Sahte ‘tacizci’ belgesinin ucu Besiktaş’a ve yine muhbir hesaplara dayandı… İşte O paylaşımlar

RIZA AKPOLAT’I ADİ BİR İFTİRA İLE YIPRATMAK İSTEDİLER

CHP yönetimi, Beşiktaş’a aday olan Rıza Akpolat’la ilgili servis edilen ‘tacizci’ belgesinin peşini bırakmadı. Belgenin, eski ilçe başkanlarından Sebahattin Öztürk’ün ofisindeki bilgisayardan yayıldığı belirlendi.

Ercan ÖZTÜRK imzalı haber şöyle:
Beşiktaş Belediyesi başkan adayı Rıza Akpolat’la ilgili ‘sekreteri taciz ettiğine’ dair sahte polis tutanağını kimin yaydığı ortaya çıktı. Durumdan haberdar olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan Toprak’a “Bu işi temizleyin” talimatı verdi. Kartal ve Beşiktaş adaylarını belirlemesinde rol oynayan Toprak önce Akpolat’la görüştü ardından da emniyet ve savcılıktan belgeyi sorgulattı.

EMNİYET: BELGE SAHTE

Hem emniyet hem de savcılıktan “Böyle bir belge yok” yanıtını alan Toprak, internete sızdırılan sahte belgenin nereden yayıldığını bulmak için CHP’nin bilişim uzmanlarıyla sabaha kadar mesai yaptı. Belgenin ucu Beşiktaş eski ilçe başkanı Sebahattin Öztürk’ün ofisine çıktı. Bahçelievler’den bir partili kadın, Öztürk’e yakınlığıyla bilinen H.K.’ye “Rıza Akpolat 2012 yılında partinin ilçe sekreterini taciz etti. Bu davadan yargılandı” iddiasında bulundu.

SAHTE HESAPLARDAN YAYILDI ALGI YAPILDI

Ardından nerede ve kimler tarafından hazırlandığı hala gizemini koruyan bir belge ortaya atıldı. Mağdurun ismi, ifadeyi alan polis memurlarının ismi kapatılarak servis edildi. Belgenin ortalığa yayılması için sahte facebook ve twitter hesapları açıldı. Belge “CHP kulisleri” “Bilge Sol Yumruk” gibi hesaplardan paylaşıldı. Bazı aday adayları da kendisine yakın gördüğü gazetecilere WhatsApp’tan bu belgeyi gönderdi. CHP’yi sarsan bu sahte belgeyle ilgili dava ve disiplin süreci ise 31 Mart seçimleri sonrasına bırakıldı.

Sahte medya hesaplarıyla kumpas!.. Bilgesolyumruk adlı sahte hesabın CHP’li siyasetçi A.A olduğuna ve Ali İzzet Oral ile hareket ettiğine kesin gözle bakılıyor.

BEŞİKTAŞ’TA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE BİLİNDİK MUHBİR SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN HABER SİTELERİNE SERVİSLER YAPILIYOR

Bu haberin ardından bir araştırma başladı ve aynı haberin OdaTv tarafından da yayıldığını ortaya çıkardı. Gözler yine Akşam Gazetesinde de yazıldığı gibi bilgesolyumruk üzerine çevrildi. Birçok haberin de amaç doğrultusunda bilgesolyumruk denilen sahte hesaptan haber sitelerine servis edildiği de belirtildi. Bu sahte adın Ayfer Atay döneminden ve CHP ilçe örgütünde eski yönetici olan halen de CHP içinden ve halen faal bir partili olan Atilla Aksel ile ilişkisi olabileceği ve de bir ekipçe yönetildiği vurgulandı. Hatta bir partili ile sosyal medya üzerinden yaptığı atışmada bunun açıkça belirtildiği ancak bu güne kadar ilgili isimden bir cevap çıkmadığı da kaydedildi. Bu sahte hesabın yine eski partililerle sosyal medya üzerinden iş birliği yaptığı belediye içinden de bilgi ve belge almada mahir olduğu kaydedildi.

BİLİNDİK AYAK OYUNLARI İLE ÇIKAR İŞ BİRLİĞİ DAYANIŞMA İÇİNDELER

Bu kişinin zaman zaman Ali İzzet Oral adlı eski CHP’li hesapla da hareket ettiği birbirlerinin mesajlarını kendi hesaplarından duyurdukları ve rt işle beğeni yaptıkları ve açıkça destek verdikleri belirtiliyor.

DÜN KÜFÜR EDERLER BUGÜN SENİNLEYİZ ZATEN BİZ DESTEKLEDİK DERLER AMA BELGE BİLGİ TOPLAR1..

Öte yandan bu sahte hesabın, partiden atılmış CHP’li bazı hesaplarla da ortak bir çalışma içinde hareket ettikleri ortaya çıktı. Bunların bir çoğunun Rıza Akpolat’a karşı olduğu kendi desteklediği adayların başkan olmasını istedikleri bu ve benzeri yolla algı operasyonları sürdürdükleri biliniyordu. Ancak Akpolat adının öne çıkmasıyla birçoğunun küfür ettikleri ve sosyal medyada yazmadıklarını bırakmadıkları başkan adaylarıyla şu sıralar çıkarları doğrultusunda yavaş yavaş hareket etmek zorunda kaldıkları da izleniyor. Seçimlerden sonra da Rıza Akpolat ve arkadaşlarına cephe alan bir çok eski hatta partiden atılmış sosyal medya da var olmaya çalışan kişilerin dönüş yapması ve çoluk çocuklarını işe, meclise ve belediye şirketine yerleştirmek ve rant sağlama açısından dün küfür ettikleri Rıza Akpolat’a bugün zaten seni destekledik diyerek kandıracaklarına her dönem olduğu gibi kesin gözle bakılıyor.

