DÜNYA: ‘Misliyle karşılık verecek kapasitedeyiz’

İsrail’in Rusya Büyükelçisi Harry Koren tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Harry Koren, İran Hizbullahı’nın ve diğer İran destekli grupların Suriye’den çekilmesi çağrısında bulunuldu. İsrail ordusu ise, “bize karşı her türlü saldırıya misliyle karşılık verecek kapasitedeyiz ancak gerilimin tırmanmasını istemiyoruz” açıklamasını yaptı.

İsrail ordusundan Suriye’de düzenlenen operasyonlarla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Ordu sözcüsü, “Bize saldıracak herkese karşı ağır bedeller ödetme kapasitesine sahibiz. Ancak, gerilimin tırmanmasından yana değiliz. Operasyon, İran’ın saldırganlığına karşı hava sahamızı ve vatandaşlarımızı korumak için gerçekleştirilen bir savunma harekatıydı” ifadelerini kullandı. Sözcü ayrıca, “İran ateşle oynuyor ve bedel ödeyecek” diye konuştu.

“SURİYE’DEN ÇIKSINLAR”

İnterfax’ın son dakika haberine göre büyükelçi, “Çatışmasızlık bölgelerinde çeşitli anlaşmaların uygulamaya geçirilmesi için görüşmelere hazırız ancak İran destekli gruplar derhal Suriye’den çıkmalı” ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