Belediyenin sattığı otobüs galeriden çıktı 

Beşiktaş Belediyesi’nin CHP’den aldığı otobüs ortadan kayboldu. Tesadüfen bir internet sitesinde bulunan otobüsün üçüncü bir kişi tarafından satıldığı belirlendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim çalışmalarında kullanmak için Genel Merkez’den otobüs talep etti. Parti yönetiminden “Elimizde olan otobüslerden biri Şişli, diğeri Beşiktaş belediyelerinde. O otobüsleri kullanabilirsiniz” yanıtını alan Kaftancıoğlu soluğu İstanbul’da aldı. 

Kaftancıoğlu, İstanbul’a gelir gelmez ilk olarak Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’yle ardından da Beşiktaş Belediye Başkanvekili Tahir Doğaç’la görüştü. Otobüs isteyen Kaftancıoğlu’na Doğaç’tan, “Bizim elimizde otobüs yok” yanıtı geldi. Belediyenin bütün birimlerine, otoparklara baktıran Doğaç otobüsü bulamadı. Belediye çalışanları ise otobüsün, görevden alınan Murat Hazinedar’ın çalışanı A.Ç.’nin üzerine yaptırıldığını iddia etti. 

Bir partili araç alım-satımı yapılan internet sitesinde beğendiği bir otomobile bakarken şans eseri arka planda kayıp otobüsü gördü. Galeriye giden partili, otobüsün Beşiktaş Belediyesi’nin kayıp otobüsü olduğu tespit etti. Galeri yetkilileri otobüsü bir vatandaştan satın alındığını söyledi. Bir dönem fındık eylemlerinde üzerinde “Hak ve adalet” yazan otobüsün Beşiktaş Belediyesi’nden nasıl üçüncü şahıslara ve ardından galeriye satıldığı açıklanmadı. (Akşam)