SİYASET ESKİLERİ BELEDİYECİLER PARTİDEN ATILANLAR
SOSYAL MEDYADA ALGI YARATIYOR

Öte yandan CHP’li bazı üyeler, meclis üyeleri hakkında dahi çirkin paylaşımlar yapılmıştı zamanında dediler. Örneğin H.Ç adlı meclis üyesinin mayolu fotoğrafı eski bir belediyesi ve partiden istifa etmek zorunda kalan Ali İzzet Oral adlı biri tarafından utanmazca facebook hesabından yayınlandı. Evli çoluk çocuk sahibi insanların böylesine çirkin biçimde istismarı CHP adına tepki toplamıştır. Daha sonra yine aynı şahıs örgüt üyelerine örg.t olarak adlandırmış ve sosyal medya hesaplarından bunu defalarca yayınlamıştır. Bunları da oğlunu işe sokmak için yaptırdığı konuşulmaktadır. Tahir Doğaç geldikten sonra onun adına da baskı altında tutmak için bir çok şey paylaşılmıştır. Ayrıca belediye içindeki haberlerin medyaya sızdırılarak haber yapılması da konuşulmaktadır. Daha sonra oğlunun Beltaş’a alındığı bilinmektedir. Bununla yetinmeyerek belediye başkan adına Rıza Akpolat ile ekibinde bulunan İnan Güney adına hatta Milletvekili Erdoğan Toprak ve de Ekrem İmamoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına da iftiraya varan paylaşımlar yapılmıştır.
Bu kişinin partiden liste sahtekarlığı taptığı için atılan eski CHP İlçe başkanı Uğur Gedik’in en yakın çalışma arkadaşı olduğu ortaya çıkmıştır.
Gedik daha önceki yıllarda da rüşvet isterken emniyetin dinleme kayıtlarına yakalanmış ve medyada haber olmuştur. Gedik partiden atıldıktan sonra içişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Murat Hazinedar’ın 44 ay baş danışmanlığını yaparak çifter maaş almış ve bunlarda tüm medyaya haber olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu buna karşı çıkmasına rağmen Hazinedar danışman olarak tutmuştu. Uğur Gedik ise görevden alınır alınmaz danışmanlık yaptığı Murat Hazinedar hakkında kitap yazarak onu karalamış, hatta kendisini partiden atan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Belediyenin değerli tabloları Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderildi yazarak bir nevi hırsızlıkla suçlamıştı. Bu da medyada geniş yer bulmuştu.


KARANLIK MEDYAYI KULLANIYORLAR
Bu arada, Ali İzzet Oral’ın da sosyal medyadan yaptığı hakaretler için ceza aldığı ortaya da çıktı. Ayrıca haberde adı geçen bilgesolyumruk ile de sosyal medya paylaşımlarını ortak yaptıkları belirtiliyor. Sahte ad olan Bilgesolyumruk’un da eski belediyeci ve CHP üyesi Atilla Aksel adlı bir siyasetçi olduğu ve bir çok konuda yargılanan ve mahkum olan, cezaları ertelenen karanlık medyanın bazı çalışanları ile işbirliği içinde hareket ettiği herkesçe konuşuluyor. Ancak bu konuda adı geçen şahsın ve şahısların tek bir açıklama ve yalanlama dahi yapmadığı da dikkat çekiyor.
Ancak ortak paylaşımları da bu iddiaları gün yüzüne çıkarıyor.

Öte yandan seçim öncesi de bazı siyasiler hep birlikte her zaman yaptıkları gibi kendileri hakkında yazı yazan görüş bildirenler hakkında çıkarları doğrultusunda perde arkasında kalarak, algı oyunlarına vurdukları da ve destekledikleri kişilere akrabalarına yakınlarına çocuklarına yer açmak için birçok çirkinliğe başvurdukları ve istediklerini yaptırdıkları Beşiktaş kamuoyunca dillendiriliyor.

Beşiktaş’ta yine her dönem olduğu gibi aynı kişilerce kendi destekledikleri adaylar olsun diye seçim öncesi bilindik ayak oyunları ve senaryolar ortaya konuldu!..

Biz Beşiktaş Medya Grup olarak sahtekarlık kim yaptıysa herkesle gerek yasal yollarla gerekse yayınlarımızdaki haberlerle gerekeni yaptık. Aynı türden davranışların da da en sert cevabı vereceğiz, kim olursa olsun, ne gerekiyorsa da yapmaya, hepsini tek tek deşifre edip, gerçek yüzlerini kamuoyuna göstermeye kararlı, Beşiktaş’ı sömüren bu türden siyasi kaşarların kökünü kurutmaya da kararlıyız!..

İŞTE SİLİNEN O PAYLAŞIMLARIN BAZILARI ORTAYA ÇIKTI…