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49,6’lık kesimi “Kime oy vereceksiniz?” sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti’nin Adayı Burhan Sakallı’yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48,5 oldu. Son durum Cumhur İttifakı’nın Eskişehir’de büyük bir atak yaptığını gösterdi.


Bir dönem CHP’nin kalesi olarak gösterilen, ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin kazandığı Antalya’da yine Menderes Türel seçim yarışını önde götürüyor. Antalya son seçim anketine göre Menderes Türel yüzde 48.9 ile önde.


Aday belirleme sürecinde en çok tartışılan illerin başında gelen İzmir’de CHP’nin Adayı Tunç Soyer’in, önde olduğu görülüyor.


2014 yerel seçimlerinde MHP’nin yüzde 33’lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana’da MHP Adayı Hüseyin Sözlü yarışı farklı önde götürüyor.