SPOR: ‘Kalıcı işler yapmaya çalışacağız’

Kulüpler Birliği Vakfının yeni başkanı, seçimde tek aday gösterilen Fikret Orman oldu. Divan başkanlığını Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın yaptığı Kulüpler Birliği Vakfı’nın 2018 yılı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Başkan Fikret Orman ve vakıf üyesi Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin katılımıyla vakıfın Maslak’taki merkezinde gerçekleştirildi. Dursun Özbek’ten boşalan Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı için yapılan oylamaya tek aday olarak katılan Başkan Fikret Orman, 16 kulübün desteğiyle yeni başkan olurken, F.Bahçe kulübü ise ‘çekimser’ oy kullandı. Orman’ın yardımcılıklarını Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ile Kayserispor Başkanı Erol Bedir yapacak.

Toplantı sonrası, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Bize bu görevi layık gören kulüplere teşekkür ediyorum. Hayırlısı olsun. Türk sporuna hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bir spor adamı olarak Türk sporuna hizmet verme görevimiz var. Elimizden geldiğince kalıcı işler yapmaya çalışacağız. İyi şeylerle anılacak işler yapacağız.”

GEÇMİŞ, GEÇMİŞTE KALDI
Başkan Orman, “Türk sporuna kalıcı işler yapmak amacındayız. Bundan önceki başkanlarımızda olduğu gibi, iyi anılarak iyi işler yapma gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı. Fikret Orman, Aziz Yıldırım’ın toplantılara katılmaması nedeniyle Beşiktaş’ın da başkanlık düzeyinde son toplantılarda yer almamasının sorulması üzerine şunları kaydetti: “Geçmiş, geçmişte kaldı. Şu an yeni bir başlangıç yapmışken, geçmişle ilgili polemik konusu oluşturmanın manası yok. Elimizden geldiğince Türk sporuna hizmet etmeye çalışacağız. Toplantıya katılımlar başkanlık seviyesinde önemli, esasında icraat tarafı önemli.”

CUMHURBAŞKANIMIZ İNANILMAZ DESTEK VERDİ
Başkan Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig’in yayın ihalesini Kulüpler Birliği Vakfının yapmasını doğru bulduğunu ifade etti. Başkan Orman, “Futbolun marka değerinin temsilinden kulüpler sorumlu. Burada Kulüpler Birliğinin daha etkin olması gerektiğini düşünüyorum. İyi niyetli bir federasyon başkanımız var. Spor Bakanımız sporun içinden gelmiş birisi. Cumhurbaşkanımız zaten inanılmaz derecede spora destek olan birisi. Kulüpler Birliğinin şirketleşmesi gerekir” dedi.

FOTOMAÇ, BEŞİKTAŞ JK