KÜLTÜR: 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi

Galeri Işık Teşvikiye’de 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl 641 sanatçı ve 2.220 karikatüre ev sahipliği yapan 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, 27 Şubat Salı günü saat 16:00’da açılacak ve 11 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Ross Thomson
Ross Thomson

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri uluslararası bir platformda buluşturuyor. Serginin açılışına Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Akın Süel de katılacak.

Shahram Rezaei
Shahram Rezaei

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’nde, yarışmanın birincisi Ross Thomson (İngiltere), ikincisi Shahram Rezaei (İran), üçüncüsü Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya) ve ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi Fethi Gürcan Mermertaş’ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alıyor.

Raimundo Rucke Santos Souza
Raimundo Rucke Santos Souza

Seçici Kurul’un ödüle değer gördüğü Başarı Ödülü kazanan sanatçılar:

Luc Descheemaeker (Belçika), Muhamed Djerlek (Sırbistan), Darko Drljevic (Karadağ), Ehsan Ganji (İran) (2 ödül), Vasco Gargalo (Portekiz), Alessandro Gatto (İtalya), Dokhshid Ghodratipour (İran), Krzysztof Grzondziel (Polonya), Silvano Mello (Brezilya), Raimundo Rucke Santos Souza (Brezilya), Ross Thomson (İngiltere)

Fethi Gürcan Mermertaş
Fethi Gürcan Mermertaş