Galatasaray adası yıkıldı!.. Tartışmalı isimlerden Sipahi yine ilginç bir paylaşım yaptı!..

KURUÇEŞME- Galatasaray Adasındaki izinsiz binaların yıkımı geçtiğimiz ay içinde yapıldı. Daha önceki ayda bir kısım yıkım çalışması yapılmıştı. Geçen ay ise İBB ekipleri tamaınını yıkarak çalışmaları sonuçlandırdı. Konu yıllardır taraflar arasında çekişmeye neden oluyordu.
Amaç dışı kullanım ve işletme sahibinin izinsiz yapıları yıkım ile neticelendirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galatasaray Adası’nda yıkım çalışmaları yaptı. Alınan bilgiye göre, Bebek sahilinden teknelerle adaya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, daha önce büyük bölümü yıkılan Galatasaray Adası’ndaki yapılarda büyüğk bir yıkım gerçekleştirildi. Galatasaray adasındaki kaçaklar yasa gereği imar barışından da faydalanamadı.

İBB ekipleri, adada izinsiz açıldığı belirlenen ofis ve yazlık restoranı yıkarken, iş yerindeki bazı malzemeler İBB’ye ait tekneyle kıyıya getirildi. Büyük bölümü geçen aylarda yıkılan bazı iş yerlerinde tahliye işlemi sürüyor, çoğu ise bitti. Yıkım süresince kıyıda ise Çevik Kuvvet’e bağlı ekipler ve TOMA’ların bekleyişi sürdü.
Galatasaray Adası ile ilgili en ilginç çıkışı İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Beşiktaş Belediyesinin meclis üyesi ve eski belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yakın çalışma arkadaşı Hüseyin Avni Sipahi Yapmıştı. Sipahi yıkılanların yerine Galatasaray Adasına camii yapalım teklifi ile gündeme gelmişti.
Ataç TETİKEREN