Beşiktaş Belediyesi Beltaş, ilişkiler yumağı ve ilginç pano ihalesi

Gündem 35 adlı haber sitesinin Beltaş A.Ş ve Beltaş A.Ş’nin başında bulunan Ayça Akpek ile ilgili yaptığı bir haber gündem oluşturdu. İddiaya göre Belediyenin yapması gereken ihale Beltaş A.Ş’ye kaydırıldı. İhale Beltaş A.Ş ve Yönetim Kurulu Başkanı Ayça Akpek tarafından yapıldı. Haberde Ayça Akpek’in görevden alınan Murat Hazinedar tarfaından Ankara kontenjanın dan meclis üyesi yapıldığı, bir süre sonra Ayça Akpek’in istifa edip Milletvekili adayı olduğu, seçilemeyince tekrar Beşiktaş’a döndüğü, batık Beltaş Vakfından yönetim kurulu üyesi olduğu belirtildi. Beltaş Vakfındaki, harcamalar, zorla alınan bağışlar ve soruşturmalar sonucu tüm üyeler istifa etmek zorunda kalınca, Ayça Akpek’in Başkan vekili Tahir Doğaç eliyle Beltaş A.Ş ‘nin başına getirildiği ve yönetim kurulu başkanı yapıldığı belirtildi.

BELTAŞ’TA İLİŞKİLER YUMAĞI

İhale ile ilgili haber ise haber sitesinde şöyle verildi:
Görevden uzaklaştırılan (Açığa alınan) Beşiktaş Belediyesi eski Başkanı Murat Hazinedar’ın nefes aldığı Beşiktaş Belediyesi şirketi BELTAŞ, bu yıl kiraya verdiği reklam panolarında (Bilboard) yüzde elli indirim yaparak, kiracı buldu!
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın 5 Ocak’ta açığa alınmasıyla birlikte, gözler Beşiktaş Belediyesine çevirilirken, ilginç bir kapışmanın da BELTAŞ’ın kiraya verdiği reklam panoları üzerinden yaşanıldığı ortaya çıktı!
Dün akşam yapılan Meclis toplantısında da tartışmalara neden olan reklam panolarının bu yıl yüzde elli indirimle 2.5 milyondan kiraya verildiği belgelendi! Bir önceki yıl 5 milyon liradan kiraya verilen reklam panolarının bu yıl 2.5 milyondan kiraya verilmesi, “BELTAŞ’ta neler oluyor” sorusunu gündeme getirdi!
Av. Ayça Akpek’in BELTAŞ şirketinin başına getirilmesiyle birlikte, Beşiktaş Belediyesi’nde dengelerin değiştiği kaydedildi. Veli Ağbaba ve Tuncay Ceylan’ın da desteği ve açığa alınan Murat Hazinedar’ın “olur”yla BELTAŞ’ın başına getirilen Akpek, 2015 genel seçimlerinde Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeliğinden istifa edip, Milletvekili aday adayı olmuştu. MV olarak TBMM’ye gidemeyen Akpek’in, başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’ın desteği, Murat Hazinedar’ın oluruyla BELTAŞ’ın başına Genel Müdür olduğu belirtildi.
Murat Hazinedar’ın açığa alınmasının ardından Meclisin içinden seçilerek Beşiktaş Belediyesi’nin direksiyonuna geçen 78 yaşındaki Tahir Doğaç’ın da BELTAŞ Genel Müdürü Ayça Akpek’in sözünden dışarıya çıkmadığı öne sürüldü! Ağbaba ve Ceylan’dan aldığı talimatlarla Akpek’in hareket ettiğini iddia eden ismi saklı bir CHP’li Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi, reklam panosu krizinin, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk tarafından Genel Merkeze taşındığını söyledi.
CHP’li Meclis Üyesi, reklam panolarının kime, kaç paradan verileceği talimatının da Özel Kalem Müdürü Tuncay Ceylan’dan geldiğini iddia etti. Ayrıca Meclis Üyesi, Ceylan’ın Başkan Doğaç’a Ayça Akpek’in sözünden dışarı çıkmaması yönünde telkinde bulunduğunu öne sürdü!
Dip not: BELTAŞ’ın daha önceki yıllarda kiraya verdiği reklam panolarından dolayı, kiracı şirketten 20 milyon liralık alacağı olduğu belirtiliyor.