Sapıklar!.. Otobüste taciz..

Ortaköy’de bir halk otobüsünde taciz dehşeti yaşandı. Tüm yolcuların inmesinden sonra yolculuğa devam ederek Ortaköy’de inmek isteyen genç kızı otobüs şoförü kapıları açmayarak otobüste alıkoydu. İstanbul’un ortasında meydana gelen olayda, Mecidiyeköy’den Ortaköy’deki evine gitmek için 22.00 civarında otobüse binen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız, tüm yolcular inince otobüste tek başına kadı. Şubat ayında gerçekleşen olayda iddialara göre, Ortaköy’de inmek isteyen L.M. düğmeye bastı fakat otobüs şoförü durakta durmayarak, otobüsü başka bir yerde durdurdu. Kapıları açmayan ve otobüsün ışıklarını kapatan şoför A.A. kızın yanına giderek konuşmak istediğini söyledi.

Genç kız cep telefonuyla ailesini arayarak yardım istedi ve şoföre tepki gösterdi. Bunun üzerine otobüs şoförü kapıları açarak kızı serbest bıraktı. Genç kız polise giderek şikayette bulundu.

Milliyet’ten edinilen bilgiler doğrultusunda suçlamaları reddeden otobüs şoförü, tüm yolcular indiği için ışıkları kapattığını, eve erken gitmek için son durağa uğramayarak yola devam ettiğini ve kapının ışının yandığını görerek uygun bir yerde durduğunu söyledi.

Savcılık soruşturmayı tamamlayarak iddianamede, otobüs şoförünün kızı isteği dışında kısa süreli alıkoyarak cinse tacizde bulunduğunu iddia etti ve kızın kararlı tavırlarından dolayı olayın ileriye gitmediğini ve otobüs şoförünün “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve cinsel taciz” suçlarından dolayı 18 yıla kadar hapsi istendi.