SAĞLIK: Grip olduğunuzda neler tüketmelisiniz?

Kış mevsiminde havaların soğuması nedeniyle başlayan hastalık salgınlarıyla herkesin başı dertte.Grip olduğunuzda kendinizi korumak için bazı besin maddelerini tüketmeniz gerekiyor. Böylelikle vücudunuzu koruma altına almış olacak ve grip olmanızı engelleyeceksiniz.

Grip belirtileri herkes tarafından biliniyor. Öksürmek, burun akıntısı, gözlerde sulanma, boğaz ağrısı, ateşlenme, halsizlik gibi birçok belirtisi olan bu hastalığın önüne geçmek için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Özellikle,grip olacağınızı hissettiğiniz anda vitaminli besinler tüketmeye başlamalısınız. Ardından da faydalı çaylara yönelmeniz gerekmektedir.

Vitamin

Hastalıkların genelde vitaminsiz kalmaktan kaynaklandığı belirtilmektedir. Özellikle grip olacağınızı anladığınız anda A ve C vitaminleri tüketmenizde fayda var. C vitaminini içinde barındıran yiyecekler; greyfurt, portakal, limon, kivi, domates, lahana, karnabahar, ıspanak ve patates gibi yiyeceklerdir. Özellikle meyvelerden bol bol vitamin alabilirsiniz. A vitaminini içinde barındıran yiyecekler ise; biber, havuç, marul, kuru kayısı, pırasa, nane ve maydanoz gibi besinlerdir.

Bal

Grip olmaya başlamadan önceki belirtilerden bahsetmiştik. Öksürüğünüzün olduğunu anladığınız anda bal tüketmeye başlamalısınız. Bal, boğazınıza ilaç gibi fayda edip öksürüğünüzü azaltacaktır. Dilerseniz daha etkili olması için bir çay kaşığı limonla karıştırarak da tüketebilirsiniz.

Kuşburnu çayı

Kuşburnu çayı sayesinde gribin önüne geçebilirsiniz. Özellikle sıcak içmenizde fayda vardır. Öksürük, burun akıntısı gibi belirtilere iyi gelen bu çay aynı zamanda bakterileri de temizler.

Ihlamur

Grip olan çoğu kişinin ıhlamur tüketmesi gerekmektedir. Sıcaklığıyla birlikte boğazınızı rahatsız eden enfeksiyonları gidererek, iyileşmenize katkı sağlayan içecekler arasında en önemlisidir. Eğer içebiliyorsanız ıhlamurun içine bal ve limon ekleyerek daha da faydalı hale getirebilirsiniz.

Bitki çayları

Bu dönemde diğer bitki çaylarının da tüketilmesi gerekir. Her bitki çayının kendine özgü bir tedavi yöntemi olduğu için grip olduğunuz anda hangisinin tadını beğeniyorsanız onu alıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Su tüketimi

Hayatınızın en önemli içeceği olan su, her şeye iyi geldiği gibi gribe de iyi gelmektedir. Bol su tüketimi olduğu anda vücudunuzdaki mikropların temizlenmesi kolaylaşacaktır. Milliyet