SAĞLIK: Titreme ve Parkinson tedavisinde derin beyin ultrasonu mucizesi

Selwyn Lucas adlı kişi bu yöntemle tedavi edildi ve harika sonuçlara ulaşıldı. 52 yaşındaki Selwyn Lucas artık elini sabit tutabiliyor ve “harika” hissettiğini söylüyor. St Mary hastanesinde bulunan ekip, dokuları yok etmek için manyetik rezonans yönlendirmeli odaklı ultrasonu kullandı.

BBB.UK’in haberine göre, Imperial College Healthcare NHS Trust’ın danışman nörologu Dr. Peter Bain, ultrason beyin cerrahisinin “muazzam bir geleceğe” sahip olduğunu ve Parkinson hastalığı gibi diğer hareket bozukluklarını tedavi etmek için kullanılabileceğini söyledi.

Imperial College Healthcare NHS Trust’ın danışman radyologu Prof Wladyslaw Gedroyc, “Bu hareket bozukluklarına sahip hastalar için bir devrim. Çünkü bunları tamamen invazif (cerrahi işlem gerektirmeyen) olmayan bir şekilde tedavi edebiliyoruz ve hoşnut olmamız gerekmiyor.” diye konuştu.

Titreme, beynin tabanında küçük bir alan olan Talamustaki hatalı devrelerden kaynaklanan nörolojik bir durum. Bazen ciddi yan etkilere neden olabilecek ilaçlarla veya beyin cerrahisiyle tedavi edilebiliyor, ancak bu durum inme ve enfeksiyon riski taşıyor.

SÖZCÜ