Metin Akpınar ifade için adliyeye getirildi

Komedyen Metin Akpınar polis eşliğinde adliyeye getirildi. Bir televizyon programına katılarak yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Komedyen Metin Akpınar, polis eşliğinde adliyeye getirildi. Aynı programda bulunan bir diğer sanatçı Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldüğünü öğrenildi. “Halk Tv’de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programında yaptıkları açıklamalar nedeniyle sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatıldı. Metin Akpınar’ın Kadıköy’deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi. Polislerin içeriye girmesini ardından Metin Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Metin Akpınar, “Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz” diye konuştu. Komedyen Metin Akpınar, adliyeye gitmek için sivil aracına bindi. Sanatçı Metin Akpınar, polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Öte yandan Sanatçı Müjdat Gezen de polis eşliğinde adliyeye götürüldüğünü öğrenildi.

METİN AKPINAR’IN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sanatçı Metin Akpınar’ın avukatlarınca yapılan açıklamada, “Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca  kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş, bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.” denildi.

Metin Akpınar’ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem  Hekimoğlu tarafından müvekkilleri hakkında başlatılan soruşturma üzerine yazılı  açıklama yapıldı. Açıklamada, sanatçı Metin Akpınar’ın 21 Aralık’ta konuk olduğu Halk  TV’de yayınlanan “Halk Arenası” programında konuşulan konuların çok yanlış  anlaşıldığı ve birtakım üzücü, hatalı çıkarımlar yapıldığı aktarılarak, şunlar  kaydedildi: “Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca  kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem  kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur.  Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber,  toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve  sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz.”