LÖSEV’den kutlama

5 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından gönüllü çalışmaları ve faydalarını duyurmak, STK’lar bünyesindeki gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) da bu özel günü gönül dostları ile birlikte kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Amacı bu özel günde gönüllülerinin, başarısındaki katkılarının farkında olduğunu bilmelerini sağlamak…

Bugün itibariyle “Yolu sevgiden, yardımseverlikten, lösemili- kanserli çocukların hayatına dokunmaktan, LÖSEV ’den geçenlerin sayısı ” neredeyse

4.000.000
Dört milyona yakın gönüllüsüyle ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olan LÖSEV adına Genel Koordinatör Hülya Ünver bir açıklama yaparak “Gücümüzü halkımızdan ve gönüllülerimizden alıyoruz, gönüllülerimiz bizim gözbebeğimizdir” dedi. Ünver, “Bilinçli ve duyarlı kocaman bir aileyiz. Bu bir tesadüf değil. İşimiz o kadar zor ki; lösemi ve kanserle mücadele ediyoruz ama yorulsak da mücadeleden vazgeçmiyoruz asla pes etmiyoruz. Sizlerin bağış ve desteklerinden güç ve cesaret alıyoruz, lösemili çocuklarımız, onko hastalarımız yaşama bağlanıyorlar. İyi ki varsınız!” diyerek duygularını dile getirdi. LÖSEV Genel Koordinatörü, “Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir ki anlayışıyla desteklerimizin daha çok çocuğa ulaşmasına, onların sağlığına kavuşmasına, mutlu olmasına katkıda bulunan tüm gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyoruz. İyi ki LÖSEV var; BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ” dedi.

LÖSEV’DE GÖNÜLLÜ OLMAK…
1998’de lösemili çocuklara destek olmak amacıyla kurulan vakıf bugün çocuk – yetişkin tüm ONKO hastalarına maddi – manevi destek veriyor. Yılda 200 bin kişinin kanser tanısı aldığı ülkemizde çalışmalarının ne kadar kıymetli olduğu açık. Bu kıymetli çalışmalara destek veren öğrenci, çalışan, ev hanımı, emekli, genç, yaşlı tüm gönüllülerin en büyük ve tek kazancı, minicik bedenlerin sevgi dolu kucaklamaları, gülen gözlerle bakışları, iyileşmeleri…
Lösemili-kanserli çocuklar da kendilerini hastanelerde, Canım Kardeşim Ders Evleri’nde, doğum günlerinde, yaz okullarında, etkinliklerde yalnız bırakmayan abilerine ablalarına, büyüklerine sevgi dolu mesajlar gönderdiler:

“Hayallerimizi Gerçekleştirdiğiniz için Teşekkürler”

(Numan Y. – 5): Sayenizde çok güzel bir odam, arabalı yatağım oldu. Hayalimi gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Çok mutluyum.

Betül D. ( 14) En büyük hayalim olan İngilizce eğitimime LÖSEV’de başladım. Bana ders veren öğretmen ablama, diğer abla ve abilerime çok teşekkür ediyorum. Çok sevinçliyim.

Zeynep A. (5) Şarkı söylemeyi çok seviyorum. LÖSEV Çocuk Korosu’na katıldım ve arkadaşlarımla birlikte konser verdik. Bana bu imkanı sağlayan herkese sevgilerimi gönderiyorum.
Gündelik hayatımızı ve toplumsal gelişimi etkileyen konularda söz sahibi olabilmek için sivil topluma katılım, gönüllü çalışma her zamankinden daha da önemli. Toplumsal sorunlardan şikayet etmek yerine onların el birliğiyle üstesinden gelmeye çalışmalıyız. Bu nedenle LÖSEV’de haftada birkaç saat de olsa gönüllü çalışmak, sağlıklı yaşam ve sağlıklı nesiller için bir şeyler yapmanın, paylaşmanın, almadan vermenin, toplumsal sorunların çözümü için katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşamak önemli.
Vakfın resmi internet sitesi www.losev.org.tr adresinden gönüllü olabilir, bu anlamlı günde sevdiklerinizi LÖSEV Gönüllüsü yapabilirsiniz.