Soylu’dan istifa açıklaması

Çocukları kurtarmak için uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Öyle bedavaya konuşmayın. Arada sırada duyuyorum, ‘okulların etrafında var’ diyorlar. Bir tane okulun etrafında uyuşturucu satıcısı görün, istifa etmeyen Süleyman Soylu namerttir ve alçaktır” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2019 yılı için İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen yıl 353 olan kadın cinayetlerinin bu yıl yüzde 22 azalarak 245’e düştüğünü söyledi. Polise yönelik kötü muamele şikayetlerinin yüzde 90 oranında azaldığını açıklayan Süleyman Soylu, sivil toplum kuruluşlarının üye sayısının 2004-2018 yılları arasında 7 milyon 100 binden 11.1 milyona; dernek sayısının da yüzde 63.8 artarak 114 bin 583’e çıktığını aktardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de yasal gösterilere katılım oranının özellikle OHAL dönemine rağmen yükseldiğini söyleyerek, “Toplumsal olaylara katılım OHAL öncesinde 23 ayda 48.1 milyondu, OHAL sonrasında 23 ayda yüzde 46.32 artışla 70,5 milyon olmuştur” şeklinde konuştu.

24 SAAT MÜCADELE VERİYORUZ

Uyuşturucu ile mücadelesiyle neler yaptıklarını anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Arada sırada duyuyorum, ‘okulların etrafında var’ diyorlar. Bir tane okulun etrafında uyuşturucu satıcısı görün, istifa etmeyen Süleyman Soylu namerttir ve alçaktır. Öyle bedava laf konuşmayın. Çocuklarımızı kurtarmak için 24 saat büyük bir mücadele veriyoruz” diye konuştu.