DÜNYA: Kış Olimpiyat Oyunları’nda yaşanan ilkler!

Bu yıl Güney Kore’de düzenlenen PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda pek çok ilk yaşandı. 95 ülkeden 2900 sporcunun yarıştığı PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları’nda yaşanan ilk 10 belirlendi:

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’na 2900′ aşkın sporcunun katılmasıyla, tarihte en çok katılımın olduğu Kış Olimpiyatları Oyunları oldu. Türkiye’de 7 dalda 15 spor dalında düzenlenen oyunlara, Alp Disiplininde 2, Kayaklı Koşuda 3, Artistik Buz Pateninde 2 ve Kayakla Atlamada 1 olarak 8 sporcu ile katıldı.

Türkiye ilk kez kayak atlama kategorisinde olimpiyatlarda yer aldı. Kayak atlamada Türkiye’yi Fatih Arda İpçioğlu temsil etti ve 96,5 metrelik atlayış ve 36,4 puanla 56. sırada yer aldı.

Artistik buz pateni buz dansında ise, Türkiye ilk kez finale kaldı. Alper Uçar ve Alisa Agafonova olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil ederek 59.42 puanla finalde yarışmaya hak kazandı.

İlk defa bir şirket Kayaklı Koşu Olimpiyat sporcusuna sponsor oldu. Procter and Gamble, Olimpik Anneler Projesi kapsamında Türkiye’yi temsil eden Hamza Dursun ve Annesi Asiye Dursun’u destekledi.

Kuzey ve Güney Kore, PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları Açılış Töreni’nde “Birleşik Kore” bayrağı altında bir araya geldi. Kuzey Koreli hokey oyuncusu Hwang Chung-gum ve Güney Koreli kızak pilotu Won Yun-jong “Birleşik Kore” bayrağı beraber taşıdı.

Ayrıca Kuzey Kore ile Güney Kore, ortak Buz Hokeyi Kadın Takımı ile mücadele etti.

Snowboard Big Air (Kadınlar/Erkekler), Curling Karışık Çiftler, Sürat Pateni Toplu Çıkış (Kadınlar/Erkekler), Alp Disiplini Takım yarışmaları olmak üzere dört yeni yarışma Kış Olimpiyatlarına dahil edildi.

Nijerya Bobsled takım bu dalda Olimpiyat Oyunlarına katılan ilk Afrika takımı oldu.

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları’nda verilen 102 altın madalya ile olimpiyat tarihinde en fazla madalyanın verildiği Oyunlar oldu.

Marit Bjoergen, 2018 PyeongChan Kış Olimpiyatları’nda kayaklı koşu kadınlar sprint finalinde 3. olarak, 14. madalyasını aldı. Böylece Kış Olimpiyatları tarihinde en fazla madalya kazanan sporcu rekorunu kırdı.