EĞİTİM: Haydarpaşa Lisesi öğrencileri yeteneklerini sergiledi

Haydarpaşa Lisesi, birçok alanda başarılara imza atan ve atacak gençlerimizi yetiştirmeye devam eden Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri. Mezunları arasında siyasetten sanata, iş dünyasından, spor camiasına kadar başarılarıyla isim yapmış birçok önemli isim bulunan Haydarpaşa Lisesi, kendine güvenen, başarılı bireyler yetiştirmek için gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı’nın desteğiyle bu yıl ilki düzenlenen “Ses Yarışması”nda, genç yetenekler, başkanlığını okul mezunlarından olan Ercan Saatçi’nin yaptığı jüri tarafından değerlendirildi.

Bugün siyasetten iş dünyasına, eğitimden sanat camiasına kadar birçok alandaki başarılı ismi yetiştiren Haydarpaşa Lisesi, 84 yıldır sahip olduğu heyecanla yeni nesilleri eğitmeye devam ediyor. Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olmasının yanında “Haydarpaşalı olmak” kültürüyle devam ettirdiği çalışmalarında hem akademik olarak başarılı, hem de hayata karşı duruşu olan mutlu insanlar yetiştirme vizyonuyla hareket ediliyor. Bunu sağlayabilmek için de çocukların yetenekleri doğrultusunda sosyal aktiviteler gerçekleştirmeye önem veriliyor. Bu doğrultuda 8 Şubat, Perşembe günü “1. Ses Yarışması” organizasyonu gerçekleştirdi. İstanbul İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Fazıl Özben ve Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş’ın da gençlere destek olmak için yer aldığı organizasyonda keyifli anlar yaşandı.

ÇOCUKLARIN HEPSI KAZANDI

Hem katılan hem de izleyen tüm gençler için önemli bir deneyim kazandığı yarışmanın ilk üçü şöyle sıralandı:

Birinciliği kazanan 11. Sınıf öğrencisi Rana Ebrar Yaşar ödülünü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necip Fazıl Özben’den, İkincilik ödülünü paylaşan 11. Sınıf öğrencileri İrem Ergül ve Fatma Eda Bayar’a ödüllerini Okul müdürü Dr. Ömer Faruk Araz’dan alırken, üçüncü olan 10 sınıf öğrencisi Eren Çiçek’e ise ödülünü Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş verdi.

“TÜM ÇOCUKLARIMIZ BIR SANAT DALIYLA UĞRAŞMALI”

Haydarpaşa Lisesi Müdürü Dr. Ömer Faruk Araz, bu tarz organizasyonların hem çocukların motivasyonunu artırdığını, hem de yeteneklerini gün yüzüne çıkarmaya yardımcı olduğunu belirtti. Akademik anlamda başarılı bir isim olmanın yanında hayata karşı farklı bir perspektif kazanmanın temel yollarından birinin sanat olduğunu söyleyen Dr. Ömer Faruk Araz, “1934 yılında Ulu Önder Atatürk tarafından açıldığı günden bu yana, okulumuzun Türkiye’nin her yerinden gelen binlerce gencin hayatında önemli bir yeri oldu, olmaya de devam edecek. Her geçen gün yükselen akademik başarılarımızın yanı sıra, çocuklarımız için sosyal etkinliklere de çok fazla önem veriyoruz. Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözündün hareketle, her birinin mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalarını önemsiyoruz” diye konuştu.

Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş ise vakıf olarak öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimleri için çabaladıklarını ve onları geleceğe hazırlamak için önemli adım adımlar attıklarını belirtti.



HAYDARPAŞA LISESI’NIN GURUR TABLOSUNDAKI BAZI ISIMLER

TBMM Başkanı İsmail Kahraman

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci

Tuncay Kurtiz

Can Bartu

Mehmet Ali Aydınlar

İzzet Günay,

Erkan Yolaç

Sunay Akın

Avni Anıl

Göksel Arsoy

Kadir İnanır

Selami Öztürk

Seyfi Dursunoğlu

Süleyman Turan

Yılmaz Karakoyunlu,

Cemal Sürayya,

Zeki Öktem

Enver Yücel

Prof. Dr. Necmettin Pamir

Mazhar Alanson