AK Parti yerel çalışmalarına hız verdi

Başkan Erdoğan, 7 saat süren MYK toplantısında kurmaylarının yaptığı sunumla birlikte 31 Ocak’ta bizzat açıklayacağı manifesto ile yerel seçim hazırlıklarına son şeklini verdi.Adaylarını büyük oranda açıklayan AK Parti, 31 Ocak’ta resmen başlatacağı seçim kampanyasına ilişkin çalışmalarına hız verdi. Önceki gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen ve saat 19.00’da başlayan MYK Toplantısı’nda, seçime yönelik çalışmalar tüm yönleriyle değerlendirildi. AK Parti kurmayları, yaklaşık 7 saat süren ve gece 02.00’de sonuçlanan toplantıda Başkan Erdoğan’a geniş kapsamlı bir sunum yaptı. 

MYK üyelerine kampanya sloganı, tanıtım filmleri ve müzikleri dinletildi, il ve ilçelerde devam eden seçim çalışmaları ele alındı. İlçe adayların henüz açıklanmayan iller için de görev dağılımı yapıldı. Bu kapsamda Başkan Erdoğan hafta sonu Gaziantep ve Antalya adaylarını açıklayacak. Seçim hazırlıkları kapsamında il ve ilçelerde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezleri ve teşkilatların çalışmaları da toplantıda ele alındı. Kampanya çalışmaları çerçevesinde atılacak adımları anlatacak kılavuzun adaylara ve teşkilatlara gönderilmesi kararlaştırıldı. Bu kılavuz içerisinde seçim kampanyalarının nasıl yürütüleceği detaylı olarak anlatılacak.  

Başkan Erdoğan, seçim kampanyasını, büyük aday tanıtımı ve manifesto toplantısıyla 31 Ocak’ta başlatacaklarını ve bu tarihe kadar tüm adayların tanıtımının yapılacağını açıklamıştı. AK Parti’de bugüne kadar 69’u il, 774’ü ilçe ve 387’si belde olmak üzere, toplam 1230 aday açıklandı. (Akşam)