Medya Haber: Hazinedar’ın burs oyunu parayı yatırdım dedi muhasebeci ile şirkete geri ödetti sonra inkar etti

Murat Hazinedar’ın 100 bin liralık burs oyunu adı altında Sabah Gazetesinden Erhan Öztürk’ün haberi Beşiktaş gündemini sarstı.

Haber aynen şöyle:
FETÖ yesi olmak ve yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan Başkanı Murat Hazinedar’ın burs oyunu ortaya çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ üyesi olmak ve yolsuzluk suçlamasıyla görevden uzaklaştırılan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın burs oyunu, Beşiktaş Kültür Hizmet ve Sosyal Yardım Vakfı’nın defterlerinin incelenmesiyle ortaya çıktı. Görevden alındıktan iki hafta sonra bin 400 öğrenciye bursu kesen Beltaş Vakfı’nın çağrısı üzerine öğrencilerle 17 Ocak’ta bir araya gelen Hazinedar, “Kişisel servetimden 100 bin TL bağışlıyorum” açıklaması yaptı ve parayı vakfın hesabına yatırdı. Ardından da öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirip, sosyal medya hesabından paylaştı.

PARAYI YATIRDIM DEDİ MUHASEBECİ N’Yİ ARAYARAK ŞİRKETE GERİ GÖNDERTTİ

Ancak bu hamle, gerçeği yansıtmıyordu. Hazinedar, bundan 1 gün sonra vakfın yönetim kurulu üyesi ve muhasebe işlerine bakan N.B.’yi arayarak “N. adlı şirketin alacağına mahsuben hesabına 100 bin TL yatır” diye talimat verdi.

MÜFETTİŞ RAPORLARINDA BENZER BİRÇOK OLAY YAZILDI

Daha önce de özellikle imar ve ruhsat gibi konular nedeniyle milyonlarca para toplandığı bunlardan bazılarının ise şikayete konu olduğu ve isimlerinde deşifre edilerek sayıştayca raporlandığı belirtilmişti. Daha sonra bu kişiler İçişleri Bakanlığınca görevlerinden alındı ve haklarında soruşturma açıldı. Hatta Beşiktaş Belediyesi meclis Başkanı ve Beltaş üyesi Rıfat Örnek Beşiktaş Gazetesi’ne demeç vererek hepimizin imzası var görevden alınmamız normal demişti. Bazı yardımlar, maaş ödemeleri ve çeşitli organizasyonlar ile birçok benzer olay yaşanmıştı ve müfettişler yazdıkları raporla yönetim kurulu üyelerinin istifasını istemiş kayyum atanır demişlerdi. Hatta Hazinedar’ın yakınları ile oğluna bile burs verdiği iddia edilmişti. Ancak görevden alınınca tüm öğrencilerin bursu kesildi. Üyeler istifa ederken ilerleyen tarihlerde yapılacak olan soruşturma ve yargılamalarda bu türden benzeri bir çok olay olduğu ve ortaya çıkacağı belirtiliyor

İşte müfettiş tutanaklarından sonra görevden alınan ve istifa eden yönetim